Utjecaj astrologije na razvoj osobnosti

Sve što radimo proces je koji ima svoje faze, a te se faze nižu redom sličnim onim kojim se nižu znakovi Zodijaka i njihova simbolika. Svaki nas astrološki znak može nečemu naučiti, pomoći nam svojom energijom i značenjem. Umjesto da kažemo – ne mogu ja to, nisam ja za to, nemam ja to u sebi – posegnimo za skrivenim potencijalima, jer sve što nam treba već je u nama. Prošećimo redom znakovima Zodijaka. Oni opisuju proces ostvarivanja nas samih i naših želja

Dvije polovice kruga

U prvoj polovici Zodijaka su Ovan, Bik, Blizanci, Rak, Lav i Djevica. Oni opisuju iskustva u kojima se bavimo sami sobom. To je naše tjelesno i emotivno postojanje u kojem otkrivamo svoju snagu, svoje nagone za opstankom. Učimo kako ostvariti svoje želje i dokazati se. Otkrivamo svijet, tumačimo ga, prilagođavamo se okolini. Stječemo i razvijamo vještine, osjećaje i sposobnost stvaranja.

U drugoj polovici Zodijaka su Vaga, Škorpion, Strijelac, Jarac, Vodenjak i Ribe. Oni opisuju iskustva u zajedničkom životu s drugima, s društvom i njegovim pravilima. Uz ova se iskustva učimo vezati s drugima, dijeliti svoje vrijednosti i prilagoditi se stajalištima društva u kojem živimo. Učimo prepoznati svoju životnu svrhu, pomagati drugima, biti nesebični i suosjećajni.

JA I SVIJET

Inicijativa i samodokazivanje  

Kad želimo započeti nešto novo, možda promijeniti posao, ući u vezu ili jednostavno ispeći kolač, osjetit ćemo nemir, snagu i želju za djelovanjem. Za inicijativu kojom pokrećemo stvari potrebna nam je energija Ovna. Prizovimo je u sebi jer će ona raspršiti strah od neuspjeha, ona će nam šaptati na uho da mi to možemo, ona je naša hrabrost. Energija Ovna nas uči kako se izboriti za ono što želimo, kako se dokazati. Uz njezinu pomoć samouvjereno stavljamo svoje želje u prvi plan, nesputano izražavamo svoju snagu i žeđ za životom.

Stvaranje sigurnosti

Kad smo se izborili za ono što želimo, instinktivno ćemo to htjeti zaštititi. Za stvaranje sigurnosti potrebna je energija Bika od koje možemo naučiti kako čuvati svoje vrijednosti. A njih uvijek ima mnogo. To su naše tijelo, naše osobine, vještine i materijalne stvari kojima se okružujemo u želji da stvorimo poznat i siguran svijet. Uz energiju Bika znat ćemo kako ih učvrstiti i uvećati. Pritom ćemo zaposliti sva svoja osjetila uživajući u ljepoti života. Bik u nama daje nam snage da ustrajemo i neumorno radimo kako bismo održali osjećaj sigurnosti.

Učenje i komunikacija

Da bismo se lakše snašli u svijetu koji se stalno mijenja, važno se otvoriti prema okolini. Vrijeme je da u sebi osjetimo energiju Blizanaca koja potiče našu znatiželju, pojačava potrebu za skupljanjem informacija, komunikacijom i učenjem. Uz energiju Blizanaca naučit ćemo da je znanje moć prijeko potrebna da bismo opstali. Što bolje poznajemo svijet oko sebe i trenutačna zbivanja, spremnije ćemo reagirati na neprestane promjene. Sposobnost prilagođavanja dragocjena je vještina koja zajedno s prikupljenim znanjem stvara sigurnost.  

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Ostali članci