Tjedna astrološka prognoza od 16. do 23. veljače

U ovom tjednu energija se mijenja i budi, posebno od petka. Naznake budućih događaja već se naziru...

Za početak, mladi Mjesec

Mladi Mjesec formira se 18. veljače na 29 stupnjeva 59 minuta i 54 sekunde Vodenjaka. Ovaj mladi Mjesec govori o novim počecima, ali kako se formira na zadnjem stupnju u zadnjoj minuti znaka, označava kraj jedne energije.

Postoji nešto u ovom ciklusu mladog Mjeseca što mora biti pročišćeno i otpušteno kao preduvjet da primimo energiju novog početka, koju nudi ovaj ciklus. Može se raditi o nekoj situaciji, odnosu ili uvjerenju. Što god to bilo, dopustite da se dogodi, povežite se s intuicijom, ona će vas ispravno voditi. Vodenjak ima uvide u bljeskovima, a Riba je intutivna, ne možete pogriješiti ako slušate unutarnje ja. Jedno je pravilo, ne forsirajte ništa. Ne zadržavajte na silu. Sunce kvadrat Saturn govori o tome da se rigidnost, manipulativnost, eskapizam neće pokazati isplativim u postizanju cilja.

Ovan se budi

Nakon duge uspavanosti u Ribama, Mars potkraj tjedna konačno prelazi u znak Ovna. To je potentna energija. Pametno je koristite. Ovo je dom Marsa, iskra stvaranja započinje u Ovnu. Ako ste imali želju, kovali plan u mislima, ovo je razdoblje kada treba krenuti, Ovan vas hrabri. Hrabrost je najveća ovnovska vrlina. Tvrdoglavost mu je druga :-).

Naznake budućih događaja već se naziru. Nove ideje, novi projekti, novi počeci, nov život, nova energija... ali možda ćete se još malo osjećati demoralizirano, smućeno, sluđeno i neko vrijeme imati posljedice divnih, ali nejasnih i nedorečenih Riba. Ovnovska energija budi se i u muškarcima i u ženama. Dosta je bilo spavanja. Vrijeme je akciju i borbu. Merkur postaje "Bronhi bombon" – lakše se diše, lakše se misli, kreće. Sve smo shvatili i sada će Mars sve to provesti u jedno tvrdoglavo djelo.

Sklisko za šefove

Osim toga, Sunce sada ulazi u Ribe (nikako bez njih) i prvo što mu se događa jest kvadrat sa Saturnom. To može označavati pad s pozicije ili nemogućnost djelovanja, ali samo ako ste u funkciji direktora i hijerarhijski visoko – možda vam smijene šefa, iskreno se nadamo da ga niste voljeli i da neće otići neki za kojim žalite. U ovom trenutku bilo bi pogrešno iznositi svoju ideju i plan na vidjelo. Sunca u Ribama preporučuje ilegalu jer može se dogoditi da plan bude onemogućen. Budite mudri, Sunce u Ribama je mudro i šuti. "Šutnja je zlato!"

Važno je u ovim možda teškim trenucima za neke osobe, zadržati vjeru, jer vjera je uvijek jača od svega. Ono što nas obične smrtnike ne treba mučiti jest da ovaj aspekt među ostalim donosi pad utjecajnim ljudima iz sjene - sivoj eminenciji. Moguće da ćemo u vijestima čitati i o odlasku nekih poznatih osoba, možda glazbenika ili glumaca, o bolestima.

Sunce u Ribama je ego koji utapa u moru, lirski rečeno. Kriza identiteta, ali i spoznaja samog sebe. Odatle potreba za mirom i samoćom jer jedino tamo možemo vidjeti tko smo i što smo. Za van i druge uvijek postoji neka dobra fašnička maska.

Vikeeeend!

Za vikend vam mrtvi hladni donosimo dobre vijesti na ljubavnom... bojištu. Oprostite na izrazu, ali zbunimo se s Ovnom i ljubavlju, taj uglavnom ratuje, osvaja i odvlači plijen u tabor. Eh sad, voljeli bismo vidjeti Veneru u Ovnu koja će se bez borbe dati odvući kao ratni plijen. S Ovnom je jedina opasnost ego i taština, pa ženama preporučujemo da malo spuste gard. Vatrene ovnovske Venere su kao "Ana s 4 guna", ratnički raspoložene žene visoko dignuta nosa, sa sjajnim crvenim ružem.

Ovo razdoblje donosi sve osim dosade i jako dobro ćete moći iščitati buduće događaje koji prethode posljednjem kvadratu Urana i Plutona.

I za kraj pjesma Sunca u Ribama, ako ga želite shvatiti, pročitajte stihove ove pjesme:

Pusa i pozdrav perajom!

Stella Neutronica i Uranovo dijete, https://www.facebook.com/astro.stanica

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Ostali članci