Veliki godišnji horoskop 2021. – Nove vrijednosti

2021. donosi optimističnije ozračje ulaskom Jupitera i Saturna u znak Vodenjaka. Počinje razvoj novih društvenih vrijednosti: pravednosti, ravnopravnosti, humanitarnih i ekoloških aktivnosti. Restrikcije će nas sigurno pratiti još neko vrijeme, no lakše ćemo se prilagođavati i pronalaziti inovativne načine kako izraziti sebe. Stvaramo nove ideale za koje se vrijedi boriti jer bolju budućnost možemo jedino sami kreirati

Čovječanstvo se malo više razdvojilo

Godinu koju ostavljamo iza sebe sigurno ćemo dugo pamtiti. Život je poprimio zamjetno drugačiji tok, tražio je od nas prilagodbu, odgovornost i hrabrost. U takvim posebnim godinama čovječanstvo može napraviti velik iskorak naprijed u svjesnosti te dragovoljno pokrenuti sve potrebne promjene. Izazovi protekle godine ponudili su nam bezbroj mogućnosti da pročistimo svoj fizički, emotivni i duhovni svijet.

Mnogi su tijekom globalne krize prepoznali iscrpljujuće, ograničavajuće i štetne navike, presložili ljestvicu prioriteta i postali smireniji, svjesniji, bolji ljudi. Nažalost, nisu svi bili spremni na to. Oni koji se nisu uspjeli othrvati strahovima potonuli su malo dublje u isključivost, mržnju, nasilje, otpor promjenama. Čovječanstvo se malo više razdvojilo na razini svjesnosti, neki prema svjetlosti, a neki, nažalost, prema mraku.

Nove vrijednosti

Jupiter i Saturn već 21. 12. 2020. ulaze u znak Vodenjaka i time započinju svoj novi, dvadesetogodišnji ciklus. Taj ciklus opisuje kako se mijenjaju i proširuju društvene vrijednosti te koje će teme doći u središte pozornosti globalnog razvoja. Vodenjak sugerira da važnost dobivaju humanitarne teme i pravedniji društveni odnosi. Ravnopravnost se traži na svim razinama: rodnoj i rasnoj, društvenoj, ekonomskoj i političkoj.

Moguće je podići kolektivnu svijest o onome što je korisno za sve nas i za prirodu, a ne samo za pojedince koji drže moć u svojim rukama. Dolazi razdoblje snažnijeg aktivizma kojim bi se vratila ravnoteža. Mnogi će od nas osjetiti potrebu da se, umjesto pasivnog promatranja, i sami aktiviraju da bi raskrčili put prema pravednijoj budućnosti.

Jupiter će projuriti kroz znak Vodenjaka te od sredine svibnja do kraja srpnja biti u Ribama, a potom će se vratiti i do kraja 2021. ostati u Vodenjaku. Poručuje nam da vjerujemo u bolju budućnost, u ideale pravednosti za koje se vrijedi boriti. Uz njegovu optimističnu energiju, u svemu ćemo vidjeti sličnosti i poveznice, a ne više različitosti koje nas razdvajaju. Dok s Jupiterom tražimo nove prostore osobne slobode u znanju i idealima, Saturn će još neko vrijeme simbolizirati ograničenja fizičke stvarnosti. On je čuvar postojećih granica, no u Vodenjaku će dopustiti kontrolirane i svrhovite promjene koje se uvode promišljeno i oprezno. Pravila se mijenjaju, ipak presporo za one kojima hitno treba pomoć, a prebrzo za one koji se promjenama opiru.

Između starog i novog

Saturn ni ove godine ne može na odmor jer ga u svemirskom ringu čeka novi protivnik: Uran! Uran je nestrpljiv u uvođenju promjena i ne ustručava se srušiti zastarjela pravila da bi prokrčio put u budućnost. Trenutačni položaj u znaku Bika mu ne odgovara jer Bik želi sačuvati postojeće stanje stvari, pa Uran nema podršku za svoje progresivne ideje. Stoga se uz mnogo inovacija u svakodnevici često mogu manifestirati i njegove negativne strane: rigidni stavovi i netolerancija prema drugačijem.

No, već nam je pokazao kako to izgleda kad se uzdrmaju svakodnevne navike i organizacija života koju smo uzimali zdravo za gotovo. Socijalno distanciranje, rad od kuće, online poslovanje i administracija, sve nam je to postalo prihvatljivo, a izvjesno je da će nam i 2021. donijeti još promjena u svakodnevnim navikama.

Saturn kao čuvar poretka i Uran kao buntovnik tri će puta biti u napetom aspektu kvadrata – u veljači, lipnju i prosincu 2021., pa na mnogim razinama društva možemo očekivati sraz starog i novog, progresivnog i konzervativnog, prošlosti i budućnosti.

Uz naglašenu energiju Vodenjaka možemo se nadati da će se pravila ipak mijenjati u korist inovacije, pravednosti i tolerancije te se otvarati novi prostori osobnih sloboda. Energija Vodenjaka uvijek sugerira snažan razvoj tehnologije. Već od ove godine svjedočit ćemo ubrzanim i golemim iskoracima u primjeni inovativnih tehnologija u svakodnevnom životu.

Potrebno je graditi mostove prema drugima

Na osobnoj razini istražujemo kako održati povezanost s drugim ljudima i osjećaj pripadanja jer naša je posve prirodna, ljudska potreba da ne budemo sami. Možda će nam nedostajati fizički kontakt, no u virtualnom prostoru možemo se povezati doslovno s cijelim svijetom. Potrebno je graditi mostove prema drugima, posebno onima koji nas nadahnjuju i čija pozitivna energija promovira zajedništvo, jednakost i ljubav.

Jupiter nas nadahnjuje na učenje, na potragu za istinom koju ćemo pronaći u znanju i propitkivanju, a ne u zaglušljivoj galami iz raznih površnih izvora. Ohrabruje nas i da držimo korak s razvojem novih tehnologija koje mogu naš život učiniti boljim. Kada pronađemo viziju budućnosti kakvu želimo za sebe i svoje najbliže, Saturn nam pokazuje kako je možemo ostvariti. Uz ovaj planetarni par učimo da se strpljenje isplati te kako pažljivo pripremljeni veliki planovi donose dugoročnu sigurnost.

Ovogodišnji naglasak zračnog znaka Vodenjaka najsnažnije će osjetiti pripadnici zračnih i vatrenih znakova. Za Vagu, Blizance, Ovna i Strijelca ovo bi mogla biti uspješna godina. Vodenjak, Lav, Bik i Škorpion mogu očekivati da će brz i izravan put prema cilju povremeno biti narušen iznenađenjima i preokretima. Ako ustrajete u svojim planovima, u ovoj uzbudljivoj godini otvara vam se put uspjeha.

Ovan – snaga zajedništva

astroUlazite u osjetno mirnije razdoblje, s manje poslovnih prepreka i više podrške. Vrhunac poslovnih izazova je iza vas, pa se možete opustiti na lovorikama svojih uspjeha, no nemojte se uspavati. Dok prikupljate priznanja i pozitivne učinke svega što ste radili, promislite kako ćete svoja očekivanja prilagoditi stvarnom trenutku i popraviti ono čime niste posve zadovoljni.

Možda niste zadovoljni financijskom situacijom koja ima velike oscilacije, pa usmjerite pozornost na prilike za dodatnom zaradom koje će se pojavljivati tijekom godine. Stabilnost i smirenost osjeća se i u vašim obiteljskim odnosima, a godina je povoljna za sve što je u vezi s nekretninama.

Premda ste veliki individualac, tijekom godine najviše svježine i novih, nadahnjujućih ideja dolazi iz vaših prijateljskih krugova i društvenih veza. Tu ćete naći podršku kad god vam zatreba. S druge strane, spremni ste odustati od besmislenih društvenih rituala te napokon pročistiti svoje profile i prividna prijateljstva na društvenim mrežama. Povezivanje s novim grupama koje dijele vaša uvjerenja i stil života pokazat će vam kolika je snaga zajedništva.

Bik – poslovni uspjeh

astroU središte pozornosti dolaze teme povezane s poslom. Svi vaši snovi o onome što želite raditi, sve što ste u poslovnom smislu oduvijek željeli, a niste se usudili tražiti dobiva zeleno svjetlo. Tijekom godine stiže zasluženo priznanje za vaš rad, moguće je pronaći posao snova, napraviti veliki zaokret u karijeri ili pokrenuti vlastiti posao. Da bi se dogodila pozitivna promjena, potrebno se nečega odreći – svega što radite preko volje.

Kako vam je posebno važan osjećaj sigurnosti i nerado se odričete svoje zone ugode, naći ćete se pred izazovom da zakoračite u nepoznato. Ipak, u sebi osjećate da se vaša osobna revolucija nastavlja, pa će se smjenjivati razdoblja dokazivanja i stagnacije, hrabrosti i nesigurnosti.

Svaki uspješno svladan korak u gradnji uspjeha, posebno u poslu, učvršćuje samopouzdanje. I sami ste iznenađeni vlastitom sposobnošću da se odreknete tvrdokornih navika i otvorite se novim ljudima, znanjima i poslovnim prilikama. Godi vam veći osjećaj slobode i čini vam se da s više spontanosti možete izraziti svoje pravo biće. Tijekom godine prijatelji su vam veliki oslonac, a stvaraju se i nova, vrlo inspirativna  prijateljstva.

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Ostali članci