Veliki godišnji horoskop za 2020.

Godina pred nama važna je i uzbudljiva jer Pluton, Saturn i Jupiter u znaku Jarca sugeriraju vrlo izazovnu mješavinu energija. Nije lako uskladiti potrebu za čuvanjem postojećih struktura s potrebom za preobrazbom i razvojem. Doživjet ćemo kulminaciju velikih životnih planova na čijem smo stvaranju marljivo radili nekoliko proteklih godina, a istovremeno se suočiti s novim izazovima i promjenama. Nema potrebe za strahom, mržnjom, zatvaranjem u skučene zakutke starog i proživljenog. Zakoračimo hrabro u novo jer sreća prati hrabre!

Važan događaj

Poseban astrološki događaj koji obilježava 2020. godinu valja malo pomnije proučiti. Pluton je u znaku Jarca od 2008., a Saturn od 2018. godine. Saturn i Pluton susreću se na istom stupnju Jarca 12. siječnja 2020., a veći dio godine ostaju blizu jedan drugom, odmjeravajući snage.

To je pojava koja se ciklički ponavlja svakih 34 - 38 godina. Sraz ovih dvaju planeta označava važne promjene u političkom i kulturnom tijeku povijesti, a dovoljno je pogledati zbivanja na svjetskoj razini da nam postane jasno kako živimo u vrlo uzbudljivim vremenima.

Borba Saturna i Plutona, strukture i promjena

Saturn je vladar znaka Jarca, pa se snažno manifestira sve što simbolizira: čuvanje postojećih društvenih, ekonomskih, kulturnih i tradicionalnih struktura života. Pluton simbolizira evolucijsku silu koja uklanja sve što koči napredak. On je preobrazba i preporod, a dugotrajan boravak u nekom astrološkom znaku sugerira da se one velike i korjenite promjene događaju polako, isprva gotovo neprimjetno.

No kad ih postanemo svjesni, malo toga možemo učiniti da bismo ih zaustavili. Saturnova energija čuva red i strukturu, dok ih Plutonova energija duboko iznutra preobražava. Stoga su energije Saturna i Plutona u svom načinu djelovanja suprotne sile. Iako se Saturn može dugotrajno opirati, promjene koje sugerira Pluton neizbježne su, prije ili poslije.

Pluton pokazuje kad je nečemu isteklo vrijeme, a sve strukture života koje je izgradio Saturn moraju proći taj strogi test vremena. Sve one strukture koje su izgubile svoju izvornu svrhu i više ne podupiru razvoj neće moći opstati.

godišnji horoskop

Preobrazba potrošenih pravila

U ovu tešku mješavinu energija u 2020. zakoračit će Jupiter. Jupiterova energija je ekspanzivna, širi sve čega se dotakne, pa će tako ubrzati manifestaciju svih preobrazbi koje se već neko vrijeme pripremaju ispod površine. Uz ovu intenzivnu kombinaciju energija moguće su različite manifestacije. Širenje pravila, zakona, prepreka kako bi se zadržala kontrola nad dubokim preobražajnim procesima.

Moguće je da privremeno ojačaju represivne strukture društva kako bi se održao postojeći poredak koji želi sačuvati vlastite privilegije. Želja za moći i utjecajem, ambiciozni planovi na najvišoj razini kod nekih bi se već utjecajnih i istaknutih pojedinaca mogla dodatno razmahati. No Pluton je neumoljiva sila evolucije, a svaka primjena sile rađa i onu suprotnu silu. Bilo kakva vrsta opresije ne može dugo trajati!

Pozitivna primjena ovih energija značila bi preobrazbu potrošenih pravila kako bi se omogućio razvoj, ekspanzija, blagostanje svih nas, a ne samo privilegiranih struktura. No, za to su potrebni mudrost i svjesnost, a ne strah i mržnja.

Izazove možemo pretvoriti u nešto posebno za sebe

Od tijeka globalne povijesti nije se moguće sakriti, a već dugo svjedočimo kako se na svim razinama društva komešaju razne sile, osjećamo nestabilnost, slutimo da se stvarnost kakvu poznajemo mijenja. Možda nam se ponekad čini da smo pred tim promjenama nemoćni, no možemo iz sebe izvući sve svoje vještine, hrabrost i snagu kojom ćemo zakoračiti u susret svim izazovima.

Ove godine možemo ih pretvoriti u nešto posebno za sebe. Jupiter simbolizira rast i obilje, a u kombinaciji s energijom Plutona probudit će snažnu potrebu da napravimo nešto stvarno veliko i važno za sebe.

Budući da se ova tri planeta nalaze u zemljanom znaku Jarca, željet ćemo konkretne rezultate, stvarna postignuća u materijalnom svijetu, opipljive vrijednosti te dobiti društveno priznanje. Ove godine možemo uspjeti u svemu što najjače budi naše želje, našu strast za životom.

godišnji horoskop

Sreća prati hrabre!

Na osobnoj razini ključ uspjeha je mješavina intenzivnog rada i sretnih okolnosti, što nam daje unutarnji osjećaj moći da napravimo važne promjene. Događa se vrhunac postignuća na onim područjima na kojima samo dosad uložili puno rada, znanja i vremena. Međutim, velike nagrade rijetko kad dolaze bez velikih izazova.

Što je s onim dijelovima života s kojima nismo zadovoljni, gdje ne osjećamo da smo bili uspješni? Kulminacija može značiti slamanje nekih starih obrazaca života da bismo se oslobodili i krenuli u novu fazu razvoja. Lomovi nikad nisu lagani, čak i ako sami želimo promjene. Uvijek postoji neizvjesnost, a vjerojatno i strah kad trebamo zakoračiti u novo. Stoga će nam trebati puno hrabrosti jer sreća prati samo one hrabre.

Velikodušnost i ispravno ponašanje će nam se vratiti

Da nas strahovi i neumjerene želje, posebno želja za moći, ne bi odveli na pogrešan put, duhovni razvoj i osobna svjesnost postaju još važniji. Tek kad se prožmu stvarnost i materijalna razina postojanja s plemenitim duhovnim idealima, s unutarnjom mudrošću te strastvenim i suosjećajnim srcem, možemo postići trajni uspjeh. Na plimnom valu intenzivne energije možemo svi skupa zaploviti, nema potrebe da na bilo koji način kočimo druge.

Kad poboljšamo svoj život podupirući druge u njihovu razvoju, velikodušnost će nam biti uzvraćena čvrstim prijateljstvima i podrškom utjecajnih ljudi. Ispravno ponašanje je ono u kojemu podržavamo ljubav, pozitivan način razmišljanja, suradnju i podršku, pa će i naš osobni rast biti ubrzan u duhovnom i materijalnom smislu.

godišnji horoskop

OVAN

Uspjeh

Veliki poslovni cilj na kojemu već dulje vrijeme radite ove će godine dosegnuti kulminaciju, donoseći nagrade za svaku ispravnu odluku, svaki dobar potez i sav uložen trud. No nemojte se iznenaditi ako na površinu isplivaju i pogreške. Uz malo sreće, koja vas ove godine prati u poslu, lako ćete ih riješiti.

Sad puno lakše možete promijeniti posao ili dobiti promaknuće i doći na poziciju koja vam daje više slobode odlučivanja, lagodniji radni tempo, veći osjećaj neovis­nosti. Priznanje, poslovni i društveni uspjeh mogli bi vas gurnuti u novi krug velikih ambicija, pa pazite da ne precijenite svoju snagu.

Pažljivo birajte projekte, ne jurite naprijed, dopustite si malo uživanja u zasluženim nagradama. Veliki planovi odnose se i na obitelj i partnersku vezu, a godina je prožeta sretnim događajima.

Mnogo toga što vam je prije bilo jako važno vjerojatno je izgubilo privlačnost i važnost. Pojavljuju se nove vrijednosti, sve ih jasnije prepoznajete i sve se brže preusmjeravate. Nije vam teško pustiti nepotrebne navike jer vas snaži osjećaj novog početka i obnovljene vjere u život.

godišnji horoskop

BIK

Prozor u svijet

Uran sigurnim korakom kroči kroz vaš znak i nadahnjuje vas zanimljivim idejama. Mijenja se vaš vlastiti osjećaj identiteta pa vam se ponekad čini da ne znate što želite, a ponekad da ne prepoznajete sami sebe. Promjene u svoj život uvodite polako, na mnogim područjima.

Volite sami odrediti tempo promjena, a osjećaj slobode koju polako osvajate raspiruje vašu kreativnost. Područje života koje donosi najveće mogućnosti i kamo trebate usmjeriti svoju pozornost je širenje iskustava u susretu s raznolikošću svijeta. To znači putovati, upoznavati razne kulture, običaje, ljude...

No putovanja ne moraju biti doslovna. To mogu biti putovanja u nova područja znanja i duhovnosti, što možete postići čitanjem ili učenjem. Vlastito znanje, iskustva i mudrost možete podijeliti pišući, podučavajući ili savjetujući druge.

Promjene koje se događaju u vama ne bi trebale uzburkati vaš ljubavni život. Štoviše, ostavljate očaravajući dojam na partnera, a planeti sugeriraju da ćete se osjećati voljeno, što će učvrstiti vaš osjećaj sigurnosti i vlastite vrijednosti.

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Ostali članci