Vikend horoskop: Dominacija osjećaja

Naglašena je osjetljivost i intuitivnost, posvećenost svome domu i želja za bliskim kontaktima, a moguće je ponovno uspostavljanje veze s nekom osobom iz prošlosti...

Nemojte etiketirati svaki osjećaj

Upravo u petak mijenja se ozračje tjedna – prva četiri dana naglasak je bio na idejama, dok će zadnja tri dana dominirati osjećaji i intuicija. U petak Mjesec u Blizancima stvara veze s praktično svim planetima: Jupiterom, Neptunom, Plutonom, Venerom, Marsom, Saturnom i Uranom, kaže astrolog Gregory Scott. "To je previše energije, i to međusobno suprotstavljene energije, da bi se Mjesec s tim nosio, unatoč tome što je u Blizancima i dobar u multitaskingu."

Uza svu ovu energiju, možda ćete se osjećati preopterećeno. Moguća je nesigurnost vezana uz ono što osjećate, zbog čega možete biti skloni burnim reakcijama, iritiranosti, nemiru. Zbog svega toga nastojte da stvari budu što je jednostavnije moguće, savjetuje britanski astrolog. "Nemojte pokušavati etiketirati svaki osjećaj, pustite ga da prođe i usredotočite se na ono što možete učiniti i nad čime imate kontrolu."

Obnavljanje kontakata

U subotu Mjesec ulazi u znak Raka. Merkur, i dalje u Biku, bit će u inkonjunkciji s Jupiterom u Vagi. Bit ćete mnogo osjetljiviji i intuitivniji te usmjereni na svoj dom i privatan život.

Moguć je ponovni kontakt sa starim prijateljem, nekim koga niste vidjeli i čuli godinama, čak i desetljećima. Možda će ta osoba kontaktirati vas putem maila ili telefonski, a isto je tako moguće da vi pomislite na dobra stara vremena i poželite obnoviti kontakt. 

Nedjelja je dan za emocije

Mjesec u Raku u nedjelju će biti u kvadratu s Jupiterom u Vagi te sekstilu s Merkurom u Biku, a Mars u Blizancima u opoziciji sa Saturnom u Strijelcu. Postoji snažna želja za povezivanjem s nekom osobom na intimnoj razini, želite da vas ona vidi i čuje, da vas cijeni, kaže G. Scott. Ako to zbog nekih okolnosti nije moguće, nađite način da izrazite svoje osjećaje, savjetuje astrolog.

Možda će vas vlastiti osjećaji, kad pustite da "izađu" iz vas, čak i iznenaditi, možda ih dotad uopće nećete biti svjesni. Nedjelja je doista dobar dan da se otvorite prema osjećajima, da sagledate emotivnu stranu stvari; to je ujedno jedini dan ovoga tjedna u kojem se izlazi s područja misaonog i ulazi duboko u područje emocija.  

Patricia Lucija Tomasović

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Ostali članci