Vatreni znakovi - zločesta djeca

Kakav je smisao za humor Ovna, Lava i Strijelca?

Neslane šale, podvale i svakakve vragolije

Strastveni i živopisni pripadnici vatrenih znakova vole se igrati, a humor je za njih najzabavnija društvena igra odraslih. Često su djetinjasti u svojim šalama pa su im najsmješnije neslane šale, podvale i svakakve vragolije.

Vrlo su ekspresivni, s talentom za pretjerivanje i dramatičnost te su izvanredni zabavljači koji izazivanju grohote smijeha. Humor je njihov način da se istaknu, zadive druge svojom osobnošću, da svakodnevno glume na pozornici života.

Lako se dogodi da prekorače granicu dobrog ukusa jer su ponekad previše izravni, ali uglavnom nemaju zle namjere. Vole jednostavnu vrstu humora, bez velikih apstrakcija. Nekima se taj snažan, izravan, jednostavan humor može činiti hvalisavim i nezrelim, ali on isijava životnu radost i toplinu.

Ovan će češće humor izražavati na fizički način, glumiti i demonstrirati ono što želi, nego što će ga izražavati riječima. Charlie Chaplin je, primjerice, bio Ovan. Dovoljno je da se sjetimo njegovog slavnog lika skitnice! Ovan voli izazivati svojim humorom, šaliti se na račun drugih, važno mu je da bude smješniji od drugih, u čemu obično vrlo lako uspijeva.

Lav je talentirani zabavljač i improvizator, uživa zabavljati druge. Koristi se pretjerivanjem, vrlo je dramatičan i može biti arogantan. No zna se podjednako našaliti i na tuđi i na svoj račun. Poticajna publika dat će mu dodatan polet pa njegovoj šaljivoj zaigranosti nema kraja.

Strijelac je jedan od najtalentiranijih šaljivaca koji voli pričati priče. Njegov dublji uvid i oštri komentari nerijetko su sarkastični. Lako će ih zapakirati u šaljivo ruho pa, premda nije usmjeren na nekoga osobno, ipak može uvrijediti onoga tko se osjeća pogođen strelicom njegovog pametnog, izravnog i britkog humora.

Vodeni znakovi - maštoviti katastrofičari

Zemljani znakovi - urnebesna autoironija

Zračni znakovi - dosjetljivi pametnjakovići

Senka Ljubić, astrologinja

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Ostali članci