Tjedna astrološka prognoza od 13. do 20. 4.

Ovaj je tjedan važno paziti na ružičaste naočale

Veze i odnosi

Početak tjedna obilježava aspekt koji ukazuje na čekanja, odgađanja, bol, sumnju, strahove, komplekse, a sve to vezano je za svijet u kojem želimo osjetiti radost života, igru, osmijeh, zanos, ljepotu i sklad. Ljubavne veze na svojevrsnom su testu, sumnja je uplela prste u igru i voli provjeriti koliko smo spremni odreći se nekih svojih principa, koliko smo strpljivi i spremni na čekanje, koliko možemo trpjeti i izdržati pritisak, kakav god on bio. Bitno je ipak ne prelaziti granice zdravog razuma i ne spuštati letvicu previše ispod crte.

Sve vrste veza i odnosa ovih dana mogu zapasti u svojevrsnu krizu u kojoj se partneri malo hlade i udaljavaju, što zbog emocionalnih, što zbog objektivnih razloga kao što su odlasci na poslovna putovanja, seminare, uglavnom fizička odsutnost - ništa strašno i brzo prolazno.

Poželjno je ne okretati leđa problemima, već ih rješavati na vrijeme. Oni mudriji i introspektivniji iz trenutačnih aspekata mogu izvući dosta i vidjeti partnera drukčijim očima, pritom razbijajući iluzije, eventualne projekcije i strahove.

Poštovati rokove

Granice i rokovi su početkom tjedna vrlo važni, treba ih poštovati i sve obaviti na vrijeme kako nam se ne bi dogodilo da na kraju dana ostanemo bez mrvice vremena za sebe i za ono što ili koga volimo.

Budite odgovorni i disciplinirani, obavite sve zadatke na vrijeme i kako treba, i one možebitno mrske za koje niste raspoloženi i revni, ali se ipak moraju obaviti. Tek kad ispunimo zahtjeve svakodnevice, možemo se posvetiti partneru ili bilo čemu što nas veseli, u suprotnome će se javiti osjećaj krivnje, umor i bezvoljnost, a to bi bilo najbolje zaobići.

Na oblacima iluzija

Krajem tjedna također valja biti oprezan, ali ne zbog obaveza i pritisaka, već zbog potrebe da se pobjegne u idealizirani svijet gdje je sve kao u bajci ili romantičnom filmu. To je opasan i nestabilan teren jer donosi zbunjenost i nerealnost u odnosima svih vrsta, sklonost fantaziranju, muljaju, petljanju, laganju, preuveličavanju. Lako se sada zapada u mrežu vlastitih laži, obmana i samoobmana, iluzija, projekcija, pa sve što čujete od sebe i drugih, uzimajte s rezervom i odstojanjem.

Lelujamo na oblacima mašte i imaginarnog i najviše nam odgovara vikend proveden uz dobar film, štivo, glazbu ili predstavu. Oni mlađi traže bijeg u alkoholu i opijatima pa moraju biti oprezni i umjereni, ali ne samo oni. Svi želimo pobjeći u svijet ideala, negdje gdje nema problema, obaveza, gdje sve vidimo kroz ružičaste naočale, lijepo nam je, ugodno i sve miriše na rajsko voće.

Nadahnjujuće razdoblje za umjetničke duše i one koji se tako osjećaju jer se lako zaranja u svijet mašte, egzaltiranih osjećaja i fascinacije božanskom ljepotom i ljubavlju. 

Još nekoliko astroslika koje mogu proizaći iz ovotjednog aspekta

Nestabilnost osjećaja, nisko samopouzdanje, obmane, prijevare, ljubavna razočaranja, nepovjerenje, rušenje iluzija, padanje maski. U ovom je razdoblju najmudrije ne razgovarati o bitnim temama vezanim uz ljubavni odnos, valja čekati da prođe vikend pa onda negdje od sredine idućeg tjedna opet je sve po starom. Ovo je slika djevojke koja plijeni pažnju, ali i vješto zavodi i manipulira. Uzrečica 'Ljubav je slijepa', ljubavna zamka, izdaja, vrludanje, lutanje, bijeg, traženje idealnog.

Ovo je fascinacija i oduševljenje nestvarnom lijepotom koja nas mami u svoje odaje i tajne svjetove. Također, krađa ili gubljenje lijepih predmeta, umjetničkih djela, ali i novca, torbica...

Glazbenici, slikari, fotografi, pjesnici, diplomati, PR-ovci, pazite na stvari, pazite što pričate, dogovarate i potpisujete. Ovo je i slika trulog voća i hrane općenito, pa pripazite na rokove jer u suprotnome imamo problem. Oprez i u prometu jer ovo može biti pijan ili pospan vozač za volanom.

Pozdrav uz glazbeni broj!

 

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Ostali članci