Sunce, vladar treće čakre: Ja stvaram

Planeti kruže i pulsiraju na nebu ponad nas, a čakre – energetska središta našeg suptilnog tijela - pulsiraju i vibriraju u nama, usklađujući makro i mikrosvemir. Zato iz svoje astrološke karte možemo doznati dosta i o svom energetskom stanju i čakrama. Treća se čakra nalazi u području solarnog pleksusa. Ovo je snažna energija vatre. Tri astrološka vatrena znaka su Ovan, Strijelac i Lav. Evo kako Manipura čakrom, sjedištem našeg identiteta i snage volje vlada Sunce

Samopouzdanje i sjaj osobnosti

Baš kao što je Sunce središte sustava i održava ga svojom svjetlošću i toplinom, tako je i treća čakra energetska baterija našeg tijela. Ovdje je sjedište našeg identiteta, snaga volje. U astrologiji Sunce simbolizira identitet, razvojni proces u kojem tijekom cijelog života ostvarujemo sami sebe, razvijajući svoje sposobnosti i potencijale u skladu s astrološkim znakom u kojemu se Sunce nalazi.

Tri astrološka vatrena znaka su Ovan koji korespondira s pingalom, Strijelac s idom i Lav koji korespondira s energijom sushumna nadija u trećoj čarki. Samopouzdanje i sjaj osobnosti koja blista iz našeg Sunca i iz naše treće čakre manifestira se žutom bojom.

Blokirana ili slobodna energija?

Uz blokiranu energiju treće čakre ili Sunca, samopouzdanje je nisko. Nemamo energije za ostvarenje ciljeva, ni znanja kako provesti svoju volju.

Kad unutarnje vode našeg suptilnog tijela kroz nju teku neometano, svjesni smo da naše vlastite odluke određuju smjer kojim se krećemo kroz život, što daje snagu da ostvarujemo sebe i samopouzdanje. Osjećamo da sami stvaramo svoj svijet.

Koji planeti vladaju čakrama?

Mars, vladar korijenske čakre: Ja jesam

Venera, vladarica druge čakre: Ja osjećam

Mjesec, vladar srčane čakre: Ja volim

Merkur, vladar grlene čakre: Ja govorim

Jupiter, vladar čeone čakre: Ja razumijem

Saturn, vladar krunske čakre: Ja se povezujem

Senka Ljubić, astrologinja i učiteljica joge

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Ostali članci