Što nosi godina zemljanog Psa prema kineskoj astrologiji

Kineska nova godina započinje poslije drugog mlađaka nakon zimskog solsticija. Tako ove godine počinje 16. veljače i traje do 4. veljače 2019. Napuštamo godinu vatrenog Pijetla - za kojeg su karakteristični akcija, posvećenost, napredak i ulazimo u godinu zemljanog Psa. On nam kaže da ove godine moramo biti tolerantni i suosjećajni kako bismo održali karmičku ravnotežu i izbjegli nepotrebne sukobe...

Godina velikih promjena

Zemljanim Psom vlada element zemlje, jang. Ova će godina biti puna zbivanja i naglašavat će važnost univerzalnih vrijednosti dijaloga i solidarnosti, koje su karakteristične za kineski znak Psa. Pas cijeni izravnost i suočavanje s poteškoćama.

Osnovne karakteristike znakova kineskog horoskopa

Mnogima će ova godina postati početna točka novog, mirnog i sretnog razdoblja. Sebičnost, pohlepa i neznanje glavni su izvori patnje na Zemlji, a samo empatija i suradnja, društveni i kulturološki napredak mogu nam pružiti novu nadu.

Zdravlje i životne navike

Ova je godina odlična za usvajanje novih, zdravih navika i rješavanje poroka. Dobro je vrijeme i za veće promjene - selidbu ili početak nove karijere.

Međutim, možemo očekivati razdoblja usamljenosti ili prolazne melankolije, koja s druge strane može hraniti najosjetljivije i najkreativnije umove među nama. Ostalima ti trenuci mogu dovesti do poteškoća u provedbi životnih planova i odgađanja do sljedeće godine.

Osobe čija energetska karta u kineskoj astrologiji sadrži elemente vode i drveta bit će osjetljivije od ostalih na specifične oscilacije 2018. godine. Ljudi kod kojih dominira element zemlje osjetit će ravnotežu tijekom čitave godine, a to će im pomoći da s većim samopouzdanjem i učinkovitošću organiziraju privatni i poslovni život.

Novac, karijera i uspjeh

Znakom Psa dominira element zemlje, a slijede ga elementi vatre i metala. Kreativan ciklus vatre, zemlje i metala znači da će oni koji u poslovnom smislu izaberu iskrenost i pravdu s lakoćom zaraditi novac. Tvrtke koje se brinu za dobrobit i zdravlje, koje se bave recikliranjem i obnovljivim izvorima energije, bit će nagrađene povećanim prihodima.

Poželjno je pokazati solidarnost i dobrohotnost kako bi se plemenita i snažna pravednost zemljanog Psa pretvorila u materijalno i duhovno bogatstvo.

Za razliku od ekscentričnog vatrenog Pijetla, koji je vladao proteklom godinom, zemljani Pas ne odobrava nepotrebno rasipanje i trošenje. Uspjeh u 2018. godini, kako u ljubavi tako i na poslovnom planu, ponajviše ovisi o kvalitetnoj međuljudskoj komunikaciji te nesebičnosti i velikodušnosti.

Empatija i suradnja osnove su preživljavanja

Društvena pravda i inovacija

Godina zemljanog Psa snažno će utjecati i na muškarce i na žene, dajući im priliku za promjenu. Snažan karakter, edukacija, moral, društveni život, zdravlje i briga za starije, u ovom su razdoblju veoma važni. Pojava novih književnika i filozofa, kao i ponovno otkrivanje zaboravljenih klasičnih pisaca i pjesnika trebala bi probuditi i nahraniti kolektivnu svijest.

Tijekom godine zemljanog Psa možemo očekivati i pokretanje novih industrijskih projekata koji će promijeniti dosadašnji način proizvodnje i eksploataciju izvora energije. To se posebice odnosi na područje solarne energije, koje je dovoljno razvijeno da postane jedan od glavnih izvora struje.

Moral - drugo ime za slobodu

Ljubav i obitelj

Važno je zapamtiti da element jang zemlje, koja se povezuje sa znakom Psa, baš poput planine, iznutra vibrira istinom i pravdom. Postupci bazirani na nagonima i demagogiji bit će društveno neprihvaćeni jer je naglasak na univerzalnim vrijednostima empatije i društvene pravde.

Značenje i važnost obitelji ključni su za ostvarenje težnji svih 12 znakova kineskog zodijaka ove godine. Ako ste trenutačno sami, ne biste trebali imati problema s pronalaskom partnera prije sljedeće kineske nove godine 2019.

Znak Psa, simbol inteligencije i zaštite, 2018. godinu može učiniti vrlo "socijalno osjetljivom", pa je moguće da će aktivisti zahtijevati radikalne promjene životnih uvjeta i boriti se za bolju budućnost svoje djece.

U kineskom se horoskopu često kaže da su godine Psa nositelji nasilnog konflikta. Ipak, jedino se godine metalnog Psa, zbog snažnog utjecaja metala, vežu s ratovanjem i destruktivnim energijama. Iduća takva godina dolazi nam tek 2030.

Izvor: karmaweather.com

Pripremila Tena Ožegić

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Ostali članci