Snjeguljica i otrovna jabuka - ranjivost vodenih znakova

Svaki astrološki znak pripada određenom elementu, a svaki element sugerira nam posve specifične osobine, talente i načine ponašanja, a njih ćemo lako prepoznati u četiri znamenite priče o jabukama. Ovo je priča o vodenim znakovima...

Otrovna, zlatna, jabuka iskušenja ili razdora: Što nam govori iznimno snažna simbolika jabuke?

Priča o Snjeguljici

Snjeguljičina ljepota izazvala je zavist maćehe koja nije mogla podnijeti da netko bude ljepši od nje. Mučena ljubomorom i zavišću, zla je kraljica odlučila ubiti Snjeguljicu. No, kako obično postoje dobre sile koje štite nevine, lovac koji je trebao izvršiti smrtnu presudu umjesto toga sakrio je Snjeguljicu kod sedam patuljaka.

Brižni patuljci upozorili su Snjeguljicu da se dobro čuva i ne razgovara sa strancima. No nevine duše, naivnih osjećaja i puna povjerenja, Snjeguljica nije mogla odoljeti iskušenju jabuke! Prerušena u seljanku, zla je kraljica otrovala polovicu jabuke i to onu sočnu, crvenu polovicu. Zagrizla je u zdravi dio kako bi Snjeguljici pokazala da se nema čega bojati.

Ostatak priče dobro je poznat - otrovana zloćom, ljubomorom i zavišću zle kraljice, Snjeguljica je pala u san nalik smrti, da bi je u sretnom završetku spasio kraljević. Jabuka ponovo pokazuje svoju zavodljivu snagu i simbolizira iskušenje, a oni neiskusni lako postaju žrtve njene moći.

Gubitak nevinosti i grubo suočavanje sa životom

Energija vode simbolizira osjećaje, a svi mi u život krećemo čistih osjećaja koje će tek životna iskustva obojiti svjetlom ili tamom. Snjeguljica i zla kraljica dva su ekstrema široke lepeze našeg emotivnog svijeta: apsolutna čistoća i nevinost nasuprot bolesnoj zavisti koja truje ljepotu i život. Vodenim znakovima pripadaju Rak, Škorpion i Ribe koje kroz život, njegovu svjetlost i tamu, vodi energija srca.

Za razliku od zlatnih jabuka iz klasičnih mitova koje su simbol besmrtnosti, ova jabuka simbolizira gubitak nevinosti i grubo suočavanje sa životom, njegovim negativnim i razornim emocijama. Poput Snjeguljice, zavodi nas ljepota raznih crvenih jabuka da bismo ispod površine otkrili različite emotivne otrove. Možda smo ponekad teško susprezali razorne i negativne osjećaje koji bi nas pretvorili u zlu kraljicu.

Prepoznajte otrovne jabuke

Emocionalno sazrijevanje koje svi prolazimo obilježeno je srećom i tugom, pronalaskom i gubitkom ljubavi, osjećajem pripadnosti i osjećajem odbačenosti te prepoznavanjem bogatog sadržaja unutarnjeg svijeta koji učimo kontrolirati, artikulirati i izraziti. Nitko od nas nije pošteđen emotivnih drama, gubitaka, napuštenosti, bolnih situacija poput laži i prijevara, razornih osjećaja drugih ljudi koji se svojim bijesom mogu okomiti na nas, pa i vlastitih unutarnjih negativnih osjećaja.

No život nas nauči kako biti oprezniji i prepoznati otrovne jabuke. Tada i naša priča dobiva sretan završetak - kraljević je ovdje simbol racionalnih energija uma i snage prave ljubavi koja nas vraća u život nakon svake emotivne povrede.

Atalanta i zlatne jabuke - neovisnost i strast vatrenih znakova

Jabuke iz vrta Hesperida - ljepota i zdavlje zemljanih znakova

Parisov odabir - društvene vještine zračnih znakova

Senka Ljubić, astrologinja

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Ostali članci