Što znači retrogradni Merkur?

Ako ste ljubitelj astrologije, sigurno ste čuli da se morate čuvati razdoblja u kojima je Merkur retrogradan. Sigurno su se mnogi od vas pitali što to uopće znači...

Zločesti retrogradni Merkur

Kad sa Zemlje pratimo kruženje planeta oko Sunca, ima razdoblja kad nam se, zbog specifičnog položaja u odnosu na Sunce, čini da se kreću unatrag. Svi planeti imaju svoje „retrogradne“ faze, osim Mjeseca koji i nije planet. To je, naravno, samo privid. Prema tradicionalnim poimanjima, sve što je unatrag, naopako, drugačije od onoga što se uobičajeno očekuje – ne može biti dobro!

Merkur se vrlo brzo kreće, pa tri-četiri puta godišnje izgleda kao da se kreće unatrag. I za tog dežurnog krivca postoji vodič za preživljavanje. Neki dramatično najavljuju sve vrste komunikacijskih, transportnih i tehnoloških nevolja: propadaju poslovni dogovori, kvare se automobili i računala, izbijaju svađe i nesporazumi, gube se dokumenti, ključevi, pada se na ispitima, šire se tračevi, otkazuju sastanci...

Nitko vas ne razumije, na rubu ste živčanog sloma. Stvara se dojam da smo nemoćni i da je najbolje otići na bolovanje i sakriti se u kući tri tjedna – koliko obično traje retrogradna faza – dok nevolja ne prođe. Još jedna zabluda koja nas plaši.

Pozitivno razmišljanje

Općeniti savjeti „za preživljavanje“ ove prirodne pojave su revizija, provjera, ponavljanje. Savjetuju vam da ne započinjete ništa novo, ne potpisujete nikakve ugovore, ne kupujete novi automobil.

Kao što je Merkurovo kretanje unatrag privid, možda je i ovo zločesto ponašanje privid, zabluda – pripisujemo mu moć nad našim životima koju ono nema. Bez obzira na to kako se Merkur kreće, naprijed ili unatrag, uvijek je dobro provjeriti što potpisujete, naučiti gradivo prije izlaska na ispit, obzirno komunicirati i provjeriti jeste li uzeli putovnicu kad krećete na put u inozemstvo. Njegujte svoje misli meditacijom, pozitivnim mišljenjem i borite se protiv zabluda – znanjem!

Senka Ljubić, astrologinja

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Ostali članci