Što u horoskopu označava Neptun

Svatko od nas u svom natalnom horoskopu ima Neptuna koji ga nadahnjuje ili zavarava prividima sreće koju traži u stvarnosti...

Šapće nam snove i slutnje

Planet Neptun dobio je ime po starogrčkom bogu oceana i podmorskog svijeta koji je veći i bogatiji od zemaljskog. Svatko od nas u svom natalnom horoskopu ima Neptuna koji ga nadahnjuje ili zavarava prividima sreće koju traži u stvarnosti. Neptunov glas šapuće nam kroz snove i slutnje, osjećaje i ideale. Ponekad nam daruje vizije savršenstva, a katkad nam ranjava dušu.

Njegova je energija presudna u umjetničkom izražavanju, u glazbi, plesu, maštovitoj ekspresiji. Iako je iluzija sreće koju nam dočarava nestvarna i varljiva, to na nas djeluje utješno i nadahnjujuće.

Stvari nisu onakve kakve se čine

Valovi Neptunove energije postojano zapljuskuju granice stvarnosti. Unutrašnje sile našeg nesvjesnog zapljuskuju osobnost kakvu pokušavamo definirati i učvrstiti. Svatko od nas ima određenu sliku o sebi. Želimo se razvijati i održavati one vrijednosti koje nam znače uspjeh, stabilnost i sreću. Ipak, pod utjecajem Neptunove energije, stvari nikad nisu onakve kakvima se čine na prvi pogled. Pokušajte pogledati u dno svog oceana i spoznati što se krije u njegovim dubinama!

Gledajući u ocean, vidimo svoj odraz, odraz svojih želja, svojih snova. Carl Gustav Jung je rekao: „Tvoja će vizija postati jasna tek kad pogledaš u svoje srce... Onaj tko gleda van – sanja, onaj tko gleda unutra – budi se!“ Pogledati unutra znači prepoznati prave potrebe i želje svog bića. Pod pritiskom vanjskih dojmova i slika uspjeha i sreće, koje nam na razne načine i vrlo agresivno nameće potrošačko društvo, lako je izgubiti pojam o pravim vrijednostima. Probuditi se znači prepoznati svoje vlastite potrebe, čuti glas svog srca!

Osim oceana, simbolička slika Neptunove energije je i magla. Bijeli Orao, poglavica plemena Ponca, rekao je: „Kad je oko tebe magla, budi miran i čekaj da se kroz nju probiju sunčeve zrake – a to će se sigurno dogoditi. Tad hrabro kreni dalje.“

Senka Ljubić, astrologinja

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Ostali članci