Točka preokreta u kriznim vremenima

Proljetni ekvinocij donosi energiju promjene i novog života – način na koji je koristimo ključan je za oblikovanje budućnosti. Doznajte na što će prvi dan proljeća potaknuti pripadnike pojedinih znakova.

Propitivanje životnog balansa

Proljetni ekvinocij obilježava početak proljeća, ulazak Sunca u Ovna i početak nove astrološke godine.

"Neki, ožujski ekvinocij slave kao početak proljeća, dok je za druge to istraživanje ravnoteže u njihovu životu s obzirom na to da je ekvinocij, koji se događa dvaput godišnje, trenutak globalne ravnoteže, kad su dan i noć jednako dugi diljem planeta", kaže Della Ratcliffe, američka iscjeliteljica i coach. Mnogi od nas, ističe, osjećaju se najbliže Majci Zemlji upravo u proljeće, kad se oko nas širi energija novog života.

Vrijeme je za svjež početak

"U svjetlu trenutačne situacije diljem planeta, način na koji koristimo tu energiju promjene da bismo počeli novi ciklus ključan je za to kako ćemo stvoriti novu budućnost za sebe i sve svoje odnose", kaže astrologinja Lena Stevens i ističe da treba iskoristiti potporu koju nudi ekvinocij kako bismo "gledali u budućnost i posijali neke snove koji nas inspiriraju".

Ekvinocij uvijek podupire i završetke kako se pripremamo za nešto novo: razmislite koje cikluse u svom životu možete završiti da se stvori prostor za nešto novo. Možete izvesti malu ceremoniju vezanu uz ono što želite završiti (npr. zapisati na papir pa ga zapaliti ili zakopati, ili pak očistiti dom), a potom se posvetite zamišljanju onog što želite stvoriti u budućnosti. I zatim se bacite u akciju – jer sad nije vrijeme za odugovlačenje.

Ovo je odlično vrijeme za djelovanje, za svjež početak i udahnjivanje novog života u svoje veze, projekte i sve svoje planove i pothvate. "Ako je nešto izbačeno iz ravnoteže, može se korigirati primjenom akcije i kretanja naprijed", ističe astrologinja Nadia Gilchrist. Sad nije vrijeme da se držimo nečega što je bilo.

Izazovna vremena

Ovogodišnji je ekvinocij nemoguće izbjeći temu koronavirusa, pa iako ne želi donositi prognoze s tim u vezi jer to nije njezino područje, astrologinja ekvinocij vidi kao "važnu točku preokreta – ubrzat će stvari, ali će, također, donijeti nove razloge da se osjećamo živima. Ovan živi za izazove, a ovo su izazovna vremena. Energija krize ono je od čega se Ovan osjeća vitalno – primijenite to na koji god način za koji osjećate da odgovara vašoj situaciji." 

Što se samog dana tiče, Sunce je i dalje pozitivno povezano sa Saturnom, s kojim je u sekstilu, što jača našu izdržljivost. Tijekom dana u konjunkciji će se naći Mars i Jupiter, što daje sreću u djelovanju i potporu u započinjanju nečeg novog – upravo onome što naglašava dan proljetnog ekvinocija (koji je u našim krajevima 20. ožujka, u ranim jutarnjim satima). A na što će potaknuti pripadnike pojedinih znakova, doznajte u nastavku:

Ovan: Na prvi dan proljeća osjećate se motivirano, kao što biste se i trebali jer počinje vaše doba godine. Kad je riječ o financijama i društvenoj sferi, razmišljate na neuobičajen način – možda o suradnji?

Bik: Žudite za više slobode, osjećate se rastrgano. Dvojite je li nešto vrijedno žrtvovanja, trebate li nastaviti ulagati svoje vrijeme i energiju u to.

Blizanci: Sreća treba dolaziti iznutra. Vaši kreativni projekti, romantična veza, možda čak i dijete naći će se pred izazovom preispitivanja s vašega životnog gledišta.

Rak: Zdvajate trebate li se ili ne obvezati. Niste baš raspoloženi za to jer sloboda koju imate unutar svoje zajednice srodnih duša nije poput veze koju imate sa svojim intimnim partnerom. Što nedostaje? Treba li vam više prostora?

Lav: Sjajan ste vođa. No, ovo je vrijeme kad će trebati postaviti potrebne granice, osobito kad su posrijedi kolege i autoriteti (što može uključiti i roditelja). Na testu bi se mogla naći profesionalna partnerstva.

Djevica: Vaš je način razmišljanja nekonvencionalan. Stvari se uvijek čine nesigurnima kako se približava početak projekta, stoga nemojte gubiti nadu. Umjesto toga, izazovite sami sebe i zakoračite na nepoznat teritorij.

Vaga: Mogli biste se zaljubiti i osjećati inspirirano. Moguće je ulaganje u zajednički umjetnički projekt ili pak u intimnu vezu. Što god da je posrijedi, važno je da ostanete autentični.

Škorpion: Spremni ste ostvariti što god zacrtate, svejedno je li to nova fitness rutina ili uzbudljiv poslovni pothvat.

Strijelac: Trebate reorganizirati svoje planove. Bili ste tvrdoglavi kad je riječ o vašem slobodnom vremenu, ali sad je važno prionuti poslu. Pred vama su važne prilike, stoga budite spremni.

Jarac: Znate svoju vrijednost, zato nemojte zagristi za mamac lažnog sjaja. Bilo da je posrijedi tinjajuća strast ili umjetnički projekt, zapamtite da ste vi zvijezda i da je to vaš scenarij.

Vodenjak: Duboko dišite. Stvari se danas mogu činiti pomalo kaotičnima, no nema problema postoji li rješenje. Jednostavna spremnost na kompromis može donijeti znatan uspjeh. Ostanite uravnoteženi.

Ribe: Napokon ste spremni biti otvoreni i iskreni o tome kako se osjećate. Nemojte još naglašavati financijska pitanja. Veze koje sad uspostavite pokazat će se korisnima u bliskoj budućnosti.

 

Izvori: innerjourneyevents.com; thepowerpath.com; www.horoscopefriends.co.uk; rubyslipper.ca; astrosofa.com; elitedalily.com

Pripremila: Patricija Lucija Tomasović

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Ostali članci