Saturn, vladar krunske čakre: Ja se povezujem

Planeti kruže i pulsiraju na nebu ponad nas, a čakre – energetska središta našeg suptilnog tijela - pulsiraju i vibriraju u nama, usklađujući makro i mikrosvemir. Zato iz svoje astrološke karte možemo doznati dosta i o svom energetskom stanju i čakrama. Saturn kao tradicionalni čuvar granica i gospodar vremena, planet koji je tisućljećima bio posljednji planet vidljiv golim okom, na granici između poznatog, opipljivog, materijalnog svijeta i svega onoga, nepoznatog i neizrecivog što stoji iza toga korespondira s krunskom čakrom. Evo kako vlada Sahasrara čakrom

Odgovonost za dar života koji smo dobili

Na vrhu glave nalazi se krunska čakra kroz koju je slap kozmičke energije potekao u fizičko tijelo i točka naše osobne granice u kojoj se možemo otvoriti silama većim i drugačijim od tijela, ega i svega onoga što nas određuje kao pojedinca. U toj se točki otvaramo višim spoznajama i možemo se povezati sa stvaralačkim silama svemira.

Saturn simbolizira sposobnost da budemo odgovorni, a ovdje možemo preuzeti odgovornost za dar života koji smo dobili, odgovornost za svoje tijelo, misli i osjećaje koje ćemo razvijati sa zahvalnošću, marljivo raditi da bismo razvijali potencijal evolucije svjesnosti, probudili kundalini.

Prihvaćanje svoje prave uloge u svijetu, mirno središte

U krunskoj čakri možemo pronaći smirenost u okolnostima koje su izvan naše kontrole, razviti svjesnost o tome da puno veće sile od našeg pojedinačnog ega pokreću tokove života i da im se moramo prepustiti bez otpora. Tu spoznaju postižemo u meditaciji, molitvi, kontemplaciji, u samoći i tišini, uz pomoć Saturna: samotnjaka i mudraca, majstora samokontrole.

Tu ćemo pronaći svoje mirno unutarnje središte koje nas vodi prihvaćanju svoje prave uloge u svijetu, spoznaji prave naravi svog bića, čak i ako sve to ne razumijemo u potpunosti. Ako dosegnemo značenje krunske čakre, znat ćemo pouzdano kako smo dio svega što postoji i da smo bića svjetlosti i ljubavi.

Uran i Neptun

Čista bijela svjetlost krunske čakre vodi nas prema osjećaju slobode. Uran, Neptun i Pluton nalaze se izvan granica fizičkog tijela. Ako postoji neometani tijek energije između treće i pete čakre, između Sunca i Merkura, pojačat će se mentalna jasnoća Urana, koji se nalazi odmah iznad krunske čakre.

Uz neometani tijek energije između druge i šeste, čeone čakre, povezuju se energije Venere i Jupitera, pokazujući nam da u istini možemo pronaći ljepotu, a njihove će energije podržati Neptuna, smještenog iznad Urana, i pojačati njegove profinjene duhovne kolektivne energije.

Kad postoji slobodan tok energije između korijenske i krunske čakre, između Marsa i Saturna, kao izazov da odgovorno radimo na nesvjesnim i karmičkim temama, ubrzat ćemo evolucijsko putovanje duše i živjeti skladno u ovom životu, stabilizirajući energiju Plutona, čije se energetski centar nalazi izvan tijela, ispod korijenske čakre.

Koji planeti vladaju čakrama?

Mars, vladar korijenske čakre: Ja jesam

Venera, vladarica druge čakre: Ja osjećam

Sunce, vladar treće čake: Ja stvaram

Mjesec, vladar srčane čakre: Ja volim

Merkur, vladar grlene čakre: Ja govorim

Jupiter, vladar čeone čakre: Ja razumijem

Senka Ljubić, astrologinja i učiteljica joge

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Ostali članci