Vikend horoskop: Borba emocija i ega

Ovaj je vikend potreban povećan oprez jer stvari lako mogu izmaknuti kontroli – bilo da je riječ o mogućim sukobima s drugima, bilo o utapanju u vlastitim emocijama

Ja protiv njih

Kao i cijeli tjedan, petak, 24. ožujka, potencijalno je "zapaljiv" zbog mnogo planeta u vatrenim znakovima, kaže astrolog Gregory Scott. Merkur u Ovnu vrlo je direktan, napadan, silovit. Ako, primjerice, kažete nešto pogrešno, netko može planuti, a situacija izmaknuti kontroli. Zato je potrebno biti posebno oprezan.

Merkur u Ovnu u opoziciji je s Jupiterom u Vagi, "što doista sažima energiju tjedna 'ja protiv njih'", kaže G. Scott. Merkur u Ovnu prenosi u komunikaciji "kako ja mislim/ono što želim", dok Jupiter u Vagi govori "sreća dolazi od drugih ljudi, od mojih odnosa s njima". Oni su na potpuno suprotnim stranama, stoga morate pokušati naći ravnotežu, izbjeći isključivost te reagirati kad primijetite da je netko isključen iz nečega i pozvati ga na suradnju.

To je osobito važno upravo u petak, kad je Mjesec u Vodenjaku u trigonu s Jupiterom u Vagi te sekstilu s Merkurom u Ovnu te će rad s drugima dati najbolje rezultate, ističe britanski astrolog.  

Ravnoteža između ega i duha

U subotu Mjesec ulazi u Ribe, a Venera je u konjunkciji sa Suncem, koje ju potpuno nadvladava. "Venera je planet ljubavi i ljepote, retrogradna je i u Ovnu je, stoga je već slaba. Sunce, ego, sad je nadvladava", objašnjava G. Scott. Čak i doslovno – jer Venera će nekoliko dana na nebu biti nevidljiva. "Ego dominira", ističe astrolog. Stvar donekle spašava Mjesec u Ribama, koji daje emocionalnu dubinu. "Važno je da dopustite da vas vode emocije kako vas ne bi obuzeo ego." Mjesec u Ribama jača intuiciju i daje dubinu vašim emocijama te omogućuje da se povežete sa svojim istinskim ja.

Subota je, nakon petka, još jedan dan kada će biti potrebno naći ravnotežu – ovaj put između ega i duha. I ovaj put imamo veliku mogućnost osobnog izbora: možemo popustiti svom egu i njegovoj želji da bude u središtu pozornosti, da žudi za novcem i moći ili odlučiti učiniti nešto za nekoga drugoga. "S obzirom na izbor, i rezultati će biti različiti, no ovaj tjedan imamo veliku kontrolu nad tim", ističe G. Scott. "U subotu dopustite da vas vode osjećaji", savjetuje. "A osjećaji mogu biti i stvari kao što je svjesnost, vaše više ja, unutarnji glas."

U nedjelju ne smijete biti doma

Mjesec je u nedjelju i dalje u Ribama, u konjunkciji je s Neptunom te Chironom. Postoji opasnost od utapanja u vlastitim osjećajima, od potpune obuzetosti sobom, samosažalijevanja i zaglavljenosti u svom svijetu. Zato je važno izaći iz njega – susretanjem s prijateljima, pomaganjem drugima, razgovaranjem o svojim problemima, nekim oblikom volontiranja, radom na nečemu do čega vam je stalo.

"Nedjelja nije dan da se izolirate, osamite i kontemplirate o tome kako je vaš život užasan", upozorava G. Scott. "Utopit ćete se, potonuti, ako se prepustite tom raspoloženju." Taj se dan važno pokrenuti, biti u akciji, i ne dopustiti da vas osjećaji vuku prema dolje jer postoji opasnost da se to dogodi.

Patricia Lucija Tomasović

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Ostali članci