Zemljani znakovi - urnebesna autoironija

Kakav je smisao za humor Bika, Djevice i Jarca?

Ironija i crni humor

Pripadnici zemljanih znakova izvanredni su promatrači stvarnosti. Malo toga će promaknuti njihovom uvidu pa će i njihov humor biti vrlo precizna kritika svakodnevice. Njihov humor izvire iz fizičke stvarnosti pa su predmet njihovih šala često sve fizičke nesavršenosti svijeta i nas samih te neizbježne tjelesne funkcije koje su, htjeli mi to ili ne, dio naše ljudske prirode.

Zbog toga se njihove šale čine nekoj senzibilnijoj dušici vulgarnima, ali mora se priznati da su vrlo zdrave jer nas podsjećaju na našu tjelesnu prirodu i na našu smrtnost. Nisu skloni apstraktnom i previše intelektualiziranom humoru, ali su pravi specijalisti za ironiju i crni humor. Možda se neće zateći u središtu pozornosti, njihove šale su možda rijetke, ali izuzetno ciljane, neočekivane i izvanredno duhovite.

Šarmantni Bik je zavodljiv i zabavan u svojim šalama, voli vam ih šaptati na uho. Pažljiv je promatrač i uvijek će pronaći način da šaljivo komentira stvarnost koja ga okružuje. Lako se šali na vlastiti račun, o tome što je napravio i gdje je zabrljao. Nenamjerno je zabavan.

Djevica je najveći majstor pretvaranja prigovora, zamjerki i kritika u šale. Njen stil je profinjen, šale su vješto ispričane, a sve proizlaze iz vlastitog odnosa prema svijetu i drugima. Šali se na vlastiti račun žalopojkama, što nam je izuzetno smiješno jer se u njima prepoznajemo, a pritom se ne osjećamo uvrijeđeno.

Jarac je odličan u blefiranju – smirena lica čini se imun na šale. Njegovo ozbiljno lice i slijeganje ramenima su kontrast koji pojačava učinak njegovih urnebesnih šala, posebno kad se šali na vlastiti račun. Specijalnosti su mu ironija i crni humor.

Vodeni znakovi - maštoviti katastrofičari

Vatreni znakovi - zločesta djeca

Zračni znakovi - dosjetljivi pametnjakovići

Senka Ljubić, astrologinja

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Ostali članci