Sensin ljubavni horoskop

Znate li reći – volim te? Te čarobne riječi koje svi želimo čuti, no nije ih tako lako izgovoriti. Koliko često partneru kažete da ga volite (oni koji su na početku veze se ne računaju)? Kad ste to posljednji put rekli djetetu gimnazijalcu ili roditeljima? Toliko se puta ne sjetimo, tako često se bojimo! Saznajte kako vaš ili partnerov znak izražava ljubav i možda će vam biti lakše...

Kako su vama pokazivali ljubav

Sposobnost davanja i primanja ljubavi vrlo je osjetljivo područje našeg ponašanja. Da bismo mogli bez straha i zadrške izraziti ljubav, moramo imati zdrav osjećaj vlastite vrijednosti. Zašto su te dvije stvari povezane? Ako se ne osjećamo dovoljno vrijednima, duboko u sebi ne osjećamo da imamo što dati. Ako smo beznačajni, što bi nekome značilo naše pokazivanje ljubavi? Što ako nas odbiju, ismiju, uvrijede, ponize?

Mnogi su od nas nesigurni u vlastitu vrijednost. Razlozi su mnogobrojni, počinju od odnosa u obitelji i načina kako su nas poticali ili možda obezvrjeđivali roditelji ili braća, djeca iz susjedstva i škole. Kako su nam roditelji pokazivali ljubav? Jesu li je izražavali zagrljajima i poljupcima, jesu li nam tepali nježne riječi ili su bili suzdržani? Kakva su nam iskustva u ljubavnim vezama?

Život je neprestani niz prilika u kojima učimo o sebi. Doživljavamo uspjehe i neuspjehe, a u tom procesu učvršćujemo osjećaj sigurnosti. Ipak, kad treba reći – volim te – u tim se malim riječima krije složen mehanizam nada i strahova, osjećaja vlastite vrijednosti i starih rana, naše mudrosti i na kraju vječne potrebe za srećom i ljubavi. 

Vatreni znakovi – Ovan, Lav i Strijelac

Jedno je sigurno – pripadnici vatrenih znakova jako vole čuti da ih netko voli. Pokazali to ili ne, rastapaju se od sreće na svako očitovanje ljubavi. Kad se osjećaju voljenima, lakše će i sami izreći čarobne riječi – volim te. Kad ih izgovore, možete biti sigurni da tako i misle! Pripadnici vatrenih znakova romantične su duše koje u pokazivanju ljubavi vole velike geste, malo teatralnosti i uzbuđenja. Ne boje se pokazati naklonost i ljubav u javnosti, vole slatka ljubavna zadirkivanja. Kad vole, vole svim srcem, a onda imaju dovoljno hrabrosti to i reći!

Zemljani znakovi – Bik, Djevica i Jarac

Svoju će ljubav pripadnici zemljanih znakova lakše pokazati nego izreći. Držat će vas za ruku ili vas zagrliti, skuhati vam večeru, pokriti dekicom kad zaspite pred televizorom. S njima trebate biti strpljivi, no kad se jednom odluče na tu, za njih značajnu izjavu, možete biti sigurni da vas jako vole. Stabilno ukorijenjeni u stvarnosti, zemljani znakovi imaju osjećaj da će se i te izgovorene riječi nekako materijalizirati i ostaviti duboki trag. Nećete ih često čuti, ali možete biti apsolutno sigurni da se kriju u bezbroj sitnica, djela malih i velikih koje čine za vas.

Zračni znakovi – Blizanci, Vaga i Vodenjak

Brzih misli i laki na riječima, pripadnici zračnih znakova nemaju problema izraziti ljubav. I ne samo reći – volim te, već i beskrajno opisivati svoje osjećaje,  raspoloženja i sve ono što budite u njima. Veseli i pomalo neozbiljni, možda će koji puta olako reći te važne riječi, no uvijek u najboljoj namjeri. Riječi su im jako važne, pa zapamtite da im – volim te – morate često ponavljati. Nisu sramežljivi pa će vas obasipati nježnim nadimcima koje smišljaju posebno za vas. Kad vole, stalno će vam to davati do znanja.

Vodeni znakovi – Rak, Škorpion i Ribe

Zatvoreni u svoj privatni svijet u kojem vlada bogatstvo osjećaja, raspoloženja, sjećanja i očekivanja, pripadnici vodenih znakova vole vrlo duboko. Cijene intimnost, pa će izražavanje ljubavi čuvati samo za intimne trenutke. Njihov unutarnji ritam osjećaja diktira kada i kako će izjaviti ljubav, a to mogu biti vrlo strastvena očitovanja. Reći će vam da vas vole onda kad su raspoloženi za to, a ne zato što je Valentinovo ili zato što ste pitali "Voliš li me?". Od njih nećete često čuti ljubavne izjave, ali brižnost koju pokazuju prema vama smatrajte pouzdanim znakom da vas vole.

Senka Ljubić, astrologinja

Autorica je astrologinja s diplomom priznate međunarodne škole. Podučava jogu i bavi se astrološkim konzultacijama i edukacijom u centru Pozdrav suncu u Zagrebu. Više na www.jogapozdravsuncu.hr ili na kontakt telefon 091 1619 607

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Ostali članci