Vježbanje i prehrana prema vašem znaku

Iskoristite karakteristike svojeg horoskopskog znaka kako biste tijelo doveli u formu. Jeste li tip koji uživa u natjecanju ili jogi, možete li se pridržavati strogih dijeta ili je za vas bolji vegetarijanski jelovnik, otkrijte u savjetima naše astrologinje

Pogonsko gorivo za naše biće

"Koji smo znak" u astrologiji znači znak Zodijaka u kojem je bilo Sunce na dan našeg rođenja. Sunce je izvor života, pa ga možemo zamisliti kao pogonsko gorivo potrebno našem biću. Astrološki su znakovi razvrstani u četiri elementa: vatra, zemlja, zrak i voda. Već nam ta činjenica govori o raznolikosti energija i potreba. Kad u automobil utočimo pogrešno gorivo, imamo teškoća u vožnji. Jednako vrijedi i kad sebi ne dajemo pravu vrstu pogonskog goriva, energije koja se zrcali u našem astrološkom znaku. Kad prepoznamo motivaciju i osjetimo u sebi snagu svojeg znaka, možemo se uskladiti u odabiru najprikladnijeg astrowellnessa.

Vatra

Vatra je simbol kreativnog samoizražavanja. Ona ne može gorjeti sama po sebi, potrebno je nešto što će gorjeti. Stoga Ovan, Lav i Strijelac trebaju ideje, želje i ciljeve koji će rasplamsati njihovu strast. Važne su igre i sport da bi na dinamičan način osjetili vlastitu snagu i radost osvajanja. Izražen je natjecateljski duh jer tako dokazuju svoju važnost, dobivaju priznanje i jačaju samosvijest. U grupnim aktivnostima su vođe, u individualnim pobjednici. Kako bi održali ravnotežu, trebaju osjećaj važnosti i poštovanja.
Ovan
Volite se natjecati, želite osjetiti da ste najbolji. Osjećaj unutarnje snage obnavlja vas i čini sigurnima. Sve vrste sportskih natjecanja za vas su izazov i užitak, pa su i odličan način da dovedete tijelo u formu. Volite pogledati opasnosti u oči, pa vam odgovaraju borilačke vještine i ekstremni sportovi, intenzivne aktivnosti poput squasha ili žestokih fitness treninga. No kad se iscrpi, energiju treba i obnoviti, a to ćete postići opuštanjem uz ajurvedski shirodara tretman, tj. lijevanjem toplog ulja na čelo. Lako mršavite, dovoljno je da malo češće vježbate i preskočite večere. Pomaže vam đumbir koji ubrzava metabolizam i čaj od koprive za čišćenje organizma.
Lav
Samosvijest i ponos vama su razlog da se dobro brinete o sebi. Element igre koji nudi sportsko nadmetanje potiče vašu maštu i veselje, pa tako uz manje napora i otpora možete doći u formu. Volite dašak ekskluzivnosti, pa vas privlače golf, tenis, luksuzne terme, ekskluzivna skijališta. Uživate u raskošnim wellness programima koji obuhvaćaju sve, od vježbanja, preko masaža i sauna do uljepšavanja. Na prvi znak bolesti ili viška kilograma reagirate dramatično. Tip ste koji prati stroge dijete i intenzivno vježba, a gubljenje kilograma skloni ste pojačati preparatima za mršavljenje. Za vas je idealna kurkuma koja pomaže pri mršavljenju i čisti organizam. Pijte mješavinu metvice i ružmarina.
Strijelac
Ključna aktivnost koja vas obnavlja je kretanje. Volite sport i boravak na otvorenome. Za vas su odlični trčanje, aerobik, plivanje, jahanje. Osjećate obvezu da se razvijate tjelesno i duhovno pa ćete svakako isprobati jogu. S vremena na vrijeme godi vam promjena okoline kako biste stekli bolju perspektivu vlastita života. Hedonist ste po prirodi pa lako nakupljate kilograme. Nećete paničariti zbog toga, ali je potrebna striktna dijeta da bi ste ih se riješili. Potaknite rad jetre kurkumom, kaparima i ciklom. Upotrebljavajte muškatni oraščić i bosiljak.

Zemlja

Energija zemlje bavi se opipljivim svijetom i nastoji ga urediti, uljepšati, iskoristiti sve njegove darove. Zemljani znakovi kojima pripadaju Bik, Djevica i Jarac obnavljaju se boravkom u prirodi. Praktični i svjesni svojeg tijela, biraju sportove koji oblikuju tijelo, održavaju težinu i čuvaju zdravlje. Smirenost pronalaze u dodiru. Tretmani uljepšavanja i svi oblici opuštanja koji pobuđuju osjetila, od masaža do reikija, za zemljane znakove su najbolji wellness. 
Bik
Vaša senzualna narav uživa u taktilnim iskustvima koja će zadovoljiti sva osjetila. Radosno se prepuštate svim tretmanima koji će vam pružiti ugodu i ljepotu. Budući da volite prirodu, opustit će vas duge šetnje i brzo hodanje. Hrana igra važnu ulogu u vašem životu, a svoje gastronomske užitke morate uravnotežiti vježbanjem. Slatkiše zamijenite voćem, strogo kontrolirajte ugljikohidrate. Uporni ste i izdržljivi pa tjelesnu težinu najlakše održavate u teretani. Kad vam težina izmakne kontroli, potrebna je stroga dijeta. Cimet je velika pomoć u mršavljenju.
Djevica
Vaš glavni motiv za vježbanje je čuvanje zdravlja. Hatha joga odličan je odabir jer pouzdani redoslijed asana odgovara vašoj urednoj naravi. Svjesni ste njihova povoljnog učinka na tijelo, a zadovoljstvo pravilnim vježbanjem potiče vas da dosegnete savršenstvo. Budući da imate osjetljiv probavni sustav, posebno je važna prehrana. Cjelovite žitarice za vas su prirodni lijek. Probavu smirujete čajem od kima, koromača i kamilice. U liječenju prednost dajte prirodnom bilju i začinima. Ako želite smršavjeti, važni su detoksikacija, sauna, post, pa čak i klistir.
Jarac
Skloni ste krutom držanju pa su preporučljive vježbe istezanja koje održavaju tijelo gipkim, poput gimnastike ili joge. Volite planinarenje jer je osvajanje vrhunaca simboličan odraz vaše ambiciozne naravi. Iskoristite te blagodati kako biste postigli bolju formu. Preispitivanjem vlastitih granica fizičke izdržljivosti jačate autoritet. Koža je vaš najosjetljiviji organ, skloni ste alergijama i aknama. Liječe vas preparati s aloe verom, kreme s nevenom, čaj od preslice, lovor i bosiljak. Oprezni ste s lijekovima, vjerujete u snagu prirode i regeneracijske sposobnosti svojeg tijela. Za vas su osobito korisni masaža i sauna.

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Ostali članci