Tjedni horoskop od 18. do 25. 4. 2016.

Venerini aspekti ovaj tjedan obećavaju puno akcije, složenu situaciju i eksploziju na pun Mjesec u Škorpionu u petak

Strpljen spašen

Prije nego što počnemo raspredati o ljubavi i Veneri, važno je reći da će ovaj ponedjeljak mnogi zabušavati na poslu, nadamo se da će šefovi imati razumijevanja za ovu zvjezdanu konstelaciju i shvatiti vašu neučinkovitost kao opravdanu - Mjesec je neaspektiran. Merkur uskoro postaje retrogradan pa do 24. 4. bekapirajte sve podatke, potpišite ugovore i uglavite dogovore jer od 25. 4. sva komunikacija i kretanje okreće se naglavačke, kao i za svake Merkurove retrogradnosti. Vratite  dugove, ne ulazite u dugove.

Mars je od nedjelje retrogradan, naoružajte se beskonačnim strpljenjem za sve vrste zastoja i opstrukcija, ne započinjite ništa novo, a pogotovo ne komplicirano. Merkur je u Biku, držite se jednostavnih stvari, on ne zna baratati kompliciranošću, a i obojica su već sljedeći tjedan retrogradni, što drugo nam poželjeti nego konjske živce i nadljudsku smirenost. Bit će dosta problema i bjesova do kraja lipnja, ali o tome drugom zgodom.

Zbunjena božica ljubavi

Venera u Ovnu se općenito smatra u oslabljenom položaju tzv. debilitetu, jer smisao Venere bi bio odmaranje i uživanje, kao i briga o izgledu i uljepšavanju, a ne pohod u boj. Uz Veneru u Ovnu bolje ide suluda hrabrost negoli stidljivost. Venera u Ovnu dolazi s blagom dozom hiperaktivnosti, a ovaj tjedan joj tranziti neće dati mudro vodstvo koje bi ona mogla iskoristiti.

Ovaj tjedan, božica ljubavi bit će potaknuta i izmiješana u svim vrstama smjerova i utjecaja. Početkom tjedna imat će priliku raznijeti ljubavni život (ili koju drugu Venerinu temu) u komadiće ili ga dovesti u razumniji oblik postojanja. Istovremeno može se dogoditi oboje simultano, kao švedski stol, možeš sve a možeš i birati.

Pružite ruku u utorak

U ponedjeljak Venera je u trigonu sa Saturnom, a već u utorak u kvadratu s Plutonom,  utjecaj oba aspekta bit će na djelu cijeli tjedan na sve Venerine stvari (ljubav, romantika, hrana, materijalna i nematerijalna dobra i tako dalje) jer povrh svega Sunce u utorak ulazi u znak Bika i tema se dodatno naglašava. Bik je sjedište Venere kojoj Ovan nikako ne odgovara. Kriva vrata, pogrešna susjeda. Pitanje je koja će od ovih Venera rješavati stvari, ona koja ih želi sačuvati (sa Saturnom) ili ona koja ih želi uništiti (s Plutonom). Bit će to prilično zbunjujuć tjedan.

Ako bilo koji odnos iz domene Venere želite sačuvati, pružite ruku u utorak, kada je mjesec u Vagi, u srijedu već nalijeće na kvadrate i opozicije i ako nemate konjske živce i niste magistrirali na diplomaciji, ne upućujte se u ove mirovne projekte. Naravno, kako tjedan odmiče, ne postaje lakše, a pogotovo ako osjećate da se nevolja komeša u zraku, jer bomba bi mogla eksplodirati za vrijeme punog Mjeseca u Škorpionu, u petak.

Pun Mjesec u Škorpionu - bum!

Ako niste sigurni, recept je zatvoriti se u sebe i posvetiti se vlastitim planovima koji su započeli za mladog Mjeseca jer vas ovaj pun Mjesec može usositi i gurnuti baš u najgorem smjeru opsesije, kontrole, osvete, zamjeranja, manipuliranja i drugih začina koji se koriste u životu.

U svakom slučaju, ako želite da vam ljubavni život postane malo zanimljiviji ili neobičan, ciljajte petak, kada je Venera u konjunkciji s Uranom. Čudne i uzbudljive (a možda i dosta čudne) prilike vrebaju u petak. Ako želite započeti novu vezu, izgledi su bolji u petak na pun Mjesec, nego u subotu, kada je Mjesec neaspektiran, za kraj tjedna pun Mjesec u Škorpionu može učiniti rezultate prilično intenzivnim (da se lijepo izrazimo).

Stella Neutronica

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Ostali članci