Tjedni horoskop od 15. do 22. 6. 2015.

Stiže nam završni Saturnov test na kojem polažemo ono što smo učili zadnje dvije i pol godine. Ali i dosta zabave...

Lijeni ponedjeljak

I dalje traje razdoblje u kojem je glavna tema komunikacija, povezivanje s drugima, trgovina, kratki izleti, vrijeme je brzog i praktičnog učenja, tečajeva, multitaskinga i prije svega oštre percepcije i lukavosti.

U ponedjeljak i utorak sve nabrojano još je naglašenije i podložno naglim promjenama smjerova, otkazivanju putovanja, sastanaka, obaveza. U ponedjeljak smo prilično uspavani i najlakše bježimo u maštu i virtualni svijet; jedni će besciljno zujati internetskim stranicama, drugi će eskivirati dobar dio radnog vremena s kolegicama na kavi.

Povoljno vrijeme za sve one čiji posao traži svojevrsni kaos i napravilan ritam, a mi ostali ćemo moliti boga da ovo kaotično razdoblje konačno završi, što će se dogoditi tek potkraj sljedećeg tjedna. S druge strane, ovaj je tjedan dobar za kretanje (šetnje, trčanje, brzo hodanje) koje vraća snagu i vitalnost, kao i za postavljanje jasnih planova i ambicija. Samo važna napomena: ako odmah krećete u realizaciju, sve provjerite barem dvaput.

Završni Saturnov test

Utorak je povoljan za uvođenje novih navika pa nije loše da preispitate svoj način života i ako treba promijenite ono što već dugo planirate. Primjerice, osoba koja piše ovaj tekst već neko vrijeme planira postati ševa tip, drugim riječima, želim svoj svakodnevni ritam dovesti u red tako da liježem u 22 sata i ustajem u 5. Dakle, iz sove prelazim u ševu.

Također, želim po tko zna koji put prestati pušiti, želim prekid s tim nezdravim smotuljcima, a u tome bi mi mogao pomoći Saturn koji se na neko vrijeme vraća u znak Škorpiona i svima nama donosi 'završni test', provjerava jesmo li se riješili loših i autodestruktivnih navika, jesmo li raščistili s prošlošću i sve dobro pomeli i bacili u smeće, provjerit će jesmo li končano digli ruke od principa koji ne vode nikamo, jesmo li prihvatili prolaznost, jesmo li uopće što naučili iz ovog dvipolgodišnjeg razdoblja kada nas je sve stisnuo uza zid. Ovo je zadnja prilika da otpustimo ono što znamo da treba otpustiti.

U toplome gnijezdu

Sredina tjedna donosi potrebu da se nakon silnih poslova, edukacija, putovanja i obilazaka ureda i šaltera, vratimo doma i u miru spremimo lagani ručak ili večeru, pogledamo film ili koncert, prelistamo stari fotoalbum ili nazovemo majku, oca, sestru ili dragu prijateljicu koju dugo nismo čuli. U laganom čavrljanju i prisjećanju lijepih dana, eto i emocija koje bujaju i tjeraju suze van. Ovo su i osjetljivi dani kada su nam obitelj i bližnji ispred svega ostaloga. Potreba za podrškom, zagrljajem, toplom riječi i stiskom ruke.

Kraj tjedna rezerviran je za izlaske, partijanja, sportske aktivnosti, kulturna uzdizanja, obiteljske izlete, posjete zoološkom vrtu, druženje na otvorenom.

Priprema, pozor, akcija!

Kraj tjedna dočekujemo energični, entuzijastični, velikodušni, optimistični, puni samopouzdanja, željni uspjeha i pozornosti. Privlače nas svjetla pozornice, pažnju usmjeravamo na sebe i svoje trofeje, želimo skupe stvari, otmjena putovanja, druženja s važnim i popularnim osobama. Vrijeme je romansi, zaljubljivanja, avantura.

Mladi i oni koji se tako osjećaju slave ljubav, što znači da slave život. Vlada kreativna i stvaralačka enegija, stoga se bacite na igru i stvaranje; uredite malo prostor u kojem boravite, osvijetlite ga, oživite bojama, okrenite sobu naopačke, kupite novo cvijeće za balkon ili izbacite namještaj koji vam više ne služi. Oslobodite prostor, neka energije slobodnije struje.

Uranovo dijete, www.facebook.com/astro.stanica

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Ostali članci