Rođeni u srijedu - britki kao Merkur

Stari su narodi sedam dana u tjednu nazvali po sedam vidljivih planeta Sunčeva sustava. Svaki dan je imao svog planetarnog pokrovitelja, čija se energija odražavala u svemu što se tog dana događalo. Dan u tjednu kad ste rođeni, stoga, za vas može imati posebno značenje, a njegov planet svojom posebnom energijom može dodati novu nijansu vašem ponašanju

Astro: Što o vama govori dan rođenja?

Začin posebne energije

Znatiželja se uvijek budi kad imamo priliku doznati nešto više o sebi. Bez obzira na to u kojem obliku dolazi, svaka, čak i najmanja informacija, čak i iz neobičnih izvora, čini nam se zanimljiva. Sve se te male informacije, bilo da se riječ o našem zdravlju, emocijama ili psihologiji, slažu poput komadića slagalice u veliku cjelinu.

Temeljne energije vašeg horoskopa najsnažnije simboliziraju Sunce, Mjesec i podznak, no planet koji je pokrovitelj dana u tjednu kad ste rođeni može ih začiniti s malo posebne energije! Ponekad će se njegova simbolika dobro uklopiti u temeljne energije vašeg horoskopa, a ponekad će dodati nešto novo ili neočekivano. Dan u tjednu kad ste rođeni možete lako saznati na internetu.

Jedna od brojnih stranica jest: www.mathsisfun.com/games/dayofweek.html

— ❂ —

Srijeda - Merkurov dan

Dan u sredini tjedna pod pokroviteljstvom je brzog, spretnog i domišljatog Merkura. On je vladar Blizanaca i Djevice, a oba znaka imaju naglašene analitičke sposobnosti, objektivnost i dar za komunikaciju. Kao mitološki glasnik bogova, Merkur ima leteće sandale i kapu koja ga čini nevidljivim, te simbolizira brze i nevidljive energije naših misli. Ako ste rođeni u srijedu, mogli biste biti posebno spretni s riječima.

Spretnost vas ne krasi samo u korištenju riječi nego i u svakodnevnim situacijama. Brzo reagirate i brzo se prilagođavate okolnostima. Vjerojatno ste vrlo oštroumni, veseli i ne dopuštate da vas komplicirane okolnosti previše pogađaju: ako je moguće, iskoristit ćete ih za vlastite ciljeve ili jednostavno nastaviti dalje.

Merkurova energija sugerira da ste otvoreni prema ljudima i vrlo komunikativni, a da biste uvijek imali nove teme i informacije, vaša se znatiželja širi na različita područja, pa i na trivijalnosti. Volite znati što se zbiva oko vas, ali prepoznajete važnost prave informacije u pravom trenutku. Intenzivna mentalna energija može vas učiniti fizički nemirnom i vrlo pokretnom osobom, ali i stvoriti u vama nervoznu napetost.

Rođeni u ponedjeljak - senzibilni kao Mjesec

Rođeni u utorak - hrabri kao Mars

Rođeni u četvrtak - sretni kao Jupiter

Rođeni u petak - šarmantni kao Venera

Rođeni u subotu - vrijedni kao Saturn

Rođeni u nedjelju - topli kao Sunce

Dijete nedjelje, utorka, petka...: Koju vam moć daje dan rođenja?

Senka Ljubić, astrologinja

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Ostali članci