Sve je spremno za nove početke!

Ovaj vikend energija se mijenja i daje veliku potporu za djelovanje i napredovanje – učinite ono što želite i usredotočite se na pozitivno

Petak: tek sad počinje nova godina

Petak obilježava velika promjena energije: Mars ulazi u znak Ovna, a usto Mjesec ulazi u Vodenjaka, najavljuje britanski astrolog Gregory Scott. Mjesec u Vodenjaku vrlo je odgovoran, human, misli na druge ljude i njihove potrebe, donosi novu nadu u budućnost. Mars se odlično osjeća u znaku Ovna, svi sistemi rade, sve je spremno za napredak i akciju, sve se puno brže odvija i možemo reći da je zapravo tek sada krenula nova godina.

Dakle, tu je nova nada, kako ona vezana uz politička zbivanja tako i nada u vlastiti život, počinjete vjerovati da se nešto može učiniti. "Ne morate slušati tuđe mišljenje, ne morate slušati pesimiste i one koji uvijek u svemu vide nešto loše", kaže G. Scott i savjetuje da slušamo unutarnji glas i radimo ono za što osjećamo daje dobro.

"Učinite stvari koje želite učiniti i nemojte obraćati previše pozornosti na negativno." Toliki je izbor negativnosti u svijetu, tisuće različitih stvari, uvijek možete naći nešto negativno, kaže G. Scott. "Pozitivnost je tiha i treba je tražiti. Stoga se uvijek usredotočite na pozitivno", ističe astrolog i preporučuje da ovaj tjedan jasno pokažemo kako nećemo dopustiti da se zbog nekog ili nečega osjećamo loše i da nas se vuče u negativno.

Nada u budućnost, usredotočenost na rad, preuzimanje odgovornosti za sebe

Subotu obilježavaju dvije stvari: mlađak, i dalje u Vodenjaku, te kineska Nova godina. Riječ je o godini vatrenog Pijetla – uz kojeg se vežu lojalnost, posvećenost, marljiv rad, napredak, akcija te obiteljske vrijednosti. "Čini se kao mješavina Raka i Jarca u zapadnjačkoj astrologiji", dodaje Gregory Scott. Stvari se pokreću, napreduju, i osobno i na političkom planu.

Ono što donosi nova godina prilično je slično upravo ovom tjednu: nadu u budućnost, usredotočenost na rad, preuzimanje odgovornosti za svoj život i nastojanje da se u njemu događaju dobre stvari. Subotu obilježavaju novi počeci te traženje višeg dobra za sebe i ljude iz svoje okoline, energija odgovornosti i senzibilnosti, "uzemljena", dobra i fer.

U nedjelju Mjesec ulazi u Ribe, a Merkur u Jarcu u konjunkciji je s Plutonom. Naš emotivni i fizički aspekt bit će u ravnoteži i harmoniji, stoga je važno slušati unutarnje vodstvo, pitati ga što želimo učiniti, koje korake treba napraviti – to će biti vrlo korisno u vezi s onim što želimo postići ove godine.

Patricia Lucija Tomasović

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Ostali članci