Zemljani znakovi i depresija - koji je put izlaska za Bika, Djevicu i Jarca?

Depresija može pogoditi svakog od nas, no po načinu kako se odnosimo prema tom stanju, kako ga svladavamo i što će biti pokretač depresije svaki se znak zodijaka uvelike razlikuje. Provjerite znak u kojemu se nalaze vaše Sunce i Mjesec! Pripadnici zemljanih znakova stabilniji su, no svaka iznenadna promjena može ih gurnuti u zabrinutost i pesimizam. Osjećaj da nemaju kontrolu i ne mogu zadržati osjećaj stabilnosti koji im je potreban kako bi normalno funkcionirali gurnut će ih dublje, u depresiju. Zemljani znakovi češće od drugih depresiju osjećaju na razini tijela – kao velik umor, tromost i sporost. Depresija će se snažno odraziti i na prehrambene navike: najčešće Bik jede više, a Jarac i Djevica jedu manje kao da sebe kažnjavaju zbog „slabosti“.

Bik – Pustite me na miru!

Osjećaj sigurnosti za Bika proizlazi iz nepromjenjivih životnih situacija. Bik voli poznata mjesta i poznate ljude. Uglavnom je vedre naravi i postojanog raspoloženja. Nagle i nepovratne promjene mogući su pokretači depresije. Pati kad mu nedostaje osjećaj stabilnosti, ljepote, sigurnosti.

Bik depresiju pojačano doživljava na tjelesnoj razini, brani se hranom, treba mu puno sna i uglavnom želi da ga ostave na miru. Treba mu puno vremena kako bi u sebi prihvatio promjenu, da se odluči u novoj stvarnosti pronaći rutinu i sigurnost. Ugađanje osjetilima, ali s pravom mjerom, pronalaženje oslonca u trajnoj ljepoti prirode i ugodi koju daje toplina ljudskog dodira put je kojim Bik izlazi iz depresije.

Djevica – Depresija je beskorisna!

Pokretačka snaga Djevice je potreba da poboljšava sve što se može poboljšati, posebno samu sebe, te da pažljivo razvrstava i odabire samo ono što je ispravno, korisno, učinkovito. Upravo zato će Djevica vrlo rijetko pokleknuti pred depresijom jer smatra da je beskorisna, a kao što je ne dopušta samoj sebi, neće je tolerirati ni kod drugih.

Depresiju smatra slabošću koju će riješiti kao što rješava baš sve – radom! Ipak, depresija može proizaći iz njene urođene sramežljivosti i suzdržanosti u društvenim situacijama, što povremeno dovodi do tjeskobe i osjećaja usamljenosti. Rad, vježbanje, pažljiva prehrana put su održavanja tjelesnog i duševnog zdravlja, u čemu Djevica pronalazi najbolji oslonac.

Jarac – Povjerenje u život

Jarac vidi stvarnost onakvom kakva jest, sa svim lošim, neurednim, pogrešnim stvarima. U svom je ozbiljnom, često zabrinutom ponašanju stalno na rubu depresije. Spreman se aktivno suočiti sa životom, preuzeti kontrolu, ali želi neku vrstu jamstva – želi biti siguran da će sve biti dobro.

No život je nepredvidiv i često izmiče kontroli. Pokretač depresije je osjećaj krivnje, nedostatnosti i bespomoćnosti. Uz to, Jarac je stručnjak u tome da samog sebe stjera u kut ograničavajućih stavova i depresivnih misli. Puštanje da se stvari odigravaju svojim tijekom, vjera da tako treba biti te vjerovanje drugima i oslanjanje na njih za Jarca je najbolji put iz depresije.

Zašto su vodeni znakovi osjetljiviji na depresiju od ostalih?

Što zračne znakove gure u depresiju (i što ih "vadi")

Jesu li vatreni znakovi manje osjetljivi na depresiju od ostalih?

Senka Ljubić, astrologinja

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Ostali članci