Svaki horoskopski znak ima svoju duhovnu životinju, znate li koja je vaša?

Duhovne životinje ili toteme možemo pronaći u raznim kulturama i sustavima vjerovanja. One utječe na vaše stavove, razmišljanja i ponašanja. One simboliziraju vašu esenciju...

Horoskopski arhetipovi

Iako je drevni astrološki jezik izvrstan za njegovanje samosvijesti, saznanje da svaki horoskopski znak ima životinju koja ide s njim čini ga još validativnijim. To je jedan od mnogih razloga zašto se bit astrologije smatra "univerzalnom", s obzirom na to da pojedincima govori na beskonačno mnogo načina.

"Ovih 12 horoskopskih arhetipova simboliziraju faze ljudskog razvoja, ali također nose niz drevnih simbola i totema. U ovom slučaju, ti simboli dolaze u obliku dlakavih prijatelja, morskih stvorenja ili čak insekata", piše astologinja Valerie Mesa za portal Elite Daily.

Ovan: ovan

Ovan, vaše zviježđe ima nekoliko konotacija u različitim kulturama, ali Grci i Egipćani tradicionalno su ga povezivali s ovnom. Ovan je također simbol akcije, odlučnosti i inicijative, što ide ruku pod ruku s arhetipom vašeg znaka.

Bik: bik

Tvrdoglavi ste bik - ali to ste već znali. Moć, snaga i prisutnost vaše duhovne životinje štuje se i hvali u mnogim kulturama. Međutim, to je također simbol muškosti, stabilnosti i snage. Zvuči poznato, zar ne?

Blizanac: leptir

Vi ste društveni leptir. I baš kao i vaša esencija, leptir je prevrtljiv, razigran i teško ga je uloviti. To je također simbolika dualnosti koja postoji u svemu, a to ide ruku pod ruku s vašim horoskopskim arhetipom. 

Rak: rak

Biti rakom daleko nadilazi vaše stalno mijenjanje raspoloženja i "otkačene" načine življenja. Žilav i intuitivan, rak je simbol vremena i ranjivosti. Hoda bočno, ali u svom jedinstvenom ritmu, a to je upravo ono što neprestano nastojite prigrliti.

Lav: lav

Recimo samo, čitav svijet ne može a da ne pogleda prema vama kad uđete u prostoriju. Veličanstven i žestoko karizmatičan, lav je simbol hrabrosti, kraljevstva i zaštite. Ustrajno se bori suočavajući se s preprekama i izazovima.

Djevica: pčela 

Zauzeta ste pčela. Vaš horoskopski arhetip predstavlja vašu božansku dužnost, kako pojedinačno tako i u odnosu na Majku Zemlju. Pčela je božanski simbol marljivosti, stari su vjerovali da pčele nikad ne spavaju; to je amblem obilja i plodnosti. 

Vaga: labud 

Baš kao i labud, i vaša je bit skladno usklađena s ljepotom, gracioznošću i ljubavlju. Kao da ovo nije dovoljno, par labudova predstavlja ponovno sjedinjenje srodnih duša.

Škorpion: škorpion

Zaista ne postaji zastrašujuća životinja od škorpiona, a vi Škorpioni niste izuzetak. Baš kao i vaš polarizirajući arhetip, i škorpioni su simbol dominacije, strasti i ponovnog rađanja. S tamne strane, oni su također vrlo osjetljivi i obrambeni.

Strijelac: konj

Vaš arhetip zodijaka prikazan je od strane kentaura. Međutim, želja konja za avanturom također se savršeno slaže s vašim slobodnim duhom. Simbol slobode, konj je prikaz putovanja, kretanja i želje.

Jarac: jarac

Nevjerojatno ste ustrajni, Jarčevi. Istina je, vaša odlučnost je kao nijedna druga, a jarac savršeno utjelovljuje vašu unutarnju čvrstinu. Simbol požrtvovnosti, vitalnosti i okretnosti ne može ih zaustaviti kad jednom bace pogled na nagradu.

Vodenjak: zec

Teško ga je ukratko opisati, jer zečevi nose veliku simboliku. Ali ako postoji jedna stvar koja se isitče, to je njihova povezanost s prosperitetom i intuicijom. Zec pokazuje kako se vratiti na pravi put, što ide ruku pod ruku s vašim horoskopskim arhetipom.

Ribe: Riba

Vi ste, Ribe, kameleoni. Upravo se zbog toga intuitivna riba savršeno uklapa u vaš horoskopski arhetip. Osjetljiva i duboko svjesna, riba je simbol kreativnosti, vjere, izdržljivosti i vedrine. Govori o elementu vode i univerzalnom carstvu. 

Magda Dežđek

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Ostali članci