Što zračne znakove gura u depresiju (i koji im je put izlaska)?

Depresija može pogoditi svakog od nas, no po načinu kako se odnosimo prema tom stanju, kako ga svladavamo i što će biti pokretač depresije svaki se aznak zodijaka uvelike razlikuje. Provjerite znak u kojemu se nalaze vaše Sunce i Mjesec! Zračni znakovi imaju snažno naglašene mentalne energije i u najvećoj se mjeri oslanjaju na um, znanje i društveni život. Depresiju doživljavaju najviše na razini misli; lakše im se baviti analizama nego osjećajima. Misli su toliko moćne da oblikuju uvjerenja i stavove, a stavovi će utjecati na odbire koji imaju svoje posljedice. Mi jesmo ono što mislimo! A kad nas uhvati vrtlog negativnog razmišljanja i mračnih misli, može nas povući vrlo duboko u stanje depresije. Njegovanje uma i pozitivnih misli te dublja povezanost s vlastitim osjećajima put je iz depresije za zračne znakove

Blizanci – Besciljnost i dosada

Entuzijastični i znatiželjni Blizanci nisu često skloni depresiji. Svijet je pun novih stvari koje ih uzbuđuju, no ako osjete da svoju znatiželju nemaju kamo usmjeriti ili traže nešto što nikako ne mogu naći, njihovo će raspoloženje splasnuti. Raspršeni ciljevi i dosada glavni su pokretači depresije.

Snažan i analitičan um tad će ih spremno povesti prema nihilizmu, pesimizmu, crnim mislima. Svoju će tugu i nesnalaženje s vlastitim dubokim osjećajima prikriti smiješkom, ponašat će se nepredvidljivo i povremeno će prema drugima biti grubi, cinični, kritični. Put iz depresije za Blizance je analiza, razgovor, pisanje, njegovanje pozitivnog stava, pronalaženje konkretnih ciljeva.

Vaga – Društvena izolacija

Vaga se osjeća dobro kad ima cijenjeno mjesto u zajednici. Važno joj je što drugi misle o njoj, iskreno je zanimaju drugi ljudi i pažljivo gradi svoje odnose. Pokretači depresije su nezadovoljstvo vlastitim društvenim statusom, neodobravanje drugih, nemogućnost da bude prihvaćena.

Društvena izolacija i nedostatak prave partnerske veze Vagu mogu gurnuti u mračne misli. Važni su joj pravičnost i objektivnost, pa beskrajnim analizama svoje depresije može potonuti još dublje. Kad Vaga shvati da treba manje misliti na druge, manje ovisiti o partnerskom odnosu, a prije svega graditi odnos sa samom sobom, lakše će izaći iz depresije.

Vodenjak – Neshvaćenost

Vodenjak ostavlja dojam da je emotivno distanciran i kako ga nikakva emocija ne može gurnuti u depresiju. Međutim, vode njegovih osjećaja teku vrlo duboko i osjetljiv je na nepravdu. Njegov je životni zadatak činiti svijet boljim mjestom, a snažan um i napredne ideje Vodenjaka mnogi neće razumjeti.

Njemu ne smeta izdvojen položaj vuka samotnjaka, voli biti drugačiji od drugih, no osjetljiv je na manjak snažnih ideja koje bi pokrenule njegov inovativni i reformatorski duh te na dominaciju gluposti. Pokretač depresije može biti i osjećaj da je potpuno neshvaćen. Kad uspije pronaći istomišljenike i prave prijatelje, lakše će se izvući iz depresije.

Zašto su vodeni znakovi osjetljiviji na depresiju od ostalih?

Zemljani znakovi i depresija - put izlaska za Bika, Djevicu i Jarca

Jesu li vatreni znakovi manje osjetljivi na depresiju od ostalih?

Senka Ljubić, astrologinja

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Ostali članci