Venera u Škorpionu: ljubav na sve ili ništa

Planet ljubavi u ovom intenzivnom znaku, koji ide iz krajnosti u krajnost te želi potpunu posvećenost, strasti dovodi do usijanja i donosi duboku ljubav

Ništa nije tabu

Pazite što želite, moglo bi se ukratko reći o Venerinu djelovanju dok je u Škorpionu, znaku u kojem će ove godine biti od 10. rujna do 7. listopada. Ako ste solo i nadate se da će se na tom polju nešto promijeniti ili vam je veza upala u dosadnu rutinu, Venera u Škorpionu može donijeti uzbuđenja – možda čak i previše za vaš ukus, toliko da požalite što ste se u nešto uopće upuštali. Jer s njom je tako: ili sve ili ništa, ona može donijeti predivne stvari i čarobnu strast, ali to može biti preintenzivno.

Škorpion je znak ekstrema i potpune posvećenosti. U intimnim odnosima to znači da je ljubav apsolutna i partnera se prihvaća s kompletnom prtljagom: sa svim nedostacima i tajnama. Ništa nije previše mračno, ništa nije tabu – poželjno je sve što pomiče granice. Seksualnost je naglašena i katkad je teško kontrolirati seksualne porive i želje. Ovo je vrijeme kad su moguće i tajne veze te opsesivnost, sumnjičavost, ljubomora. Zato je u ovom razdoblju ključno nastojati održati emocionalnu ravnotežu i ne zanositi se previše.

Budite iskreni prema sebi

Osim veza, intenzivirana su i druga područja za koja je zadužena Venera, a to su novac i vrijednosti. Kao i u osobnim odnosima, i ovdje nešto ili jako volite ili s tim ne želite imati ikakve veze. Ovaj vas tranzit potiče da uronite u vlastitu nutrinu i istražite na što trošite svoju energiju i što uistinu želite. Ako vas nešto ne čini istinski sretnima, to odbacujete. Sve što se sada razruši ionako je bilo osuđeno na propast, a Škorpion ruši da bi se poslije izgradilo nešto bolje.

U razdoblju Venerina boravka u Škorpionu obratite pozornost na ono što volite, želite, posjedujete i privlačite, odnosno na ono što će se u tim područjima intenzivirati ili produbiti jer to vam je znak gdje trebate biti iskreni prema sebi, koliko god to možda bilo neugodno.

pripremila Patricia Lucija Tomasović

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Ostali članci