Točka preokreta

Mlađak i solarna pomrčina u Raku slijedi vrlo brzo nakon ljetnog solsticija: iznimno moćna energija te rijetke kombinacije može nas snažno pogurati naprijed, ali pred nas stavlja i neke važne zahtjeve

Kozmička oluja koja preokreće živote

Usred smo sezone pomrčina, moćne kozmičke oluje koja preokreće naš život i vodi nas prema novoj sudbini. Pomrčine se uvijek vežu uz preokrete, kada se dogodi nešto značajno i više se ne možemo vratiti na staro. Često su to trenuci kojih se uvijek sjećamo – jer su nas pogurali upravo tamo gdje smo trebali biti.

Nakon lunarne pomrčine u Strijelcu 5. lipnja, pred nama je solarna pomrčina u Raku. Solarne pomrčine donose mnogo energije, otvaraju vrata i dopuštaju nam da se upustimo u pustolovinu započinjanja nečeg novog.

Budući da se uvijek događaju za mladog Mjeseca, nagovještavaju razdoblje intenzivne kreativnosti koja ima koristi od duboke refleksije u vrijeme same pomrčine. Zato iako možda osjetimo poriv da djelujemo odmah tijekom pomrčine, željeni rezultati mogu izostati ako se prije toga ne okrenemo sebi i dobro razmislimo je li naše djelovanje prikladno.

Gajite suosjećanje i prema sebi i drugima

Ovo je potpuna solarna pomrčina, no kako je Mjesec udaljeniji od Zemlje nego inače, činit će se nešto manjim od Sunca pa će se vidjeti tzv. vatreni prsten.

Na moćnom je nultom stupnju Raka te slijedi vrlo brzo nakon ljetnog solsticija, što je (uz još neke aspekte) čini točkom preokreta i sijanja sjemena novog koja se rijetko zbiva. Tako u ljeto ulazimo kroz širom otvorena vrata mlađaka u Raku – mladog, intuitivnog, koji djeluje na temelju nesvjesnog.

Budući da Rak vlada emocijama, susret Mjeseca i Sunca u tom znaku djeluje na emocionalnoj razini: ovo razdoblje otkriva mnoge duboke osjećaje, zajedno s traumama koje su mnogi od nas doživjeli. Ono što treba posijati tijekom ove pomrčine jest suosjećanje, kako za sebe tako i za druge koji su povrijeđeni.

Jasno postavite svoje granice

S obzirom na to da je Merkur prije nekoliko dana krenuo retrogradno, također u Raku, refleksivna, introvertirana energija tog znaka dodatno je naglašena. Majčinska mudrost koju donosi Rak podsjeća nas da se najprije pobrinemo za sebe kako bismo se obnovili, kako bismo imali snage i otpornosti da se na duge staze brinemo o drugima. Snaga Raka je unutarnja snaga, njegova moć proizašla iz ljubavi i suosjećanja postiže ciljeve.

Kao što je već rečeno, ovo je iznimno moćna pomrčina. Ona uključuje i neke sjajne energije za financijski prosperitet: Jupiter je u konjunkciji s Plutonom i Venera je u trigonu sa Saturnom – to uvelike povećava sreću i trajnost kad je riječ o financijama.

Pomrčina je pak u kvadratu s Marsom u Ribama (koji je u konjunkciji s Neptunom), što od nas zahtijeva kreativna rješenja za problematične stvari. Taj aspekt pred nas stavlja i zahtjev da budemo jasni kad je riječ o našim granicama kao i o tome što jest, a što nije zdravo za nas: jesmo li iskreni prema sebi o svojim sposobnostima, dajemo li si dovoljno stanke kad nam je potrebna, kako se možemo najbolje brinuti o sebi u ovom trenutku. Možda se sad osjećate umorno, nemirno, raspršeno, teško vam se usredotočiti – ako malo usporite, date si vremena, možete bolje vidjeti svoj put i viziju.

Ovan: Solarna pomrčina usmjeruje vam pozornost na vaš dom. Neki bi se mogli odlučiti na renoviranje ili se preseliti. Pojavi li se kakva važna novost vezana uz vašu obitelj, budite sigurni da se s time nosite na ispravan način.

Bik: Budući da će naglasiti vaše područje komunikacije, ova bi vas pomrčina mogla navesti da se strastveno posvetite novom projektu vezanom uz pisanje, govor ili medije. Sada možete dodati novu vještinu u svoj životopis ili se upisati na tečaj. Jasno je da imate vrlo važnu poruku koju želite lansirati već neko vrijeme (vjerojatno još od 2018. godine), a čini se kako su se sad zvijezde posložile povoljno za to.

Blizanci: Misli su vam usmjerene na prihode u vrijeme ove pomrčine, koja će donijeti važne vijesti o vašim financijama. Moguće je i da dobijete posao kojem ste se nadali, povišicu ili klijenta koji će vam donijeti veliku zaradu. Iskoristite obilje koje vam se sad nudi.

Rak: Prolazite kroz pomrčine u svom znaku još od 2018. godine i one vas guraju prema vašoj sudbini. Ovo je završna solarna pomrčina u vašem znaku i otvara vam vrata: možete iskoristiti ovu energiju za postizanje bilo čega što želite i što je najdublje važno vašoj duši. Gledajte što vam svemir sada donosi i potom krenite u akciju.

Lav: Pomrčina u vašem području privatnosti i iscjeljivanja ističe potrebu odmora i punjenja baterija. Ovo je sjajna prilika da uistinu otpustite bilo što zbog čega ne možete ići dalje, stoga dobro razmislite kako da se riješite nepotrebne prtljage koja vas opterećuje.

Djevica: Vaša se pozornost ovom solarnom pomrčinom usmjerava na društveni život i prijateljstva. Ni potreba da se i dalje pazi na održavanje sigurne udaljenosti neće umanjiti odličnu priliku da se zbližite s prijateljima jer ćete to uspjeti i telefonskim razgovorom ili videochatom. Moguće je i da stari prijatelj izađe iz vašeg života, a uđe neki novi: imajte na umu da se u životu uvijek događaju preokreti te da evoluirate i prolazeći kroz odnose s ljudima oko sebe.

Vaga: Pred vama su nove prilike u karijeri, u kojoj od 2018. doživljavate značajan rast i čini se kako vas svemir i dalje gura na još više pozicije. Zato iskoristite ovo vrijeme da tražite bolji posao ili svojim poslodavcima pokažete da ste njihov najbolji izbor ako su spremni razgovarati o vašem promaknuću.

Škorpion: Budući da je ova solarna pomrčina u vašem području ekspanzije, pozornost vam se okreće novim horizontima. To će na pripadnike vašeg znaka utjecati na dva različita načina: neki bi mogli shvatiti kako je vrijeme za dodatnu edukaciju, dok bi se drugi mogli iznenada zainteresirati za jogu ili neku duhovnu praksu. Onima koji su podnijeli zahtjev za vizu ili žele emigrirati mogle bi stići vijesti o tome, a drugi bi mogli napokon dobiti odobrenje za daleko putovanje. Škorpioni koji rade u izdavaštvu ili medijima mogu očekivati važne vijesti. Bez obzira na to o čemu je riječ, budite spremni na uzbudljiv razvoj događaja.

Strijelac: Otvarajući vrata u vašem području partnerstava, ova bi vas pomrčina mogla nagnati da odlučite kako je vrijeme da se još više zbližite ili, ako se to ne dogodi, povučete iz tog odnosa. Slušajte što vam govori intuicija.

Jarac: Ova vas pomrčina potiče da u poslu ili ljubavi postanete doista bliski s nekom istinski posebnom osobom te bi u prvi plan mogla izvući rasprave o važnom poslovnom sporazumu ili pak zarukama ili vjenčanju. Ipak, suzdržite se od tako važne odluke do 25. lipnja jer dotad je Venera retrogradna. Samci imaju priliku upoznati osobu s kojom mogu ostvariti dugotrajnu vezu, stoga im se savjetuje da preuzmu inicijativu.

Vodenjak: Smiješi vam se važna poslovna prilika, bilo da je riječ o novom poslu, bilo o preuzimanju velike nove odgovornosti ili projekta kod trenutačnog poslodavca. Budući da se područje u kojem se događa ova solarna pomrčina odnosi i na zdravlje, pojave li se kakvi problemi, učinite sve što možete da ih riješite te da ojačate.

Ribe: Vama će ova pomrčina razbuktati strast, samci bi mogli susresti srodnu dušu, dok bi Ribe u vezi mogle postati bliske s partnerom kao nikada do sada. Moguće su i vijesti o trudnoći ili pak "rađanju" umjetničkog pothvata. Bez obzira na to o čemu je riječ, ovo je za vas spektakularno razdoblje.

Izvori: free-horoscope.com; mysticmamma.com; Astrology for Career Women; witanddelight.com

 

 

Pripremila: Patricia Lucija Tomasović

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Ostali članci