Vi i mama: Kako Mjesec u horoskopu određuje vaš doživljaj majke

U kojem vam je znaku Mjesec u natalnom horoskopu? Mjesečev znak utječe na vašu percepciju majke, smatraju astrolozi

"Oduvijek me zanimalo kako Mjesečev znak određuje percepciju majke", kaže astrologinja Alyssa Sharpe. Budući da je i sama majka, a materijal dostupan o toj temi bio je oskudan, nije bilo druge nego da se posveti promišljanju o utjecaju natalnog Mjeseca na odnos s majkom.

Mjesec u Ovnu: Dijete svoju majku vidi kao vrlo energičnu, katkad i pravu ratnicu, a njegova veza s njom nije uvijek nježna. S djetetom se povezuje spontano, putem akcije i predlaganjem da zajedno sudjeluju u zabavnim stvarima. Majka dijete čini sklonim natjecanju i snažnom izražavanju svoje volje te da ne prihvaća ne kao odgovor – a vjerojatno i dijete nju doživljavate upravo takvom, ambicioznom i vrlo zaposlenom.

Mjesec u Biku: Iako je ova majka puna ljubavi, dijete baš ne tetoši, no daje mu ono što mu je potrebno, među ostalim i dovoljno vremena i prostora za sebe. Velikodušna je, voli lijepe stvari i finu hranu te joj to uvijek popravlja raspoloženje, pa dijete brzo nauči kako će je lako udobrovoljiti.

Mjesec u Blizancima: Dijete ima osjećaj da, kako bi se što više povezalo s njom, svoju majku mora "hvatati" – ona uvijek negdje juri jer želi biti svagdje. To može biti uzbudljivo, ali i iscrpljujuće. Katkad je dijete mora "hvatati" i u njezinim izmjenama raspoloženja, planova, stavova… – s takvom se majkom stalno nešto mijenja.

Mjesec u Raku: Majka koja tetoši, možda i previše, kuha i čisti za dijete, nosi mu doručak u krevet, pa u roditeljskom domu ono možda nikada ne treba samo raditi stvari kao što su pospremanje kreveta i svoje sobe. Dijete s ovakvim Mjesecom uvijek ostaje dijete, pa mu i u poodmakloj dobi majka uvijek nastoji ugoditi, među ostalim spravljanjem omiljenih jela.

Mjesec u Lavu: Dijete na svoju majku možda gleda kao na veliko dijete koje mora biti u središtu pozornosti. Majku može doživljavati i kao dramatičnu, narcisoidnu osobu punu sebe i/ili najuzbudljivije ljudsko biće na cijelom svijetu.

Mjesec u Djevici: Čini se da takva majka mari samo za školu i knjige, ne toliko za kreativna postignuća svoga djeteta, dok god mu je soba uredna i redovito ispunjava svoje obveze. To je majka koja mnogo razgovara sa svojim djetetom, i to izravno i potpuno otvoreno o stvarima koje smatra važnima za njega. Iako možda s njom nije svaki put zabavno, ona uvijek napravi ono što treba učiniti, no to nikad ne ističe kao svoje zasluge.

Mjesec u Vagi: Majka kojoj je važan vanjski dojam te se doista brine o djetetovu izgledu i želi da se ono bavi "lijepim" aktivnostima kao što su balet, umjetničko klizanje itd. te potiče i na umjetničko izražavanje. Najveću povezanost s njom dijete vjerojatno osjeća kad se zajedno bave "površnim" stvarima. 

Mjesec u Škorpionu: Majka ostavlja snažan dojam, no djetetu se čini da je stalno pod stresom, da nosi velik teret na svojim plećima, katkada čak da ju je briga za sve osim za ono što se događa s njim. Stoga dijete ovaj Mjesec može potaknuti da se zatvori u svoj svijet jer majka nije uvijek tu za njega. Usto, katkad mu je potpuna tajna što ona misli i čini.

Mjesec u Strijelcu: Možda je majka ljude s ovakvim Mjesecom na neki način odvojila od obitelji, bilo zbog čestih putovanja, bilo zbog neprestanih selidbi. Doživljavaju je kao vrlo zanimljivu i drukčiju od ostalih te sklonu dubokom razmišljanju, ali i sanjarenju. Katkad se čini da zapravo i nije željela biti majkom i preuzeti majčinske obveze.

Mjesec u Jarcu: Ovakva majka ostavlja dojam vrlo realistične, često i krute osobe koja djetetu određuje što će i kako učiniti. Unatoč tome, dijete ima dojam da se o majci mora brinuti te da ona ne može bez njega – majku doživljava kao svojevrstan teret. Ta ga briga postarava, dok se čini kako majka ostaje vječno dijete. A njezino dijete "nema vremena" za osjećaje jer uvijek na nečemu mora raditi. Stoga, kad se osjećaji pojave, vrlo su snažni, no dijete ih je sklono potiskivati s obzirom na to da smatra kako si ne može priuštiti dramatiziranje – jer to je rezervirano za majku.

Mjesec u Vodenjaku: Majku njezino dijete vidi kao jedinstvenu, drukčiju od ostalih i vrlo zanimljivu. Ona često teži upoznati svoje dijete s različitim, originalnim stvarima te sa svijetom kakvom njegovi vršnjaci nemaju pristup, stoga dijete i sebe vidi kao različito od drugih. Usto, događa se da dijete ovakvu majku doživljava kao stranu osobu koja zbog egocentričnosti ne pokazuje dovoljno brige za njega.

Mjesec u Ribama: Ovakav Mjesec može imati majčin mezimac, u svakom slučaju dijete majku doživljava vrlo emotivnom i osjetljivom. Mjesec donosi iznimno snažnu emotivnu povezanost s majkom – ako je ona pozitivna i temelji se na empatiji, majka i dijete cijeli su život vrlo bliski, dok pretjerana vezanost dijete guši te ono s vremenom ima potrebu potpuno je raskinuti.

mama kćer

Na doživljaj vlastite majke, dodaje Alyssa Sharpe, utječe i to u kojoj se kući u vašem natalnom horoskopu našao Mjesec:

I. kuća – Ovdje smješten Mjesec upućuje na velik utjecaj majke na vašu osobnost.

II. kuća – Vaša vam majka nastoji pružiti stabilnost.

III. kuća – Majka mnogo komunicira s vama.

IV. kuća – Vaša vam je majka veoma važna i vrlo je osjetljiva.

V. kuća – Mjesec u ovoj kući govori o vrlo kreativnoj majci, možda čak i egocentričnoj.

VI. kuća – Provodeći vrijeme s vama, majka stvara model rutine koji zadržavate godinama što slijede.

VII. kuća – Majka mnogo svoje energije troši na svoje veze.

VIII. kuća – Ovakav Mjesec govori o majci koja se ne boji s djetetom podijeliti mračne strane života.

IX. kuća – Čini vam se da majka uvijek želi biti negdje drugdje.

X. kuća – Majka koja mnogo radi za uzdržavanje obitelji.

XI. kuća – Imate osjećaj da je vaša majka željela da brzo odrastete.

XII. kuća – Mjesec u ovoj kući govori o majci koja dijeli svoj život s djetetom, u nekim slučajevima previše se oslanja na njegovu potporu, čak ga koristi kao "štaku".

Patricia Lucija Tomasović

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Ostali članci