Tjedni horoskop od 4. do 11. 5. 2015.

Ovo je tjedan u kojem se preporučuje oprez, pročitajte u kojim sve aspektima...

Aspekt odgađanja i kašnjenja

Sljedeća dva mjeseca naglašena će biti mentalna energija, no početkom ovog tjedna, počevši od vikenda iza nas, puno je svakodnevnih obaveza koje se gomilaju i moguće je da nećemo stizati sve na vrijeme i onako kako smo zamislili. Zato je najbitnije sve odraditi u zadanim okvirima i rokovima, jer ćemo u suprotnome platiti danak za neodgovornost, a to je duže ostajanje na poslu, rad vikendom ili ćemo papire i spise nositi kući i odrađivati nedovršeno.

Također, pozabavite se rješavanjem obaveza koje ste odgađali, ispravljanjem starih tekstova, sređivanjem kućnih ili uredskih računa, dokumenata, dopisa, spisa, računalnih foldera, mailova, raznih programa. Sređivanje kućne biblioteke, kao i fonoteke ili videoteke. Dosadni i zamorni poslovi koji se nekada moraju obaviti. Sve na silu i zato što je krajnje vrijeme. Vrijeme je nepovoljno za bilo kakvu birokraciju, kao i sve što spada u svakodnevne obaveze, rutinu. Aspekt odgađanja i kašnjenja. Čekanje do zadnjeg trenutka. Poruke i mailovi kasne ili ne dolaze. Odgođeni sastanak. Neproduženi ugovor. Usporeni internet i umorna tehnika. Zadnja kap tonera je iscurila. Skener je u kvaru. Kvaka se slomila. Ključ je pukao. 

Oprez i opet oprez

Greška u bilo kojem smislu – oprez! Limeni ljubimci otkazuju, izdaju – provjeriti vodu, ulje, kočnice. Zatvoren most ili cesta, kao i svaki put, pa tako imamo probleme i s cijevima, vodovima, kanalima i tomu slično. Opasnost za mlade. Studentima se sada posebno ne uči, pa eto muke, suza i znoja. Ovo je padanje na ispitima, probijanje rokova i slično. Mačke, psi, papige, ribice, hrčci, zamorci i ini kućni mezimci – svi su pomalo depresivni, bolesni, tužnjikavi.

I ljudi su boležljivi, najosjetljiviji je dišni sustav, crijeva, glasnice i ekstremiteti. Ovo je težak rad. Umorni i preplašeni radnici. Ovo je netko tko puno priča i umara vas svojim neprestanim brbljanjem. Ovo je kazna koju piše policajac ili komunalac, ali i ona koju roditelj određuje svom djetetu. Pauk odnosi auto. Oprez s bilo kakvim rokovima. Pažljivo čitati dokumente i sve ostale papire.

Pred kraj tjedna valja biti oprezan jer ćemo biti lakovjerni, previše entuzijastični, zaneseni, lako nasjesti na obmanu, prijevaru jer stvari nećemo vidjeti onakve kakve jesu. Svakodnevne obaveze izvršavat ćemo nedosljedno, krenemo nešto raditi pa se prebacimo na nešto drugo, treće, peto. U komunikaciji također kaos, nedosljednost,  previše informacija sa svih strana, pa se pogubismo i na kraju nula bodova, odosmo od suštine i praktičnosti.

Raspršenost i dekoncentracija

Obratite više pozornosti na dokumente, važne papire, na sve osobne stvari jer vrijeme je zaborava, greške, nepažnja. Sve praktične stvarčice su malo ‘pijane’, ošamućene, pospane, a zapravo smo umorni ili pospani, nedostaje koncentracije, pa ovo vrijeme iskoristite za punjenje baterija.

Budući da je astrološka slika mentalne raspršenosti i dekoncentracije, posebno oprezni budite u prometu jer svi su zamišljeni, u svojim filmovima, a uz to, eto slike magle, kiše, skliske ceste...

Za vikend je možda najmudrije biti sam sa sobom, u nekom izoliranom svijetu; uđite u psihologiju, razbijajte tajne i nejasnoće u svojoj glavi, umjesto da se bavite tuđim problemima ili tračanjima. Igrajte se malo, posvetite se nekom obliku kreativnosti ili se jednostavno ušuškajte kod kuće i ništa ne radite, već samo gledajte filmove, slušajte glazbu, čitajte poeziju, gledajte slike... Odlutajte malo dobrovoljno, odmorite se od svakodnevice. 

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Ostali članci