Tjedni horoskop od 20. do 27. 4. 2015.

Počinje vladavina Bika... Uživajte!

Znak ljubavi

Nakon boravka u borbenom, natjecateljskom, vojničko strogom Ovnu, Merkur je ušetao u znak Bika. Sad mu se nikamo ne žuri, nema strogoće, ovnovskog reda, rada, znojenja, samo prepuštanje osjetilima. Svakodnevica postaje ležernija, sve obavljamo u laganom ritmu, katkad plešući, pjevajući, nasmijani, s mislima o materiji, uživanju, o zadovoljštini bilo kojoj; pa prije odlaska na masažu svratimo u slastičarnicu da se zasladimo ili se obična kava pretvara u superukusan ručak, a možda i u romansu. Ovo je tjedan umjerenog tempa i zbog Merkura u Biku, ali i zbog Venere u Blizancima.

Bik je uvijek ljubav, a s Merkurom u tom znaku imamo sliku ljubavnih razgovora, ljubavnih poruka, putenih i sočnih. Komunikacija je općenito blaga, obazriva, strpljiva. Tu su nježni dodiri i poljupci, ljubavne izjave, namigivanja, slanje srca... Smišljamo ljubavne dosjetke, prate se znakovi koji bi mogli dovesti do ljubavi ili bilo kojeg oblika užitka. Ovo je doslovno znak ljubavi jer Merkur je znak, oznaka.

Šeranje veselja

Gledaju se ljubići ili pišu pjesme, listaju se modni časopisi, u ruke se uzima i kuharica pa se proučavaju recepti, netko baš sada uči kuhati ili otkriva male kulinarske trikove i dosjetke. Ovo je sav kuhinjski pribor, link koji vodi na recepte, ali i prečac do bloga s ljubavnom poezijom ili fotografijama. Naravno da tamo neko čeljade lista i knjigu iz ekonomije, trgovine, poljoprivrede, dizajna, umjetnosti. Sada učimo o onome što nam služi praktično, ali u svrhu zadovoljstva, um je usmjeren na materiju, na novac. Korisno i ugodno, to je Merkur u Biku.

Računi se zbrajaju, prebiru, kombinira se na veliko. Razmišlja čovjek na koji način se dočepati novca, ali bez puno muke i znoja. Kako je Merkur brz, okretan i dosjetljiv planet, u Biku će zasigurno naći put do materije koja će služiti hedonizmu i lakoći života. Bik je, kao što rekoh ili barem mišljah, ljubav, što znači davanje i primanje pa sada darujemo sebe, ali i druge, samim izvlačenjem osmijeha i radosti na lica naša svakakva. Dakle, vrijeme je za ‘šeranje’ veselja, zadovoljstva, ljubavi, umjetnosti.

Jeste li uplatili loto?

Merkur su sve praktične stvari, pa je ovo slika raznih napravica kojima se služimo u kuhinji ili spavaćoj sobi, zapravo je nebitno gdje, bitno je da služe užitku. Budući da je Venera u dobrom aspektu s Jupiterom, onda te stvarčice mogu biti i malo skuplje. To je u svakom slučaju slika većeg novca, pa sve ovisi o karti pojedinca kako će se ona materijalizirati; netko će uložiti veliku lovu i kupiti vrijednu umjetninu, drugi će uloženi novac baš sada dobiti ili će dobro prodati nekretninu, treći dobiva povišicu, netko osvaja finu svotu na kvizu znanja, netko ima dobitni listić, Miri Miriću na račun sjeda povrat poreza, a Peri Periću rođak iz inozemstva šalje lovu ili ček – može mu biti!

Ovo su i putovanja, ako su turistička, onda su skuplja, luksuznija, ovo je i slika bankovnog ugovora, ali i onog poslovnog koji može pratiti i povišica, ovo je poskupljenje živežnih namirnica, odjeće te raznih modnih dodataka, slika svih omiljenih ženskih stvari koje se naručuju iz inozemstva.

Veliki apetiti, velika pitanja

S Jupiterom su uvijek veliki apetiti pa osim velikog novca, evo i kolica krcatih hrane, a iz njih hrana ide u kuhinju, no lako moguće i u prtljažnik pa prema vikendici; lagani roštilj, malo mesa, malo povrća, pa obilazak oko kuće, sađenje, zalijevanje cvijeća, uljepšavanje okućnice i uživancija u ljepoti plodova zemlje.

Troši se novac na uređivanja, masaže i ostale tretmane. Troši se, ima se, naći će se, sve dok ne uvidimo da smo malčice pretjerali, kupili ono što nam treba i ne treba.

Osim Jupiterova sekstila s Venerom i kvadrata s Merkurom, tu je i Pluton čiji je zadatak transformirati naše stavove o novcu, materijalnom i ljubavi. Potrebna je promjena gledišta, onako, iz korijena! Koje su naše vrijednosti, što volimo, kako, zašto - to su pitanja koja bi ovaj tjedan mogla biti aktualna. Krpamo li tim silnim kupljenim stvarima svoje nedostatke i klimavo samopoštovanje?

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Ostali članci