Zvijezde su krive za sve!

Jesu li? Kolika je naša odgovornost u "sudbini"? Jednu od najvećih zabluda u astrologiji razotkriva astrologinja Senka Ljubić

Nisam ja, Merkur je!

Na zvijezde projiciramo svoje nade i strahove, ali istovremeno i precjenjujemo njihov stvarni utjecaj na naš život. Mi sami donosimo odluke, a astrologija opisuje energije koje nas motiviraju i pokreću, pomoću kojih se ostvarujemo. Same zvijezde ne čine ništa. Odražavaju ono što se događa u našim životima i opisuju svojim posebnim jezikom simbola. Vrlo često nismo spremni preuzeti odgovornost za trenutačno stanje svog života i shvatiti da smo donošenjem odluka sami sebe doveli ondje gdje jesmo. Ako ne možemo naći prikladniji uzrok svojoj nevolji, uvijek su tu zvijezde koje možemo okriviti za sve. Dežurni astrološki krivci uglavnom su Saturn, Uran, Mars, retrogradni Merkur, a vrlo, vrlo rijetko – mi sami!

Često sam znala čuti od astroloških entuzijasta: „Joj, Uran mi je u desetoj kući, sigurno ću dobiti otkaz“ ili „Smanjili su mi plaću, ali što mogu kad mi je Saturn u drugoj kući.“ Izgubili ste novčanik – kriv je retrogradni Merkur; posvađali ste se s mamom, kriv je uštap u Škorpionu; pali ste na usmenom, ma kriv je profesor i, naravno, Saturn s Marsom, ili Merkur, ili...

Još je gore kad nemate puno znanja o astrologiji, a na internetu pronađete zabrinjavajuće opise različitih nevolja koje vam pakosno pripremaju planeti, čija već i sama imena imaju zlokoban prizvuk.

Prihvaćanje odgovornosti

To su tipični primjeri prebacivanja odgovornosti. No kad shvatimo da nam plaću nije smanjio Saturn u drugoj kući, možda ćemo shvatiti i da nismo nemoćni. Ako je tvrtka u lošem stanju, nije li vrijeme da potražimo drugi posao ili da počnemo učiti nove vještine koje će nam olakšati traženje novog posla? Ili da razmislimo možemo li svojim hobijem zaraditi dodatni prihod?

Najgore je sjediti i čekati da Saturn ode dalje. Uvijek imamo određenu mogućnost izbora, slobodnu volju. Kad prihvatimo odgovornost za sebe i svoje postupke, postajemo zreli, mudriji i vjerojatno uspješniji.

Senka Ljubić, astrologinja

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Ostali članci