Što nam donosi pomrčina Sunca u petak 20. ožujka 2015.

Pomrčine Sunca i Mjeseca moćni su trenuci u prirodnom ciklusu kretanja tih važnih nebeskih tijela. Nestanak njihove svjetlosti, čak i nakratko, izazov je uobičajenom poretku stvari. Na simboličnoj razini osobnog razvoja, pomrčine nas podsjećaju da trebamo preispitati sami sebe, svoje ciljeve i osjećaje. U petak 20. ožujka, Mjesec će se naći između Zemlje i Sunca i zakloniti Sunčev disk. Iskoristite ovu pomrčinu i zapitajte se kako doživljavate sebe

Sunce u astrologiji simbolizira naš identitet. U trenutku pomrčine Sunca možemo osvijestiti postoji li nezadovoljstvo, neravnoteža u vlastitom doživljaju sebe. Možda će nas neki vanjski događaj trgnuti iz rutine, a možda će to biti unutarnji impuls, spremnost da nadrastemo trenutačne okolnosti svog života.

Pomrčine Sunca imaju u sebi simboliku početka, kad sadimo sjeme budućeg razvoja. To je sjeme nekog projekta, odnosa, namjere koja će se idućih šest mjeseci razviti do svoje punoće. U trenutku pomrčine možete razmišljati ili meditirati o svom sadašnjem trenutku. Kako doživljavate sebe? Jeste li zadovoljni sobom? Jeste li zadovoljni svojim izgledom, poslom, vezama s drugim ljudima?

Kao i u svakom razvojnom procesu, najprije treba prihvatiti tamu. Suočite se sa svime što smatrate preprekom ostvarenju svojih želja i planova. Ima li tih prepreka u vama? Osvijestite koji vas vlastiti osjećaji možda sprečavaju da ih ostvarite. Razmislite o onome što vas opterećuje, brine, muči – i kad je riječ o nekim vlastitim osobinama, pomanjkanju volje i odlučnosti, znanja ili hrabrosti. Možete li otpustiti sumnje i strahove? Suočiti se s tamom u sebi nije ugodno, ali toga se ne treba bojati. Prihvatiti svoje slabosti i strahove, mane ili neku drugu simboličnu tamu vrlo je iscjeljujuć i osvježavajuć proces.

Možda osjećate da vas neke vanjske okolnosti koče. Ne zaboravite, niste bespomoćni, jer se uvijek nešto može promijeniti. Stara mudrost nas uči da svako putovanje, koliko god dugo i izazovno bilo, započinje prvim korakom. Trenutak pomrčine Sunca može biti trenutak kad ćete napraviti taj prvi korak. Svoja razmišljanja možete zapisati u dnevnik ili napraviti popis onoga što želite ostvariti u idućih šest mjeseci. Zapišite svoje želje precizno!

U 2015. godini pomrčine Sunca bit će 20. 3. i 13. 9., a posebno snažan značaj mogu imati za astrološke Ribe, Djevice, Blizance i Strijelce. No, ako se u nekom od ovih znakova nalazi vaš podznak ili Mjesec, istražite u trenucima pomrčine Sunca osjećate li u sebi neki poseban glas intuicije koji vam ukazuje na nove želje, na potrebu da napravite neke promjene.

Senka Ljubić, astrologinja

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Ostali članci