Veza tijela i astrološkog znaka

Možda poznajete nekog Raka koji nesigurnost ili tugu liječi hranom? Često se događa da Jarci imaju osjetljivu kožu, a Strijelci probleme s kukovima. Postoji veza između tijela i znaka. Astrologija nam pomaže u prepoznavanju osjetljivih dijelova tijela i razumijevanju povezanosti emotivne i fizičke energije sa zdravljem

Simboličnim jezikom znakova i planeta moguće je opisati život i sve ono što ga prati. U astrologiji je broj dvanaest iznimno važan. Baš kao broj mjeseci u godini, tako i krug Zodijaka ima dvanaest znakova, a svaki ima posebnu simboliku. Gledano iz astrološkoga kuta, ljudsko je tijelo također podijeljeno na dvanaest područja. S obzirom na svoju funkciju, svaki dio tijela ima istu vrstu energije kao i pojedini astrološki znak. Pojednostavnjeno rečeno, svaki dio tijela pripada određenom astrološkom znaku.

Snaga i slabosti

Popularna astrologija navodi nas na poistovjećivanje s jednim znakom. To je znak u kojem se nalazilo Sunce na dan našega rođenja. Međutim, tu su i ostale važne energije, poput energije Mjeseca, podznaka i ostalih planeta. Planeti u natalnom horoskopu otkrivaju naše naglašene znakove.

Upravo energijama tih znakova služit ćemo se kako bismo se snašli, razvijali i probijali kroz život. One su izvor naše snage, ali i slabosti. To, među ostalim, znači da „naš“ astrološki znak naglašava određeni dio tijela i tako izravno djeluje na zdravlje. Svaki put kad narušimo ravnotežu, bilo na emotivnoj, psihološkoj ili fizičkoj razini, to će se odraziti na našem tijelu. A osjetljivi dijelovi tijela uvijek prvi reagiraju.

Astromedicina

Astromedicina je vrlo složena disciplina koja zahtijeva stručno poznavanje i medicine i astrologije. Traži veliku odgovornost jer astrologija informira i podučava, ali ne može liječiti. Školovani astrolog može odrediti osjetljive dijelove tijela i osvijestiti povezanost psihičke i emotivne energije sa zdravljem. Za razliku od drugih disciplina, uz pomoć astrologije moguće je odrediti razdoblja u kojima kretanja planeta mogu narušiti ravnotežu i otvoriti put bolesti. To rano upozorenje može vas potaknuti na sistematski pregled koji dugo odgađate te vam pomoći da se na vrijeme pobrinete za svoje zdravlje.

Prošećite s nama astrološkom kartom tijela. Osim za svoj znak, pročitajte i ono što je navedeno za vaš podznak ili Mjesec. Podznak, među ostalim, simbolizira fizičko tijelo pa znak u kojem se nalazi može dati vrijedne informacije o osjetljivim dijelovima tijela.

Vatreni znakovi

Pripadnici vatrenih znakova uglavnom su dobrog zdravlja i imaju mnogo vitalne energije. Kad im se energija poremeti zbog pretjerane stimulacije, obuzet će ih nestrpljivost ili ljutnja. Ako tu napetost ne izbace, nego je zatome, može doći do upala, nastanka čireva ili problema sa srcem. Vatra u tijelu ima ulogu unutarnjeg sagorijevanja, odnosno probavljanja, pročišćava sustav izgarajući otrove, viruse i bakterije. Zato se pripadnici vatrenih znakova s lakoćom bore protiv bolesti i brzo se regeneriraju.

Ovan

Prodorna energija Ovna, koja pripadnike tog znaka tjera da neustrašivo kroče naprijed i potvrđuju identitet, simbolizira glavu i lice. Tijelo će na narušenu ravnotežu reagirati glavoboljom, migrenom i raznim upalnim procesima, poput zubobolje, upale uha, upale sinusa ili akni. Moguće su smetnje s vidom ili ozljede glave.

Dobrom zdravlju pridonijet će natjecateljski sportovi jer oslobađaju od napetosti. Preporučuje se i plivanje te odlasci u saunu i na masažu.

Lav

Ne kaže se uzalud da je Lav hrabar i srčan. I astrološka anatomija povezuje ga sa srcem, ali i kralježnicom. Ako samouvjereni i autoritativni Lav nema potrebnu pažnju i prostor u kojem može zablistati, narušena ravnoteža očitovat će se bolovima u leđima, poremećajem cirkulacije, anemijom ili letargijom.

Srce, najosjetljiviji organ, treba čuvati umjerenim sportskim aktivnostima, bez ekstremnih naprezanja, što pridonosi i gipkosti kralježnice.

Strijelac

Nemirnog Strijelca, koji neumorno širi horizonte, povezuje se s jetrima, kukovima i bedrima, dijelovima tijela zaduženima za kretanje. Strijelac je snažna zdravlja, a manje tjelesne probleme uglavnom ignorira. Često ga muči išijas, a može imati problema s kukovima.

Strijelčev hedonizam, odnosno sklonost pretjeranom uživanju u hrani, može opteretiti jetru pa su potrebni povremeni detoksikacijski programi. Sklon je debljanju pa ne smije zanemariti fizičke aktivnosti.

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Ostali članci