U čemu nam može pomoći savjet astrologa?

Kad se nađemo na životnoj prekretnici ili pred teškom odlukom, bili bismo najsretniji kad bismo točno znali kamo će nas život odvesti. U takvim je trenucima mnoge od nas barem jednom zagolicala ideja da potražimo savjet astrologa. Astrologinja Senka Ljubić otkriva što se događa na takvoj konzultaciji

Učenje o sebi

Svi se mi s vremena na vrijeme nađemo pred nekom važnom promjenom. Svaki iskorak u nepoznato ne zahtijeva samo hrabrost nego i vjeru da je promjena važna za naš razvoj i da je korak bliže boljem životu. No posve je prirodno da sumnjamo, bojimo se i želimo istražiti sve činjenice prije nego što donesemo odluku. Ponekad nas životne situacije dovedu pred gotov čin, pa se s novim okolnostima moramo nositi onako kako najbolje znamo.

Neizvjesnost i nesigurnost koje u takvim situacijama osjećamo nije lako odagnati. Kad nismo sigurni kamo naš život kreće, savjet astrologa može pomoći kako bismo razjasnili svoju situaciju. Neki klijenti u astrološkoj konzultaciji vide priliku da nauče nešto više o sebi i počnu hrabrije koristiti svoje uspavane potencijale. Neki žele poboljšati vezu i bolje razumjeti partnera. Ljubavne veze jedna su od najvažnijih životnih tema, a njihova složenost čest je razlog koji ljude ponuka da pođu na astrološku konzultaciju.

Tumačenje horoskopa

Danas se astrolozi uglavnom služe računalnim programom kako bi brže izračunali položaj planeta, podznaka i astroloških kuća u trenutku nečijeg rođenja. Prije je trebalo nekoliko sati da se, uz pomoć tablica s položajem planeta i tablica kuća, izradi natalni horoskop. Mnogi će kompjutorski programi izbaciti instant tumačenja planeta. Međutim to je jako daleko od pravog tumačenja horoskopa. Zašto? Zato što astrologija odražava sam život. Osim simbolike pojedinog planeta u nekom znaku, treba uzeti u obzir međusobne utjecaje planeta u samom horoskopu.

U analizu treba uključiti i brojne druge čimbenike. Roditelje i obiteljske odnose, društvenu sredinu u kojoj živimo i složene zahtjeve današnjeg života. Tek se u razgovoru između klijenta i astrologa može utvrditi kako je stvarnost oblikovala temeljne energije, koje su od njih bile poticane i potpuno se razvile, a koje su mogućnosti zapostavljene. Umjesto izdvojenih opisa značenja planeta u nekom znaku, prava astrološka sinteza povezuje simbole sa stvarnim životom. Tako tijekom konzultacije nastaje dinamičan, živi portret osobnosti, a trenutačni stupanj razvoja, do kojeg je klijent svojim iskustvima i odabirima došao, postaje jasan.

Naše potrebe i način na koji ih ostvarujemo

Astrološka je simbolika vrlo bogata. Svi oni čudni znakovi u vašem natalnom horoskopu vrlo su moćni simboli puni dubokog značenja. Konzultacija počinje definiranjem temeljnih životnih energija koje simboliziraju Mjesec i Sunce. Oni opisuju naše potrebe i način na koji ih ostvarujemo. Te energije prožimaju cijelu osobnost, a ostali im planeti pomažu ili, pak, odmažu.

Primjerice, Venera simbolizira naše želje, što je sve za nas vrijednost i kako doživljavamo vlastitu vrijednost. Otkriva što nas privlači, kakva su nam očekivanja u ljubavnim vezama. Mars simbolizira sposobnost da dobijemo ono što želimo, da se dokažemo, nametnemo svoju volju i zaštitimo se od opasnosti. Merkur opisuje način na koji razmišljamo i komuniciramo. Svaki, pa i najmanji simbol, priča zanimljivu priču, no sve je u službi temeljnih energija Mjeseca i Sunca.

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Ostali članci