Vikend horoskop: Vikend za ljubav i zabavu

Usredotočite se na bliske odnose i razvijanje novih oblika komunikacije, a eventualne probleme i zastoje prihvatite s mirnoćom i strpljivošću...

Petak je dan za pokret

U petak Mjesec ulazi u znak Ovna; u kvadratu je s Venerom u Raku, koja je pak u trigonu s Neptunom u Ribama. Osjećaji se nekako povlače sa strane jer naglasak je na akciji, kretanju naprijed.

No iako je petak dan za pokret, budite oprezni jer sljedeći dan Merkur kreće retrogradno, stoga se energija petka, koja omogućuje napredovanje, naprasno prekida, upozorava astrolog Gregory Scott. Petak, dakle, treba iskoristiti i obaviti što više možemo.

Retrogradni Merkur - vrijeme za nježnost i brigu

Osim promjene smjera Merkurova kretanja, subotu obilježava i trigon Venere i Neptuna, koji donosi ljubav i dašak romantike. Iako retrogradni hod Merkura može donijeti mnoge probleme, među ostalim s elektroničkim uređajima, prijevozom, putovanjima, komunikacijom, on ima i jedan veliki blagoslov – navodi nas da nađemo nove načine komuniciranja, ističe G. Scott. "Uvijek moramo tražiti nove načine komunikacije kako bismo postali bliskiji i međusobno se bolje razumjeli", dodaje britanski astrolog.

Može se činiti nesretnom okolnošću što Merkur kreće retrogradno upravo na dan koji je ispunjen s toliko energije ljubavi i strasti jer donosi opasnost od nerazumijevanja i pogrešno shvaćenih poruka. Stoga je dobar način nošenja s tim subotu doživljavati kao dan za nježnu brigu i tetošenje kako sebe tako i drugih ljudi, savjetuje astrolog.

Kad je Merkur retrogradan, mogu ojačati emocionalne i intimne veze, dodaje, i to upravo kao rezultat različitih "merkurovskih" problema u svakodnevnom životu. Ako imate partnera s kojim se razumijete bez riječi, svi "vanjski" problemi iz svakodnevnog života samo će dovesti do jačanja veze između vas, stoga je to razdoblje povoljno za ljude koji su već u vezama, kaže G. Scott.

Zatražite pomoć od anđela

U nedjelju prijepodne Mjesec se seli u znak Bika te je u trigonu s retrogradnim Merkurom u Djevici. Sunce u Lavu u trigonu je sa Saturnom u Strijelcu. "U nedjelju postoji potencijal za odličnu zabavu i opuštanje", kaže G. Scott. Ako baš morate raditi u nedjelju, pazite da vam se ne potkradu pogreške, ali i da vam ne promaknu tuđe. A ako pak morate odabrati put kojim biste krenuli, savjetuje astrolog, za pomoć se obratite anđelima, duhovnim vodičima, svojim precima…

U slučaju da trebate potpisati kakav dokument i slično vezano uz neku veliku promjenu u vašem životu kao što je selidba, promjena posla – jer život ide dalje te čak i kad je Merkur retrogradan, ne možemo pasivno sjediti i ništa ne raditi, ističe G. Scott – svakako provjerite da je sve ispravno i da su svi podaci točni. Još jedna stvar koja će nam olakšati razdoblje retrogradnog Merkura jest strpljenje, koja će nam pomoći da eventualne probleme i kašnjenja prihvatimo s mirnoćom. 

Patricia Lucija Tomasović

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Ostali članci