Tjedna astrološka prognoza od 23. veljače do 2. ožujka

Ovaj tjedan počinje potjera. Mars i Venera u znaku Ovna u stupanj prate jedno drugo. Mars ganja svoj cilj, a Venera zapovijeda. Na nebu je postalo vatreno. Je li vam vruće? Ako nije, bit će...

Ovnovski trk

Venera u Ovnu ne služi se baš ženskim zavodničkim atributima, sklona je vikanju i zapovijedanju, zahtijeva da se njeni kriteriji ispune i to odmah. To je žena koja ne čeka, često srlja, ali za nju koja zna što hoće to se zove akcija. Nekima može djelovati agresivno, ali sebi je najbolja. I pošteno je da je takva, kad ne bi žarila i palila osvajanjem muškaraca ili ložeći kartice po šoping centrima, sagorjela bi samu sebe.

Ako u natalnom horoskopu nemate Veneru u Ovnu, a ova na nebu vas natjera u šoping, promislite trebaju li vam doista vrišteće crvene cipele ili nešto napadno s generalskom perjanicom, može se dogoditi da sve to ostane u ormaru do sljedećeg fašnika, a računi se platiti moraju.

Ovan je znak koji ne pregovara, on nasrće i nema tog argumenta koji će ga odgovoriti od nauma da prođe glavom kroz zid. Netko je u povijesti čovječanstva trebao biti ludo hrabar i tvrdoglav da bi se zaletio u nepoznato dok su svi ostali razrađivali strategiju, neki iz straha, drugi iz sigurnosti. Bez Ovna mi danas ne bismo postojali. Ovan je začetnik. Napuhani vojskovođa. Imajte to na umu kada vas sljedećih dana i tjedana počne iritirati neki Ovan. Pustite ga da se ispuše, to kod njih ionako ne traje dugo. Brzo sagorijevanje im je jedna od kvaliteta.

Vrijeme je zasukati rukave i uhvatiti se u koštac sa svim izazovima koji nam dođu ususret. Moguće je i da vas izazovu "na dvoboj". Ne čekajte i ne povlačite se, upustite se u realizaciju onoga što želite, bila to ljubav, posao ili novac. Sve dobrobiti trenutnog položaja zvijezda proizlaze iz akcije, pokreta, proaktivnosti... Čekanje, vijećanje i razmišljanje prednost je nekih drugih Marsova i Venera. Ovo je vrijeme borbe i akcije.

Mjesečev hod

Tijekom tjedna najbrže putuje Mjesec. Svaka dva i pol dana mijenja znak, a tako se mijenja i naše emocionalno stanje i raspoloženje. Tjedan započinjemo Mjesecom u Biku, gladnim i željnim ljubavi. Šaputanja na jastuku i utapanje u kolačima traje do srijede 25. veljače, kad se Mjesec već seli u Blizance i ulijeće u kvadrat s Merkurom i opoziciju sa Saturnom. Bit će to nekoliko depresivnih sati, u kojima se emocije ne pretaču baš najbolje u riječi. Preporučujemo deku preko glave i mute mode ili još bolje, zabiti nos u posao i raditi, trošite se u radu i akciji.

Pogrešna riječ sa svom ovom vatrom na nebu može odvesti odnos pogrešnim smjerom, najveći oprez preporučujemo u petak 27. veljače, kada će Mjesec ući u znak Raka. Pazite što govorite i radite jer netko bi mogao završiti uplakan u kutu sobe. Obiteljske svađe su na pomolu. Šteta bi bilo provesti vikend u suzama i svađi jer je netko nekome iz čiste nervoze i netaktičnosti sasuo svašta u lice. Nemojte pokvariti svu onu ljepotu mjeseca u Biku s početka tjedna samo zato što Veneri ili Marsu nije udovoljeno. Budite blagi jedni prema drugima. Bez oholosti. Znate onu narodnu "Tko bi gori sad je doli", nije ni Ovan na nebu dovijeka, a vjerujte, bijesnog Raka ne želite vidjeti.

Kraj tjedna nas tako čeka s Mjesecom u Raku i kišom prema vremenskoj prognozi, nadamo se ne i kišom suza. Raku baš i ne cvjetaju ruže sa svim ovim agresivcima na nebu, pa se lijepo zavucite u kuću, kuhajte i pecite kolače. Drage Vage, strpite se još malo, znamo da nije lako, ali recimo da su sve ove promjene za vaše dobro i da je dobro da vas Ovan natjera da se zauzmete za sebe što god selo mislilo o tome. Psi laju a karavane prolaze :-). Onima koje ovi teški aspekti ne diraju predlažemo da nastave zabavu u revijalnom tonu i ne pretvarajte se da niste osjećajni i da je sve igra.

Pozdrav i jedna ovnovska pjesma za kraj!

Stella Neutronica i Uranovo dijete, https://www.facebook.com/astro.stanica

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Ostali članci