Tjedni horoskop od 6. do 13. 7. 2015.

Pred nama je strastven tjedan i najava prave bure...

Pružiti ruku

Ponedjeljak i dobar dio utorka lelujamo na krilima mašte, povlačimo se u osamu, slušamo omiljenu glazbu, gledamo filmove, koncerte, crtiće, bajke, prelistavamo foto albume, obilazimo galerije, muzeje, kina, maštamo o moru, o dalekim zemljama ili jednostavno lutamo bespućima interneta u potrazi za nabrojanim. Tražimo bijeg od stvarnog svijeta jer duša je željna odmora, što može značiti da ova dana spavamo više nego inače, lako zapadamo u lijenost, letargiju, bezvoljnost.

Mašta je naglašena, kao i hipersenzibilnost pa je moguće da proživljavamo lepezu raznih raspoloženja, a često smo i nečije rame za plakanje. Svakako dani kada drugima treba pružiti ruku, pomoći, saslušati, oprostiti, napraviti kakvo nesebično djelo, gestu. Često su ovo konfuzni dani kada je kaos neminovan, teško se postiže bilo kakav red i disciplina, a vjera postaje jedini iskreni oslonac.

Strastvena sredina tjedna

Sredinu tjedna obilježit će strastveni osjećaji i impulzivnost, a reakcije su iskrene i bez mnogo kalkuliranja. Ne biramo gdje ćemo ispaliti svoj emotivni rafal. Osjećaji su motivirani akcijom, borbom i osvajanjem, poglavito zato što je i Mars u znaku Raka. Sve želimo isprobati, hrabro koračati kroz svakodnevicu, ulazeći iz akcije u akciju.

Potreba da se živi punim plućima, energično, uvijek s nekim ciljem koji se mora realizirati. Ne podnosimo dosadu, inertnost, noge cupkaju i zovu na akciju, ne mogu dugo biti na jednom mjestu jer ovo je golema energija, volja, entuzijazam, zanesenost novim, inovativnim.

Budući da se radi o dosta žestokom aspektu, izvjesne su žešće prepirke i svađe jer je teško zadržati bilo kakvu negativnu emociju. Isto tako brzo se hladimo i mirimo, kao da se ništa nije dogodilo.

Venera donosi buru u odnosima

Petak i subota mirniji su dani kada nam je osnovni motiv za sve što radimo mir i stabilnost, prije svega ne želimo žuriti jer smo se istrošli protekla dva dana. Zato su ovi dani rezervirani za zadovoljstvo. Gledamo kako si što više ugoditi; finom hranom, boravkom u prirodi, bezbrižno provedenim danom uz dragu osobu, šopingom, odlaskom na frizuru ili masažu.

Vrijeme je davanja i primanja, čeznemo za nježnošću, osmijehom, dodirom, blagim stiskom ruke koji ulijeva povjerenje i sigurnost. U subotu poslijepodne i navečer moguće je prolazno nezadovoljstvo, bezvoljnost i umor koji će se pokušati kompezirati pretjeranim trošenjem novca na stvari koje nam zapravo ne trebaju, konzumacijom hrane, pića ili seksa. Sve ovo naglašava Venera koja ulazi u napeti aspekt sa Saturnom koji sve to potvrđuje. Nezadovoljni smo izgledom, ponašanjem partnera, ne sviđa nam se više slika na zidu, smeta nam glazba na radiju. Naviru kompleksi i strahovi, sumnja je sve jača, nepovjerenje raste, a nesigurnost lako destabilizira vezu.

Ovo je slika kraja ljubavnih veza koje nemaju više nikakva smisla, pa je to zapravo kraj ljubavne agonije iz koje se možda izlazi tužna lica, ali oslobođene i rasterećene duše. Takvi će se momenti nastaviti i idući tjedan, a vezani su striktno za partnerske odnose. Valjat će zasukati rukave i pokušati riješiti problem, no teško da će proći bez vike i drame.

Obitelj u središtu zbivanja

Budući da su tri planeta u znaku Raka, u središtu zbivanja su obiteljski odnosi i imamo potrebu riješiti neke stvari, zavesti red, bolje se organizirati, malo se više posvetiti najmilijima, omekšati, popustiti, otvoriti dušu, možda uz koju čašu vina koja će raskrčiti put do skrivenih i zakopanih dijelova naše intime, pa eto i koje obiteljske tajne koja nalazi svoj put do sunca.

Evo priča o davno zaboravljenim vremenima, običajima, ritualima, uspomenama, mitovima, bajkama, pjesmama. Idući se tjedan situacija počinje zahuktavati, pa su mogući najrazličitiji scenariji praćeni emotivnim ispadima, no u pozadini je potreba za rasterećenjem i oslobođenjem duše, nakon čega ćemo biti na mnogo čišćem terenu.

Uranovo dijete, www.facebook.com/astro.stanica

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Ostali članci