Rođeni u ponedjeljak - senzibilni kao Mjesec

Stari su narodi sedam dana u tjednu nazvali po sedam vidljivih planeta Sunčeva sustava. Svaki dan je imao svog planetarnog pokrovitelja, čija se energija odražavala u svemu što se tog dana događalo. Dan u tjednu kad ste rođeni, stoga, za vas može imati posebno značenje, a njegov planet svojom posebnom energijom može dodati novu nijansu vašem ponašanju

Astro: Što o vama govori dan rođenja?

Začin posebne energije

Znatiželja se uvijek budi kad imamo priliku doznati nešto više o sebi. Bez obzira na to u kojem obliku dolazi, svaka, čak i najmanja informacija, čak i iz neobičnih izvora, čini nam se zanimljiva. Sve se te male informacije, bilo da se riječ o našem zdravlju, emocijama ili psihologiji, slažu poput komadića slagalice u veliku cjelinu.

Temeljne energije vašeg horoskopa najsnažnije simboliziraju Sunce, Mjesec i podznak, no planet koji je pokrovitelj dana u tjednu kad ste rođeni može ih začiniti s malo posebne energije! Ponekad će se njegova simbolika dobro uklopiti u temeljne energije vašeg horoskopa, a ponekad će dodati nešto novo ili neočekivano. Dan u tjednu kad ste rođeni možete lako saznati na internetu.

Jedna od brojnih stranica jest: www.mathsisfun.com/games/dayofweek.html

— ❂ —

Ponedjeljak - Mjesečev dan

Čini se da danas mnogi od nas baš i ne vole ponedjeljak. Početak je radnog tjedna, a ponekad se teško vratiti u stvarnost sa svim njenim zahtjevima i obavezama. Ponedjeljak je Mjesečev dan, a Mjesec je astrološki vladar Raka, pa bi se u vašem ponašanju mogle lako otkriti zaštitničke i senzibilne energije tog vodenog znaka.

Možda spontano ulazite u ulogu „mame“ kad je nekome potrebna pomoć ili zaštita. Imate snažnije naglašenu osjećajnu narav, no vrlo ste oprezni u pokazivanju svojih osjećaja. Potrebno je nešto više vremena da biste izgradili povjerenje i pokazali svoju osjetljivu nutrinu. Osjećate se dobro u poznatom okruženju, pa ćete čak i na poslu pokušati stvoriti zaštitničko ozračje doma.

Poput Mjeseca, koji vrlo brzo mijenja svoje faze i sugerira stalnu promjenu, tako se i u vašem ponašanju mogu događati česte promjene. Onima koji vas ne poznaju dobro činit ćete se hirovitom osobom, ali ako naučite kontrolirati svoje osjećaje, bit ćete omiljeni zbog svoje topline i iskrene suosjećajnosti.

Rođeni u utorak - hrabri kao Mars

Rođeni u srijedu - britki kao Merkur

Rođeni u četvrtak - sretni kao Jupiter

Rođeni u petak - šarmantni kao Venera

Rođeni u subotu - vrijedni kao Saturn

Rođeni u nedjelju - topli kao Sunce

Dijete nedjelje, utorka, petka...: Koju vam moć daje dan rođenja?

Senka Ljubić, astrologinja

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Ostali članci