Vaš horoskopski znak otkriva spremnost za stvaranje intimnih veza

Intimnost je jedna od najvažnijih i najuzbudljivijih čežnji srca. Nije ju lako postići jer put do nje traži povjerenje, hrabrost da pokažemo svoju ranjivu stranu, spremnost na dijeljenje dok iz prikrajka uvijek vreba opasnost da budemo povrijeđeni i razočarani. Za sve one koji se slažu da je bolje voljeti i biti povrijeđen nego nikad ne iskusiti ljubav, spremnost na stvaranje intimnih veza može donijeti osjećaj emotivne sigurnosti i sreće! Provjerite uz pomoć astrologije što za vas znači intimnost i kako je možete postići

Vjera u ljubav ‒ vodeni znakovi

Ako su u vašem horoskopu naglašeni vodeni znakovi, Rak, Škorpion i Ribe, ili se u nekom od njih nalazi vaš natalni Mjesec, osjećaji imaju središnje mjesto u važem životu. Izražena je potreba da se emotivno povezujete s drugima, čeznete za osjećajem sigurnosti u ljubavnoj vezi. Intimnost se podrazumijeva i ne pristajete ni na što bez toga. Onima koje volite možete se posvetiti potpuno, no isto tako želite da vas netko drugi poznaje, prihvaća, voli.

Spremni ste prihvatiti izazov otvaranja i dijeljenja svog unutarnjeg svijeta, no ipak je vaše putovanje prema intimnosti polagano i oprezno. Radije slušate i nježno ohrabrujete drugu osobu da napravi prvi korak, ne volite sebe stavljati u prvi plan. Dopuštate da vas prema dubljim razinama intimnosti vodi intuicija i vješto se snalazite u osjećajnom manevriranju kroz nesigurne situacije neizrečenih riječi, skrovitih pogleda, slutnji i suptilnih poruka.

Uvijek ste spremni utješiti, pomoći, zagrliti, nahraniti ili spasiti osobu do koje vam je stalo, strpljivo čekajući trenutak u kojem će se sve to vratiti kao povjerenje i podrška, kao ljubav u kojoj ćete vi sami naći utjehu i oslonac. Dobro se snalazite u svijetu osjećaja. Čak i ako doživite emotivne povrede, možete se dobro opraviti, obnoviti i krenuti dalje jer nepokolebljivo vjerujete u ljubav.

U intimnoj vezi Rak će vas omotati svojim zaštitničkim oklopom ljubavi i u svom srcu za vas napraviti najljepši i najsigurniji dom. No, morate mu uzvratiti istom mjerom. U intimnoj vezi Škorpion ide na sve ili ništa! Treba mu jako puno vremena da se otvori, no kad se to dogodi, onda je to potpuno, snažno i zauvijek! Ribe neće oklijevati kad požele uploviti u intimnu vezu. Oslanjajući se na intuiciju, mogu zanemariti oprez i ekspresno uletjeti u vezu, no upravo zato i jesu najosjetljivije, lako se razočaraju.

Nježni i odani zemljani znakovi

Ako su u vašem horoskopu naglašeni zemljani znakovi, Bik, Djevica i Jarac, a posebno ako se u nekom od njih nalazi vaš natalni Mjesec, važan vam je osjećaj sigurnosti koji dolazi kroz pouzdane životne navike, stabilne i dugotrajne ljubavne veze te pouzdana prijateljstva.

Kad naslutite mogućnost dijeljenja intime i stvaranja nečeg posebnog, dragocjenog i trajnog, spremni ste se ozbiljno posvetiti razvoju intimne veze i dati se potpuno. Ne želite svoje osjećaje, vrijeme i energiju rasipati na besciljne odnose, ne privlače vas nepredvidive, ekstravagantne i divlje situacije.

Intimnost razvijate polako i radije ćete inicijativu prepustiti drugoj strani, no spremno ćete odgovoriti. Kad jednom krenete prema intimnoj vezi, nepokolebljivi ste i uporni na smiren i nježan način. U intimnoj vezi vrlo ste pouzdani, nećete iznevjeriti partnera i uvijek mu dajete snažno emotivno uporište. Više cijenite suptilne geste i nježnost, a drama vas zbunjuje. Kad ostvarite onu razinu intimnosti koja vam daje sigurnost, lakše ćete se prepustiti strastima za koje niste dali naslutiti da postoje u vama.

Zemljani element sugerira dobru povezanost s tijelom, pa vam je fizička intimnost važnija nego što se isprva čini. Intimnu vezu održavate prvenstveno djelima, a ne riječima!

Biku treba najviše vremena da se prepusti intimnoj vezi. Ne voli riskirati i važno mu je uvijek pronaći neko čvrsto uporište prije nego što krene korak dalje. Oprezan je i oklijeva, no u intimnoj je vezi beskrajno odan. Djevica stalno traži neku vrstu potvrde da će joj povjerenje, otvaranje i osjećaji biti uzvraćeni, a dok ne osjeti tu sigurnost, može biti tjeskobna i nervozna. Jarac ima najviše inicijative u stvaranju intimne veze i spreman je napraviti prvi korak kad u drugoj osobi prepozna sve one kvalitete koje cijeni.

Izuzetno poštuje sve što ste spremni učiniti za njega i bit će brižan čuvar vaše intime. Malo je vjerojatno da će vas pripadnici zemljanih znakova iznevjeriti, a čak i ako se veza raskine, uvijek ostaje jedan dubok sloj unutarnjeg poštovanja i prepoznavanja.

Nadahnuće i vedrina vatreni znakovi

Ako su u vašem horoskopu naglašeni vatreni znakovi, Ovan, Lav i Strijelac, a osobito ako se u nekom od njih nalazi vaš natalni Mjesec, vi ste uvijek u potrazi za novim životnim izazovima, a intimna veza vam je privlačan cilj. Često vjerujete da je život kratak i da ga treba dobro iskoristiti, pa se ne bojite preuzeti inicijativu kad god u drugoj osobi naslutite nešto posebno, zanimljivo i izazovno. Romantični ste i želite da vas neka druga osoba vidi, svjedoči vašoj posebnosti, a iznad svega želite osjetiti da vas netko voli.

Osjećaje izražavate spontano, strastveni ste i suosjećajni. Spremni ste bez straha i sustezanja darovati svoje srce, otvoriti pogledu svoj unutarnji svijet. Štoviše, uzbuđuje vas to razotkrivanje, osvajanje tih dubina vlastite i tuđe nutrine. Lako vas ponese uzbuđenje novog, drama osvajanja, što ne znači da ste spremni osvojene prostore nečije nutrine trajno nastaniti.

Razvoj intimnosti mora biti vedar i zabavan, želite osjetiti čari avanture i romanse. Ne volite preteške i mračne teme, no kako su one neizostavni dio svake duboke intimne veze, trebat će vam mnogo vremena da odlučite hoćete li se na neki način obvezati i pristati na trajnu vezu.

Ovan teško podnosi da ga netko na nešto obvezuje, požuruje ili sili. Morate mu u potpunosti prepustiti vodstvo. Lav voli privući vašu pozornost, voli se pokazati, dati vam do znanja da se ispod površine kriju jako zanimljive stvari, vrijedne otkrivanja. Lav će se najlakše prepustiti dubokoj intimnosti, čim bude siguran da ga stvarno cijenite i poštujete. Strijelac će vam postavljati mamce, pokazati vam put, otvoriti vrata da biste ga mogli slijediti u velikoj avanturi. No, Strijelac se nerado odriče slobode da istražuje i zadovolji svoju znatiželju, pa će mu trebati najviše vremena da se smiri u intimnoj vezi.

U intimnoj vezi pripadnici vatrenih znakova bit će vaše nadahnuće, naučit će vas da život gledate na drugačiji način, a kad osvojite njihovo srce i krenete s njima u avanturu života, beskrajno ćete se zabavljati, smijati i jedno drugom donositi puno vedrine!

Priča o ljubavi zračni znakovi

Ako su u vašem horoskopu naglašeni zračni znakovi, Blizanci, Vaga i Vodenjak, ili se u nekom od njih nalazi vaš natalni Mjesec, važno vam je osjetiti intelektualnu povezanost, dijeljenje misli i ideja, razumijevanje i poštovanje svjetonazora.

Obožavate duge razgovore, analizu osjećaja, iskustava i zanimljivih životnih tema pa je razgovor najbolji način da dođete do dubljih slojeva intimnosti. Ne postoji tema o kojoj ne možete razgovarati, što uključuje i različite osjetljive, zahtjevne pa i provokativne teme. Zbog obilja tema, vaša znatiželja skakuće i potrebno je puno vremena da se prepoznaju zajedničke teme i izgradi se čvršći fokus na onu vrstu intimne veze koju možete izgraditi.

Šarmirat ćete drugu osobu svojim veseljem, znanjem, brzinom, bistrinom, prilagodljivošću, no ispod toga postoji zadrška zbog koje možete ostaviti dojam da ste neozbiljni ili da niste dovoljno zainteresirani. No, u pozadini se krije osjetljivo i krhko srce, a prepustiti se snažnim osjećajima uvijek doživljavate kao uzbuđenje, ali i kao veliku opasnost da budete povrijeđeni. Stoga ste hrabri na riječima, rado ćete podijeliti svoje stavove, no neće vam biti lako zakoračiti na tanki led snažnih osjećaja, a ponekad i fizičke intimnosti.

Često vam je potreban vodič koji će vas sigurnom rukom, s poštovanjem, suosjećanjem i prihvaćenjem povesti kroz vaše vlastite osjećaje. Kad ga pronađete i osjetite da neće iznevjeriti vaše povjerenje, spremni ste se prepustiti pravoj intimnosti i brižljivo je čuvati. Verbalno izražavanje ljubavi i intimnosti uvijek je u prvom planu, uživate u svim mogućim pričama o ljubavi.

Blizanci vole duga upoznavanja i puno zaobilaznih tema koje vode intimnosti. Možda će vas iznenaditi svojom dubokom odanošću kad izgradite međusobno poštovanje intelektualnog integriteta. Vaga teži skladnoj vezi, pa je od svih zračnih znakova najspremnija za intimnu vezu, a Vodenjak se prepušta tek kad pronađe nekog jedinstvenog, nekog tko ga beskrajno intrigira. U intimnoj vezi sa zračnim znakovima život je zanimljiv, raznolik i otvoren prema novim mogućnostima zajedničkog razvoja.

Senka Ljubić

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Ostali članci