Vikend-horoskop: Zavirite u budućnost

U subotu nemojte dopustiti da vam netko nabije osjećaj krivnje i napravite raspored onako kako odgovara vama, a nedjelja pruža priliku za nov pogled na stvari

Petak je dan koji je najbolje iskoristiti za stvaranje planova i tako "zaviriti" u budućnost, kaže astrolog Gregory Scott. Naime, taj se dan Mjesec u Lavu pozitivno, u trigonu, povezuje s Jupiterom u Strijelcu te je, u također harmoničnoj, inkonjunkciji (150 stupnjeva) sa Saturnom i Plutonom u Jarcu, koji su pak u inkonjunkciji s Neptunom u Ribama. Ipak, imajte na umu nedavnu pomrčinu u Raku i energiju tog znaka koja i dalje utječe na vas poručujući vam da ostanete kod kuće i brinete se o sebi kako biste bili sigurni da je s vama sve u redu prije no što krenete naprijed. Zato biste sad mogli pomalo oklijevati da idete dalje, no s druge je strane to dobro jer nećete zanemariti svoje osjećaje, svijest o tome što je dobro za vas i što vam je od pomoći, a što vam šteti, kad budete pravili planove. "Mlađak i pomrčina u Raku učinili su vas puno svjesnijima toga što možete učiniti i što ste emocionalno sposobni učiniti." Ako u petak želite učiniti promjene u svom poslu, osobnim vezama, potpisati ugovor – bilo što vezano uz vašu budućnost, to je dobar dan za to.     

Uskladite postupke s osjećajima

Mjesec u subotu ujutro prelazi u Djevicu te je u sekstilu sa Suncem u Raku – oba su znaka usredotočena na brigu o drugima – te je u trigonu s Uranom u Biku. U subotu bi vas mogao preplaviti osjećaj krivnje ili dužnosti da nekome budete na usluzi, ali spomenuti utjecaj pomrčine i Mlađaka i ovdje će se pokazati korisnim jer nećete smetnuti s uma jeste li emocionalno u stanju pružiti to što mislite da se od vas očekuje. Stoga u subotu nastojte biti svjesni toga i nastojte održati ravnotežu između onoga što činite za druge ljude i što ste voljni učiniti. I nipošto nemojte dopustiti da netko manipulira vama i nabija vam osjećaj krivnje. Napravite raspored onako kako odgovara vama.

Nježan start u retrogradni Merkur

Nedjelju obilježava početak Merkurova retrogradnog hoda. Uobičajene negativne strane su problemi u komunikaciji, problemi s kompjutorom i drugim tehničkim uređajima, odugovlačenja, odgode, problemi u prijevozu... No to vam razdoblje daje priliku da stvari sagledate na drukčiji način nego obično. Mjesec u Djevici u nedjelju je u opoziciji s Neptunom u Ribama – stvarnost nasuprot snovima – te je u harmoničnom trigonu sa Saturnom i Plutonom u zemljanom Jarcu i kvadratu s Jupiterom u Strijelcu. Zahvaljujući svemu tome, unatoč promjeni Merkurova kretanja, u stanju ste donositi praktične odluke i možete vjerovati novom načinu na koji vidite stvari. Odnos Mjeseca i Neptuna pritom daje priliku za širenje pogleda izvan uobičajenog uskog gledanja. "To je lagan, nježan start u retrogradni Merkur", kaže astrolog, "i omogućava vam vidjeti svoju situaciju novim parom očiju." A odlučite li je mijenjati, možete vjerovati svom "osjećaju u trbuhu" i slušati intuiciju.              

Izvor: gregoryscott.com

Pripremila Patricia Lucija Tomasović

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Ostali članci