Tjedni horoskop od 11. do 18. 1. 2016.

Nemiran vjetar puše u prvim tjednima 2016. Ili ćemo skončati ili započeti nešto, sa ili bez rezolucije, zahtijeva snažnu odlučnost i ne govorimo samo o prehrani i vježbanju. Ovaj nemir događa se na više razina istovremeno...

Učiniti svoj život 2016. smislenim nije malen pothvat. Godina koja je na svom početku mnogima od nas bit će posve neodoljiva; gotovo svi aspekti života, čini se, dovedeni su u krajnosti, što čini održavanje objektivne perspektive gotovo nemogućom misijom. Zlatna sredina najbolje je i najsigurnije mjesto želite li održati stabilnost i ostati prizemljeni.

Iskušenja retrogradnosti

Merkur je 5. siječnja počeo svoju prvu retrogradnu fazu u 2016. a iz nje izlazi 25. siječnja. Vi koji ste već upoznati s iskušenjima i traumama retrogradnosti, preskočite sljedeće retke. Onima kojima je ovo novi pojam, slijedi važan podatak:

Merkur predstavlja sve aspekte ljudskog života povezane s mentalnim procesima, komunikacijom i putovanjima. U našem suvremenom svijetu, kojim vladaju računala, tableti, vlakovi, avioni, a o e-mail pošti da ne govorimo, Merkur je svakodnevni život u svim tim aspektima. I zato je važno znati da se nekoliko puta godišnje čini kao da se Merkur kreće unatrag u odnosu na Zemljinu orbitu oko Sunca, a kada se to dogodi, sve u njegovoj domeni također kao da ide unatrag ili naopako.

Urbani mit neba

Merkur u retrogradnom kretanju nikada nije dobro vrijeme za pokretanje novih projekata jer svim područjima u njegovoj domeni, posebno komunikaciji i putovanjima, kao i razgovorima i pregovorima jednostavno ide naopako. Vrijeme retrogradnosti zato je dobro za preispitivanje planova i projekata koji su već  startali ili su u fazi pokretanja.

Merkur u retrogradnosti i sva njegova kašnjenja urbani su mit neba. Njegova upozorenja su sljedeća: Ne kupujte nikakvu novu opremu, a posebno računalo ili  hardver ili softver; spremite sve dokumente i sve svoje podatke dva puta; moguća su kašnjenja kada putujete ili problem prilikom rezervacije putovanja; provjeravajte poslane mailove dvaput, kome ih šaljete i jeste li ih poslali, SMS poruke također, pazite što otvarate jer može sadržati virus, ne potpisujte ugovor ako ga niste deset puta pročitali i ne sklapajte brak.

Eksplozivne reakcije

Najvažniji alat za rukovanje retro Merkurom je strpljenje, i to dosta strpljenja. Ova retrogradna faza započela je kvadratom između Marsa i Merkura - svadljive interakcije i eksplozivne reakcije, rolete padaju na oči instant. Mars je planet kroz koju se zauzimamo za sebe, zastupamo ono u što vjerujemo, a kada se sukobi s Merkurom, dolazimo do zapaljivo svadljive spremnosti da se borimo protiv različitih mišljenja.

Ovaj kvadrat goni da se svađamo oko svega i svačega. Mars može postati ozbiljno frustriran zbog Merkura i iako je ovaj aspekt završio, još se blago osjeća. Važno je ovo znati, jer se ova dvojica sreću ponovo kada postanu retrogradni u travnju.

Borba za slobodu

Uran u Ovnu te Sunce i Pluton u Jarcu, u kvadratu, udaraju na ambiciju i iritiraju ego. Sunce i Pluton združeni teže moći, bilo da je moć materijalna ili duhovna. Uran simbolizira revolucionarni duh uvijek željan boriti se za slobodu. A s obzirom na to koliko su ljudi potlačeni, ovaj aspekt Urana, Sunca i Plutona sposoban je zapaliti prosvjed za prosvjedom. Riječ je o moći i sposobnosti da se dobije ili zadrži vodeća pozicija, bilo to na poslu, u obitelji ili braku. Netko želi zadržati staro a netko se želi osloboditi.

Jupiter također započinje svoju retrogradnu fazu, koja će trajati do 9. svibnja. On nas podsjeća i vraća u događaje i susrete koji su se dogodili u razdoblju od listopada 2015. do danas. Budite spremni jer će poznate teme dominirati, kao i neriješena pitanja, posebice pitanja karaktera, društvenih vještina, a i duhovnih uvjerenja i stavova, svakome prema njegovoj natalnoj karti. Potrudite se biti strpljivi sa sobom i drugima.

I za kraj, da ne bude sve upozoravajuće i zabrinjavajuće… 

Ljubavne iskre i bivši partneri

Veneru u Strijelcu čekaju neki zanimljivi izazovi i mogućnosti ovaj tjedan, a s tim aspektima mnogi od nas mogu očekivati divlju vožnju u ljubavnom životu i financijama. Prvi dio tjedna Venera gradi trigon s Uranom, što je točno u utorak, pa se može dogoditi da naš ljubavni život zaiskri i ponudi više mogućnosti, čak se i bivši odnos može vratiti u igru. To je dobro vrijeme da se udahne neki novi život u postojeću romantiku.

Također je uzbudljivo (ali puno manje stabilno) što u drugoj polovici tjedna Venera počinje graditi kvadrat s Jupiterom u znaku Djevice, što nas može natjerati da obaspemo nekoga svom ljubavlju svoga srca ili sadržajem novčanika, vrlo pretjerano, no i dosta zabavno. Pokušajte malo uključiti zdrav razum, što može biti teško jer... kvadrat je posebno uvjerljiv aspekt.

Stella Neutronica

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Ostali članci