Tjedna astrološka prognoza od 30. 3. do 7. 4.

Probudili smo se iz zimskog sna i Ovan nas je uzeo pod svoje. Vrijeme je otvorene komunikacije, djela, nadmetanja, otkaza, smjena, nagrada za trud i rad, akcija!!!

Drski i dinamični Merkur u Ovnu

Ovaj će tjedan obilježiti snažna mentalna energija koja nas potiče da s riječi prijeđemo na djela. Snaga i hrabrost bodre misli i riječi te s lakoćom verbaliziramo ono što nam je na pameti. Riječi su jasne i oštre, često naređivačkog tona, s puno uskličnika. I po principu: Što na umu to na drumu. Vrijeme je kada se kroz dan krećemo mnogo energičnije i brže nego inače, a svakodnevne stvari obavljamo lakše i poletnije. Merkur je ušao u znak Ovna i nameće strog, vojnički tempo te zahtijeva disciplinu.

Što se komunikacije tiče - vrlo je dinamično. Rečenice su kratke i jasne, riječi britke, pokreti energični, reakcije impulzivne. Postajemo stroži i kritičniji te nam je najlakše izraziti se uživo i direktno, bez puno uljepšavanja i okolišanja. Za razliku od prethodnog razdoblja, sada smo puno otvoreniji i iskreniji, spremni skočiti čak i onda kada ne treba. U ovim danima valja se izboriti za svoja prava, pokazati jasan stav i odlučnost, bez obzira o čemu se radi. Prava riječ u pravo vrijeme i na pravome mjestu.

Vrijeme ekspeditivnosti

Odlično razdoblje za sve koji rade u marketinškim uredima ili gdje god je nužno biti vješt, hrabar, brz, kratak i praktičan. Vrijeme ekspeditivnosti. Također, očekuju nas dramatični naslovi i teme po medijima, ratuje se riječima, natječe, napada, kritizira. Svi nekamo žure, jurcaju, trče, bezbroj je planova i akcija. Uz to, povoljno je vrijeme za sve koji u sljedećih petnaestak dana moraju hodočastiti po šalterima, uredima, institucijama, bolnicama, uglavnom mjestima gdje vladaju papiri, dokumenti, spisi, brojevi i slova.

Sve rutinske poslove obavljat ćemo mnogo brže nego inače, tako da ćemo možda učiniti više stvari nego što smo planirali, no sigurno ćemo ubrzo naći neki novi zadatak. Malo je vremena za pauze, prazne hodove, odugovlačenja, procese, komplikacije i sve što ima ikakav predznak sporosti, mlitavosti i beživotnosti.

Plodonosno može biti i za trgovce, administrativne djelatnike, agente, policiju, vojsku, autprijevoznike, prosvjetne djelatnike, novinare, prevoditelje, odgajatelje, pedagoge, psihologe, majstore i zanatlije, ali samo ako se ispuni osnovni uvjet, a to je hrabrost i brzina, koji su sada na cijeni! Tko prvi njegova djevojka. Svi imaju drsko strogi ton, britki su na jeziku pa se sada lako dramatizira i svađa, nadmeće se; tko je brži, bolji, spretniji, hrabriji. Natječu se i informatičari, progameri, dizajneri, koji stvaraju nove aplikacije, izlaze s rješenjima i idejama koje gađaju ravno u sridu. Pune ruke posla imat će i mehaničari te svi koji se bave popravljanjem tehničkih naprava koje nam olakšavaju život.

U svoj toj jurnjavi posebno valja biti oprezan u prometu jer zbog žurbe često malo žešće stišćemo papučicu gasa, kako bismo na vrijeme obavili sve obaveze i zadatke. Oprezno!

Šefovi, pazite se!

Još je važno napomenuti da nije vrijeme za pretjerana planiranja unaprijed, koliko god imali potrebu jer situacije se mogu mijenjati iz minute u minutu, poglavito krajem tjedna i početkom sljedećeg. Ovo se posebno tiče onih koji su na pozicijama ili upravljaju nečim jer svi na 'važnim' mjestima sad su nepredvidljvi, hiroviti, svojeglavi, buntovni. Pozicija na nebu ukazuje i na smjenu nadređenih, a u obzir dolaze i dobrovoljna odstupanja s položaja ili mijenjanje pozicija.

Dobri su i povoljni dani za realizaciju velikih planova, projekata, kao i za jasno viđenje realnosti; gdje smo, što smo, kako kroz daljnji rad i stvaranje. Ovo su i slike nagrada, priznanja, stipendija, novčanih dobitaka, povišica, protekcija, promaknuća, naklonosti autoriteta, ali samo ako ste to zaista zaslužili, ako je realno i iza toga zaista stoji rad i znoj. Kao i uvijek, natalna karta pojedinca je ključna.

Nakon energične svakodnevice, ipak nalazimo mjesta i za mirne trenutke i uživanje u sadržajima koje volimo. Ovaj tjedan valja iskoristiti i za uljepšavanje doma ili okućnice, sađenje cvijeća, pripremanje terena za sadnju, ali i neobavezno provođenje vremena u prirodi te spajanje s majkom zemljom koja nas hrani i brine se o nama. Dakle, ostaje potreba za 'easy going' opcijom u kojoj uživamo svim osjetilima. Snažna hedonistička crta i dalje će jasno ocrtavati naše potrebe za lijepim, nježnim, putenim, ugodnim i mirisnim.

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Ostali članci