Venera u Raku: Nove struje u odnosima

Do 12. srpnja 2016. Venera je u znaku Raka, nosi nam svašta :)

Skladna obitelj i kućica u cvijeću

Kao planet ljubavi, Venera u Raku prije svega traži emocionalnu sigurnost, nježnost, oslonac, podršku, brigu, utočište, osjećaj pripadnosti. Prepušta se mašti, sanjarenju o romatičnoj ljubavi, o mirnoj luci gdje vlada harmonija i mir, gdje će osjećaji biti nit vodilja i motivacija. Sanjari ova Venera o sramežljivim pogledima koji govore više od tisuću riječi, no najviše sanja o majčinstvu, skladnoj obitelji i kućici u cvijeću.

Do 12. srpnja možemo očekivati izljeve nježnosti, naglašenu emotivnost i osjetljivost, intimnost, večere uz svijeće, romantične šetnje uz more, uživanje u filmovima, glazbi ili poeziji, kao i uljepšavanje doma, druženja s najbližima uz vino, večeru.

Ako vas udare u bolnu točku, otvorite se

No kako se Venera do 3., 4. srpnja gleda poprijeko s Plutonom, mogući su i neugodni scenariji prouzročeni duboko potisnutim strahovima, izdajom, kompleksima, traumama, stoga se pokušajte pozabaviti takvim neugodnim ožiljcima.

Ako netko opali po bolnoj točki, trudite se ne braniti i napadati, već se otvorite, što će zasigurno donijeti osjećaj slobode. On se najviše može ogledati u tome da ćete moći biti istinski intimni i ogoljeni pred partnerom, bez straha i sumnje da mu na taj način dajete oružje u ruke, što nije lako ako vas dugo pratio strah od odbijanja i povređivanja.

No nije svaki početak lagan, kao što nikada nije kasno odlučiti odrezati neke stare repove i demone iz prošlosti. Problem nastaje kada ignoriramo svoje traume pa lako s parterom ulazimo u projekcije, prebacivanje krivnje, ljubomoru, optužbe, teške riječi. Takvih će scenarija zasigurno biti, no na svakom je od nas da odluči koje će kartu odigrati.

Neplanirane trudnoće

Pred kraj svog plesa u znaku Raka, od 5. do 11. srpnja 2016., Venera će biti u kvadratu s Uranom i trigonu s Marsom, što će donijeti dinamičnu, pokretačku, tvrdoglavu i hirovitu energiju, gdje će biti malo mira, sklada i sigurnosti kojoj Venera teži. Dolaze nam iznenadni događaji, preokreti situacija, promjene raspoloženja, prevrtljivost, impulzivnost, nemir.

Neki će prekidati veze, ulaziti u avanture (slobodni, ali i zauzeti), drugi će biti nošeni buntom i potrebom za kršenjem konvencija, dogovora, treći će pak ljubiti nježno, ali strastveno, započinjati nove veze ili osvježiti postojeći odnos. Kraj ovog tranzita je vrlo plodan teren za trudnoće, posebno neplanirane, stoga pripazite da se ne zaigrate ako se radi o kratkoj avanturi.

Sretno, i vjerujem da ćete ovo razdoblje maksimalno iskorititi za svoj rast kada su u pitanju odnosi bilo koje vrste, ali i kada je riječ o sustavu vrijednosti, što je simbolika Venere.

Ako želite analizu natalne karte, prilika je da iskoristite ljetne akcije i uštedite! Javite se na mail uranovo.dijete@gmail.com

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Ostali članci