Tjedna astrološka prognoza od 2. do 9. ožujka

Optimističan početak tjedna je pred nama, pun ugodnih iznenađenja i dobrog raspoloženja. Trebalo bi iskoristiti ponedjeljak i utorak za akumulaciju pozitivne energije za ostatak tjedna...

Proaktivnost

Mars i Venera i dalje su u znaku Ovna i bliže se konjunkciji s Uranom, a sukladno tome i kvadratu s Plutonom. Vjerujemo da ćete čuti dobre priče nakon ovog aspekta, ali bi bilo najbolje da vi budete ti koji će pričati svoju. Traži se proaktivnost. Vatreni znak traži svestranu akciju. Brz odgovor. Pristup životu s voljom, žarom i zanosom. Inače, ništa od najavljenoga, bit ćete publika koja kratko uživa u predstavi, a netko drugi će nositi lovorike.

Pitanje je koliko možemo tu odvažnu svojeglavost živjeti, koliko možemo biti svoji, koliko možemo odlučiti iznenada poduzeti nešto što nam je ovaj tren palo na pamet (uvjetno rečeno, moguće je da već dugo u vama nešto tiho kuha, pobunite se pa pognete glavu). Prekinuti sa svime što nalažu regule i poslušati srce, ravnati se po sebi, inspiraciji, inuticiji, strasti...

Što strasno želite?

Ovaj put naglasak je najviše na strasti. Što strasno želite? Koga strasno želite? Čemu se sa žarom posvećujete? Ne potiskujte. Život je jedan, reprize nema, ako ste oprezni, pomislite da je ovo samo jedna od manifestacija naše duše na Zemlji i da je sve samo igra. Koju treba s ljubavlju, bez straha odigrati. Fair play. Merkur u Vodenjaku, konačno pravosmjeran, imat će originalnu ideju, pristup i najvažnije, podržava sve u Ovnu, kao i Jupiter u Lavu. Ovo je pokeraški rečeno flash royal kombinacija.

Znate da sve ima svoje lice i naličje. Pa eto i naličja. Ova kombinacija aspekata može rezultirati priličnom arogancijom, svojeglavošću s ispadima, samodostanosti. Upadnete li u to, znajte da je inicirana željom za kontrolom, a naravno u pozadini se rola neki prastari strah. Pa nas evo i do teme koja polako klizi u svoj klimaks.

Put razrješenja

Prethodnih mjeseci pisalo se o aspektu Uran kvadrat Pluton, možemo reći da se njegovo djelovanje već počelo osjećati. Kod udaljenih planeta, koji često idu naprijed-natrag i sudaraju se više puta, na tom putu broje se prvi i zadnji kontakt. Prvi kontakt je bio 2010. godine, pa ako ste tada imali neku važnu priču, na tapeti ste i ovaj put. Ovo je put razrješenja.

Radi se o nama, pojedincu i Plutonu kontroloru, ovo je osobno, predodređeno, genetski naslijeđeno, to je transformacija po svaku cijenu. Aspekt je ovaj put prilično ratnički raspoložen, zgodno ili nezgodno, a Mars i Venera ga još dodatno potpaljuju iz Ovna. Ovan ne pregovara, on napada, odmah, bez razmišljanja. Nije jarčevski strateg, on je sila na entu.

Grom iz vedra neba

I sada kada Jupiter iz Lava, poznat svojoj širini, da ne kažemo megalomaniji - daj bolje, daj više, daj jače - razjari taj Uran, bit će bomabastično. Ovo je sirova, neobrađena energija. Pluton je strah, kontrola, opsesija, sve ono što ljudsko biće uništava. Možete li ih otpustiti u ime nepoznate budućnosti? Imate li hrabrosti? Merkur u Vodenjaku je vizionar, on ne misli o danas, njegov pogled usmjeren je u sutra. Izvucite ono najbolje u sebi i dajte si priliku za bolji život. Čak ako i na prvu ne izgleda tako. Čak i ako ste se davno prešutno odrekli sebe, predali bez borbe.

I za kraj, ima ovo trenutno nebo potencijala i za neke druge priče, o kojima ne treba pričati, radije neka se događaju, nešto kao grom iz vedra neba. Pjesma će vam reći tisuću riječi :-)

Stella Neutronica i Uranovo dijete, https://www.facebook.com/astro.stanica

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Ostali članci