Vikend u duhovnim sferama

Petak iskoristite za praktične stvari i obavljanje poslova, a vikend za rad na sebi i traženje odgovora na temeljna životna pitanja, kaže astrolog Gregory Scott

Zemljani znakovi gube kontrolu

U ovom promjenjivom tjednu, petak, 3. ožujka je "najpraktičniji" dan i moći ćete se fokusirati na obavljanje praktičnih stvari. Mjesec je u Biku, u sekstilu sa Suncem u Ribama te trigonu s Plutonom u Jarcu. Tijekom vladavine Riba, objašnjava astrolog Gregory Scott, prevladava energija koja nije baš poticajna za to da se nešto obavi.

Stoga osobito zemljani znakovi mogu imati osjećaj da im manjka kontrole nad situacijom i da se praktična pitanja ne rješavaju jer je naglasak na emocionalnom. Upravo zato svakako treba iskoristiti petak da se obavi i ono što je u posljednje vrijeme stajalo na mjestu, savjetuje britanski astrolog.

Retrogradna Venera

Mjesec će u subotu prijeći u znak Blizanaca te donijeti lakšu komunikaciju. Istoga dana Venera počinje retrogradan hod, koji će trajati do 14. travnja. To je važno jer je riječ o osobnom planetu, poput Merkura i Marsa – kad su osobni planeti retrogradni, to uvelike utječe na nas.

Među njima, Venera je najrjeđe retrogradna, samo svaku godinu i pol, objašnjava G. Scott. Venera je planet ljubavi i ljepote, kreativnosti, novih pothvata, novih početaka, stoga kad je retrogradna, svakako treba izbjegavati određene stvari. U tom je razdoblju malo vjerojatno da ćete susresti partnera svojih snova – iako možete upoznati nekoga tko se čini idealnim, po svoj prilici s vremenom će se pokazati da je to bio lažan dojam koji vas je zavarao.

Što zaista želim učiniti sa svojim životom?

Kad je Venera retrogradna, nemojte planirati vjenčanje, pokretanje kakvog posla, važnu zabavu ili sličan događaj do kojeg vam je stalo ili je u vezi s nečim što volite jer na neki način "nasljeđuje" probleme koje donosi retrogradna Venera, teško je od šume vidjeti drvo i imati jasan pogled na stvari. No to je razdoblje dobro za "unutarnji rad", rad na sebi da napokon jednom zauvijek prebolite bivšu vezu, prestanete gajiti nadu da se ona može obnoviti ili da ćete ponovno doći u kontakt s bivšom ljubavi.

U nedjelju je Mjesec i dalje Blizancima te je u brojnim vezama s ostalim planetima: u kvadratu je s Neptunom, Merkurom, Suncem i Chironom u Ribama. To donosi mnogo pojačane spiritualne energije, naglašenu intuiciju, velik potencijal za povezivanje s višim sebstvom i duhovnim sferama te je idealan dan za medije i ostale koji se bave spiritualnim radom, među ostalim i iscjeljivanjem. Kad je riječ o povezivanju s višim sebstvom, nedjelja nudi sjajnu priliku za pronalaženje odgovora na pitanja: "Čemu težim?", "Što želim učiniti sa svojim životom?", "Kakve su poruke mojeg višeg ja?" 

Patricia Lucija Tomasović

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Ostali članci