Saturn u Strijelcu: Novi svjetonazor dolazi

Saturn u jednom astrološkom znaku provede oko dvije i pol godine. U znak Strijelca ušao je 23. 12. 2014., ali se zbog retrogradnog kretanja 15. 6. 2015. ponovo vratio u znak Škorpiona. Tri mjeseca završavao je svoje poslove u Škorpionu pa će se stabilizirati u Strijelcu od 18. 9. 2015. do 19. 12. 2017. Sa Saturnom u Strijelcu počinje razdoblje intenzivnijeg učenja i duhovnog razvoja koji ne dolazi bez marljivog rada. Novi svjetonazor promijenit će mnoge naše stavove i uvjerenja. Uz razumijevanje Saturnova značenja, možemo lakše prihvatiti izazove kao vrijedne životne lekcije. Otkrijte što biste u iduće dvije i pol godine mogli i trebali naučiti

Krivci za neuspjeh

Saturn simbolizira granice, pravila i strukture koje stvaraju red i stabilnost u svakodnevnom životu. Budi u nama ambiciju, upornost i snagu da izgradimo svoje mjesto unutar tih granica. Saturn simbolizira naš smisao za stvarnost, spremnost da prihvatimo njene zakonitosti i ponašamo se odgovorno. Odgovornost je često kost u grlu jer je beskrajno lakše odustati od učenja, rada i svakodnevne bitke sa stvarnošću i podići bijelu zastavu predaje.

Izbor krivaca za vlastiti neuspjeh vrlo je velik, od globalnih problema do genetike, od vlade do partnera, od šefa do kiše koja nam je pokvarila vikend, no preuzmemo li sami odgovornost, rješenja su moguća. Što zrelije prihvaćamo stvarnost i njena ograničenja, bit ćemo spremniji napredovati i otkriti sljedeću razinu postojanja.

Nova razina zrelosti

Kad Saturn aktivira određeno područje našeg horoskopa, često se tumači da nam njegov utjecaj može zagorčiti život obavezama i problemima. Saturn nas u većoj ili manjoj mjeri suočava s pitanjima odgovornosti, ambicije, prihvaćanja pravila i autoriteta. Pomaže nam da bolje organiziramo pojedine dijelove svog života.

Pokazuje nam na čemu treba raditi da bismo postigli novu razinu zrelosti. Saturn je učitelj, a mi smo stalno u školi života. Kad ga prihvatimo s poštovanjem, možemo učiti iz svake teške situacije, iz pogrešaka i uspjeha, a sve se naše životno iskustvo ugrađuje u životnu mudrost i zrelost.

Divlja priroda Strijelca

Saturn je vladar Jarca, a dobro se izražava u svim zemljanim znakovima. Njegov položaj u Strijelcu stoga je vrlo specifičan. Vatra je odrednica energije Strijelca koji sjaji optimizmom, vizionarskim duhom, velikodušnom i strastvenom naravi. Astrološki Strijelac je kentaur, mitsko biće, pola konj, a pola čovjek. On ne može zanijekati svoju animalnu narav, ali želi uskladiti svoju divlju prirodu i uzvišen duh.

strijelePokušava pronaći odgovore o dvojnosti svoje vlastite prirode, kao i dvojnosti samog života. U potrazi je za smislom, uči, istražuje, razmišlja, putuje, uranja u punoću života i neprestano širi svoje horizonte. Svoja iskustva oblikuje u vlastitu istinu, životnu filozofiju, duboka religijska uvjerenja. Strastveno ih želi podijeliti s drugima.

Pomirene suprotonosti

Nije lako pomiriti nesputan duh i slobodoljubivost Strijelca te strogost i granice Saturna. Te raznolike energije moraju pronaći način da usklade prošlost i budućnost, granice i slobodu, bezbrižnost i oprez, jednoumlje i raznolikost, konzervativnost i toleranciju. U toj međuigri nastaje specifično ozračje koje može povremeno prevagnuti na jednu, a povremeno na drugu stranu.

Previše neznanja i straha, pohlepe, potrebe za kontrolom i moći uvijek može prevladati pa umjesto učenja i napretka dobivamo obrambene načine ponašanja, otpor promjenama, jednoumlje, nepravdu i patnju.

Sa Saturnom u Strijelcu na nov ćemo način oblikovati svoje brojne potrage za istinom. Naš svjetonazor, uvjerenja, moralnost, odnos prema znanju i duhovnosti dobit će ne samo novi oblik nego i neke nove granice. Svaki ozbiljan pristup i posvećenost učenju donijet će unutrašnji osjećaj razumijevanja i sigurnosti. Smisao postojanja pronalazi se u skladu materije i duha.

Simbol prošlosti

Saturn je simbol prošlosti, pa je moguće da se novo razumijevanje života pojačano oslanja na tradiciju i konzervativne vrijednosti. Organizirana religija tipičan je odraz energija Saturna u Strijelcu pa je moguće da u iduće dvije godine ojača utjecaj velikih svjetskih religija.

Saturn u Strijelcu pomoći će nam da osvijestimo vrijednost znanja i podučavanja. Energije Strijelca koje šire granice mogu otvoriti put reorganizaciji obrazovanja i potaknuti nove pristupe i sadržaje koji su važni za život u 21. stoljeću. Ipak, Saturn ne popušta tako lako pa će svaki veći iskorak izvan tradicionalnih okvira biti strogo kontroliran. Visoko školstvo postaje još poželjnije, ali možda još teže pristupačno.

Saturn u Strijelcu mogao bi značiti napredak za sve one koji rade u području osobnog razvoja. No tu se neće dobro provesti oni koji nemaju stvarno znanje i pravi autoritet osobnog iskustva. Saturn nema razumijevanja za „lažnjake“ i one koji ne mogu ponuditi prave vrijednosti i duboko znanje. Svi nedopečeni učitelji i lažni gurui bit će izbačeni iz igre.

Najveća promjena za Blizance, Djevicu, Strijelca i Ribe

Saturn u Strijelcu imat će najsnažniji učinak promjene na pripadnike promjenjivih znakova, Blizance, Djevicu, Strijelca i Ribe. Glavne strukture osobnog i profesionalnog života dobivaju nov oblik i ulaze u zreliju fazu. Pripadnici ovih znakova mogli bi postati stabilniji, smiriti se i spremno preuzeti više poslovnih, bračnih i obiteljskih obaveza.

Vatreni i zračni znakovi imaju podršku Saturna u osobnom razvoju i društvenom dokazivanju, a zemljani i vodeni osjećaju više sigurnosti uz tradicionalne vrijednosti koje se promoviraju kao novi svjetonazor.

Kako će Saturn u Strijelcu djelovati na vodene znakove

Kako će Saturn u Strijelcu djelovati na zračne znakove

Kako će Saturn u Strijelcu djelovati na vatrene znakove

Kako će Saturn u Strijelcu djelovati na zemljane znakove

Senka Ljubić, astrologinja

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Ostali članci