Konjunkcija Jupitera i Plutona: Svaka teškoća je i prilika

Ova konjunkcija "divovskog" i "patuljastog" planeta donosi velike životne promjene. Sve do kraja studenog, ispreplitat će se aspiracije za stjecanjem moći, veliki potencijali za transformacijom i suočavanje s izazovima. A krizne situacije će nam najbolje pokazati što vrijedi njegovati a što otpustiti.

Konjunkcija Jupitera i Plutona jedan je od aspekata koji će obilježiti ovu godinu. Događa se svakih 12 ili 13 godina, a ove je u znaku Jarca i egzaktna je 4. travnja, 30. lipnja i 12. studenoga.

Ovaj tranzit ide do ekstrema jer uključuje Jupitera (širenje, povećavanje, preuveličavanje) i Plutona (transformacija, moć, kontrola). Sjedinjuje se jupiterovska ekspanzija i progres s plutonovskom intenzivnom katarzom i osnaživanjem.

Iako se čine tako različitima – Jupiter je "divovski", a Pluton "patuljasti" planet – oba predstavljaju aspiraciju za rastom i prosperitetom. Njihovi ciklusi djeluju i na materijalnoj razini (povećavajući ambiciju za većim obiljem i razvojem), i na duhovnoj razini – gdje odražavaju duboku žudnju za istinom.

U Jarcu je (do 17. prosinca) i Saturn: godina počinje njegovom konjunkcijom s Plutonom, a završava konjunkcijom s Jupiterom, pa su ta tri planeta snažno isprepletena, započinjući nove cikluse zajedno. Oni donose lekciju o zrelosti i odgovornosti koja se nauči prihvaćanjem prirodnih ciklusa promjene.

Rast se produbljuje, kopa se u sam korijen okolnosti kako bi se otkrilo što je doista važno. Moći ćemo regenerirati viziju mogućnosti upravo time što ćemo se suočiti i nositi s teškoćama i izazovima koje donosi Saturn, a koji umanjuje jupiterovsku sklonost pretjerivanju i napuhivanju stvari. 

Ne dopustite da vas ambicija udari u nos

Ovaj tranzit može potpiriti ekstremnu ambiciju za stjecanjem moći. Oni koji idu za tim radi zadovoljštine svog ega ili kako bi kontrolirali druge mogli bi ustanoviti da se to širenje ne događa te da ima cijenu kad nije poduprto etičnošću.

Onima koji su moć izgradili na temelju izbjegavanja ranjivosti i zahtijevanja lojalnosti iako je sami ne daju ovo bi mogla biti godina kada će ih to udariti ravno u lice. Pridržavanje osobne etike i korektnost u djelovanju jamčit će napredak, kako srednjoročan tako i dugoročan.

Postoji velik potencijal za transformaciju – i unutarnju, i vanjsku – koji se može kanalizirati u svoj profesionalan put. Nakon promjena iniciranih u travnju, lipanj i srpanj mogli bi donijeti važan preokret zbivanja ili nužnu reviziju (jer će tada oba planeta biti retrogradna) koji će zahtijevati razmatranje kako nastaviti učinkovitije.

Do studenoga ćemo se naučiti prilagoditi bilo kakvom razvoju situacije te biti u stanju potpunije razumjeti kako iskoristiti uvide i svjesnost koje smo stekli od početka ovog ciklusa.

Svoje aspiracije trebamo prilagoditi ograničenjima s kojima se suočavamo (bilo materijalnim, bilo prostorno-vremenskim), dok će nam teškoće i krize koje ćemo proći pokazati što treba njegovati i razvijati, a što otpustiti. Ciklusi Jupitera i Plutona odražavaju veliku sposobnost pretvaranja teškoće u priliku, kako individualno, tako i kolektivno.

Na što upućuje 4. dan 4. mjeseca?

Izvori: pandoraastrology.com; thedarkpixieastrology; mauricefernandez.com; astrology.com; wemystic.com; yourtango.com

Pripremila: Patricia Lucija Tomasović

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Ostali članci