Saturn u Vodenjaku počinje otkrivati našu odgovornost prema zajednici

Saturnovim ulaskom u Vodenjaka sve što činimo utječe na druge, dobro ili loše. Usredotočujemo se na kolektiv, ali i obraćamo pažnju koliko nas pojedinci prihvaćaju i podupiru ili iscrpljuju...

Od 22. ožujka do 2. srpnja ove godine Saturn će uroniti u Vodenjaka i dati nam pogled u to kakva će biti njegova energija kada taj tranzit počne u punoj snazi u prosincu (Saturn će se u Jarca vratiti od 2. srpnja do 17. prosinca). Saturnov tranzit kroz Vodenjaka vrijeme je za iskorak izvan granica svoga malena svijeta i za razumijevanje kako smo samo mali dio mnogo veće grupe, čovječanstva.

Sa Saturnom u Vodenjaku naši zidovi postaju vrata i otkriva se naša odgovornost prema drugim ljudima, članovima zajednice. "Kako Saturn ulazi u Vodenjaka, naš osobni put postaje flagrantno, neraskidivo povezan s putevima kolektivnog", kaže astrologinja Cristina Rombi.

"Sve što činimo utječe na druge, dobro ili loše. Saturn u Vodenjaku približava nas jedne drugima, gurajući nas da postanemo ozbiljni kad je riječ o našoj uključenosti u život grupe, da budemo odgovorni za načine na koje obogaćujemo ili iznevjeravamo svoje zajednice, da svaku prijetnju pravednosti, jednakosti i ljudskom dostojanstvu tretiramo kao da izravno utječe na nas. Jer utječe."

Budući da se sad od nas zahtijeva da se više usredotočujemo na "mi" nego na "ja", također, postaje imperativ da obratimo pozornost na skupine u kojima sudjelujemo: prihvaćaju li nas i podupiru, daju li nam slobodu za istraživanje sebe, dijelimo li iste vrijednosti i ciljeve; podižu li nas i vode li nas doista nekamo ili nas iscrpljuju.

Izvori: tarot.com; zodiacpoetryastrology.com 

Pripremila: Patricija Lucija Tomasović

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Ostali članci