Rođeni u četvrtak - sretni kao Jupiter

Stari su narodi sedam dana u tjednu nazvali po sedam vidljivih planeta Sunčeva sustava. Svaki dan je imao svog planetarnog pokrovitelja, čija se energija odražavala u svemu što se tog dana događalo. Dan u tjednu kad ste rođeni, stoga, za vas može imati posebno značenje, a njegov planet svojom posebnom energijom može dodati novu nijansu vašem ponašanju

Astro: Što o vama govori dan rođenja?

Začin posebne energije

Znatiželja se uvijek budi kad imamo priliku doznati nešto više o sebi. Bez obzira na to u kojem obliku dolazi, svaka, čak i najmanja informacija, čak i iz neobičnih izvora, čini nam se zanimljiva. Sve se te male informacije, bilo da se riječ o našem zdravlju, emocijama ili psihologiji, slažu poput komadića slagalice u veliku cjelinu.

Temeljne energije vašeg horoskopa najsnažnije simboliziraju Sunce, Mjesec i podznak, no planet koji je pokrovitelj dana u tjednu kad ste rođeni može ih začiniti s malo posebne energije! Ponekad će se njegova simbolika dobro uklopiti u temeljne energije vašeg horoskopa, a ponekad će dodati nešto novo ili neočekivano. Dan u tjednu kad ste rođeni možete lako saznati na internetu.

Jedna od brojnih stranica jest: www.mathsisfun.com/games/dayofweek.html

— ❂ —

Četvrtak - Jupiterov dan

Četvrtak bi trebao biti vrlo povoljan i sretan dan jer je njegov planetarni pokrovitelj Jupiter – simbol blagostanja i razvoja. Vladar je Strijelca, pa bi se u vašem ponašanju mogao zrcaliti optimističan i avanturistički duh tog vatrenog znaka. Uz Jupiterovu zaštitničku energiju, vjerujete u sebe i, što je još važnije, osjećate da je sreća na vašoj strani. Krasi vas smireno samopouzdanje, vedrina i sposobnost da druge odobrovoljite i motivirate.

Često ćete se posve spontano naći u ulozi vođe, a ljudi vam vjeruju. Jupiterova energija sugerira potrebu da razumijete dublje značenje života i u svemu što se događa oko vas pronađete smisao. Vjerojatno volite dijeliti savjete, objašnjavati svoje viđenje svijeta, a ponekad možete i moralizirati, kao da samo vi razumijete pravu istinu. No vaša velika znatiželja uvijek vas vuče u nove izazove i nova područja znanja. Otvorena ste uma, spremni ste se mijenjati i razvijati.

Kad sve ide glatko, možete biti vrlo velikodušni, no kad se pojave stvarno komplicirane situacije, radije ćete se diskretno maknuti od neugodnosti i pustiti druge da rješavaju problematične situacije.

Rođeni u ponedjeljak - senzibilni kao Mjesec

Rođeni u utorak - hrabri kao Mars

Rođeni u srijedu - britki kao Merkur

Rođeni u petak - šarmantni kao Venera

Rođeni u subotu - vrijedni kao Saturn

Rođeni u nedjelju - topli kao Sunce

Dijete nedjelje, utorka, petka...: Koju vam moć daje dan rođenja?

Senka Ljubić, astrologinja

Maksimalni dozvoljen broj znakova za preuzimanje je 600, uz obavezan link na sensa.hr

Ostali članci