Vikend horoskop: Prilika za učenje o drugima

Intuicija će biti naglašena te nam dati priliku da dokučimo duboke motive nečijih postupaka, a time omogućiti razumijevanje, opraštanje i otpuštanje...

Pojačana osjetljivost i intuitivnost

Pri kraju ovog vrlo optimističnog i dinamičnog tjedna – u kojem je naglašen entuzijazam te želja za učenjem i novim informacijama, pa je moguće i otvaranje novog poglavlja u svom životu – Mjesec u petak prelazi u znak Riba te je u konjunkciji s Neptunom i u inkonjunkciji s Jupiterom u Vagi. Time se mijenja naglasak s praktičnog, osjećaja uzemljenosti i dobre komunikacije na pojačanu osjetljivost i intuitivnost. Stoga je to dobar dan za spiritualni rad, ako vas takvo što zanima, kaže astrolog Gregory Scott.

Drugi način na koji možete dobro iskoristiti tu energiju jest da budete voljni prihvatiti nečiji pogled na stvari te dokučiti i razumjeti zašto se netko ponaša na određen način. "To vam omogućuje dublje i bolje razumijevanje drugih ljudi, a što je veće naše znanje o drugima, to smo skloniji opraštanju", ističe britanski astrolog. Tako petak pruža priliku i da otpustite neki odnos koji u vama izaziva nemir i ogorčenost.

Prilika za kvalitetno druženje

Subota je svojevrstan produžetak petka kad je riječ o snažnoj intuiciji. Mjesec u Ribama u konjunkciji je s Chironom te u kvadratu s Marsom u Blizancima. Sunce ulazi u optimističan znak Blizanaca te slijedi vrlo aktivno razdoblje puno društvenih zbivanja. To će biti zamjetno već u subotu, kad ćete osjećati želju da komunicirate, istražujete i budete u kontaktu s drugim ljudima.

Kombinacijom utjecaja planeta, subota nudi priliku za kvalitetno druženje jer će naglašena intuicija omogućiti da učimo o ljudima kojima smo okruženi. "U petak ćete biti vrlo osjetljivi i intuitivni, i moguće je razumijevanje određene osobe, ako je to ono što želite postići jer nekome nešto i dalje predbacujete", kaže G. Scott. "Nastojite li stvari vidjeti s gledišta te osobe, petak je pravi dan za to."

Subota je, pak, sjajan dan da sagledate gledište neke grupe, da razumijete čime je ono motivirano i zašto rade određene stvari. "Postoji želja za komunikacijom, a iz nje proizlazi veće razumijevanje", ističe britanski astrolog. Tu nije riječ samo o energiji dominantnoj u subotu, nego općenito o tome da se komunikacija koristi radi boljeg međusobnog razumijevanja, kao način da se povežemo i postanemo bliski.

Osjećaj novog početka

U nedjelju prijepodne Mjesec prelazi u Ovna, što daje osjećaj novog početka. Mjesec je u sekstilu sa Suncem u Blizancima i to doista donosi veliku dinamičnost, energičnost i želju za kretanjem naprijed. Fokus će biti na tome da se ideje ostvare, a jaz između ideje i akcije bit će znatno manji: ono što zamislite, odmah ćete krenuti ostvariti. No ovdje je potrebno upozorenje da se ne srlja u akciju bez poznavanja svih činjenica.

Osjetite li da previše žurite s nečim, stanite i poslušajte svoju intuiciju, pokušajte doznati što više o tome, istražiti, razmisliti. Nedjelja je inače sjajan dan za izlazak i druženje, koje bi moglo donijeti i kakvu novu priliku.  

Patricia Lucija Tomasović

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Ostali članci